4.9.2017

D. Močnik: Ekipa ima popolno zaupanje!

Po drugem zaporednem porazu v 2. SNL, ko je ekipa AŠK Bravo v 5. krogu izgubila proti NK Brda, je svoje mnenje podal tudi vodja strokovnega sveta in sekretar kluba Dejan Močnik. V sporočilu za javnost je pohvali strokovno delo članske ekipe in igro nogometašev, ki ima rdečo nit in je odraz filozofije kluba.   
 

Izjava za javnost:

 
Po 5. krogu v 2. SNL, moram nekaj besed nameniti naši mladi članski ekipi, ki je prav na vseh tekmah pokazala zelo veliko in smo na ekipo lahko zelo ponosni. Če smo v prvih treh tekmah igrali zelo dobro in na koncu tudi zmagali in ne nazadnje dobili pravo potrditev, da smo na dobri poti, pa smo na zadnjih dveh tekmah v prvenstvu doživeli dva poraza, kljub temu, da smo na igrišču dobesedno dominirali.
 
Nogomet je kompleksen šport, kjer na kancu o zmagovalcu odločajo zadetki v nasprotnikovi mreži, tako da je na obeh tekmah potrebno čestitati Brežicam in Brdom, ki so dosegli zadetke in tekmo zmagali. Vsak klub igra po svojih zmožnostih in v okviru taktične zamisli, ki omogoča zmago.

Če se ozrem na igro naše članske ekipe, lahko povsem mirno zatrdim, da sem in smo zelo zadovoljni s tem, kar ekipa in posamezniki kažejo na igrišču. Vsak lahko vidi rdečo nit, kakšen nogomet želimo igrati in na kakšen način priti do zmage, kar je tudi klubski model igre, ki ga razvijamo od U14 do članske ekipe. Na obeh tekmah smo vršili pritisk na nasprotnika, si kvalitetno pripravili veliko lepih priložnosti za zadetek, žal pa bili nenatančni pri piki na i, doseganju zadetkov. Obe ekipi sta nas kvalitetno kaznovali iz protinapadov in tekmo zmagali.
 
Marsikdo verjetno meni, da smo premalo izkušeni, da bi morali igrati drugače, morda bolj pragmatično, bolj na protinapade ... To so mnenja drugih, ki so povsem legitimna, sam pa kot vodja lahko samo čestitam strokovnemu vodstvu in posebej fantom, ki na igrišču kažejo tisto, kar je pomembno na dolgi rok. Prepričan sem, da je naša usmeritev edina pravilna in trdno stojim za njo, saj je potrebno gledati dolgoročno na razvoj posameznikov in ekipe, saj je v ekipi ogromno potenciala pri igralcih.
 
Dejstvo je, da je ekipa mlada in da omogočamo,  v skladu s filozofijo, veliko priložnosti mladim igralcem. Tako sta Kurtovič in Piskule odigrala vseh pet tekem, na tekmi proti NK Brda pa je debitiral nadarjeni napadalec Kadrič. Ponovno bi se morda našel kdo, ki bi imel drugačen pogled in bi sam raje v ekipi imel izkušene igralce.
 
Dejstvo je, da imamo  v tem trenutku težave z realizacijo, vendar pa popolnoma verjamem in zaupam v igralce, ki so sposobni dosegati zadetke, da se jim bo odprlo in bo tudi na tem področju steklo. Seveda pa bomo tudi na sestanku strokovnega sveta analizirali zadeve in skozi trenažni proces poizkušali izboljšati samo realizacijo.
 
Želim, da fantje delajo in igrajo še naprej tako dobro kot do sedaj in verjamem, da jih zadnja dva poraza nista preveč prizadela. Sam sem na ekipo zelo ponosen in z veseljem vsak vikend pričakujem tekmo, na kateri zelo uživam, saj fantje igrajo nogomet, ki je za stroko in gledalce zelo privlačen in edini smiseln za razvoj. Tako ima strokovno vodstvo in igralci mojo in klubsko absolutno podporo!
 
Naj na koncu zelo pohvalim naše navijače, ki so najboljši navijači v 2. SNL in vsakič, ne glede na rezultat, nagradijo našo ekipo, tako da en velik BRAVO.
 

Dejan Močnik,
Vodja strokovnega sveta

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI