OSEBNA IZKAZNICA

Nogometni klub BRAVO
Milčinskega 2
1000 Ljubljana
Slovenija

E: info@nk-bravo.si
T: 059 01 92 92
Luka Brezovec  
predsednik
E: luka.brezovec@brezovec.si 
Darko Klarič
častni predsednik
E: darko.klaric@nk-bravo.si 
Dejan Močnik
športni direktor in vodja mladinskega programa
E: dejan.mocnik@nk-bravo.si
T: +386 41 352 327
Rok Cizelj
sekretar in vodja tehničnega sektorja
E: rok.cizelj@nk-bravo.si
T: +386 41 868 399
 
Uradne ure:
ponedeljk-petek, 9:00 do 13:00
razen v četrtek, 11:00 do 15:00

ID za DDV: SI54798213
TRR: 0230 0025 5667 474
odprt pri NLB d.d.
Št. vpisa v register društev: 3901
Matična št.: 2151294
Računovodstvo
T: 082 052 229
E: lidija.cop@nk-bravo.si

Uradne ure:
sreda, 9:00 do 14:00
 

ZGODOVINA

 • 2015/16

  Članska ekipa AŠK Bravo je nadaljevala začrtano pot razvoja tudi v 3. SNL. Vstopili smo v novo tekmovanje, ki je bilo na tem nivoju razdeljeno na 4 lige, AŠK Bravo pa je nastopal v 3. SNL-center. Že v prvi sezoni nastopanja med tretjeligaši so člani pokazali velik napredek in na koncu prvenstva le za točko zaostali za prvaki sezone 2015/16 ND Ilirija. Varovanci Boštjana Krefta pa so zbrali 58 točk.

  Še korak naprej sta naredili ekipi mladincev in kadetov, ki sta na skupini lestvici 1. SML/1. SKL zasedli odlično 2. mesto in zbrali kar 116 točk. To je bilo rekordno leto pa zbranih točkah. Na skupni lestvici so zaostali samo na NK Domžale.

  Dobro delo v mladinskih selekcijah ni ostalo neopaženo na reprezentančnem nivoju. NK Bravo je imel v sezoni 2015/16 kar 15 reprezentantov v selekcijah od U16 do U19. Pri U16 sta bila reprezentanta Matevž Matko in Gašper Trdan, pri U17 smo imeli kar 5 reprezentantov: Domen Gril, Haris Kadrič, Almin Kurtović, Dušan Stojinović in Žan Trontelj, pri U18 so bili štirje: Žan Zaletel, Lan Piskule, Jaka Bijol in David Dedič. Barve reprezentance U19 pa so branili: Igor Vekić, David Brekalo, Kevin Žižek in Tim Oman.

  Mednarodni turnir U12 Ljubljana Open je bil prvič organiziran kot enodnevni turnir. Prizorišče je ostalo identično – stadion Stožice, kjer so domači in tuji mladi nogometaši z velikimi očmi igrali tekme na največjem stadionu v Sloveniji. Zmage se je prvič veselil Sturm iz Gradca.

  V sklopu Festivala obštudijske dejavnosti sta še četrtič med sabo pomerili nogometni ekipi Univerz Ljubljane in Maribora. Prvič so na medsebojnih tekmah slavili Mariborčani, ki so zmagali s 3:2. Skupni rezultat v medsebojnih tekmah pa je ob remi, 2:1 za Univerzo v Ljubljani.

  V mesecu februarju je klub praznoval 10. obletnico delovanja. To častitljivo obletnico smo obeležili s slavnostno akademijo v prostorih Mestne občine Ljubljana. Častni predsednik Darko Klarič je med drugim v govoru dejal: ''Neizmerno cenim vse, ki ste tako ali drugače del družine, brez katerih nogometa ne bi bilo, ki imate šport radi in s svojim delom, odločitvami in denarjem omogočate delovanje različnim klubom, pa vam morda premalokrat povemo, da brez vas tudi mi ne bi bili niti približno tako uspešni.''

 • 2014/15

   

  Razvoj, napredek, sistematsko delo in sinergija znotraj kluba sta v sezoni 2014/2015 prinesla največ uspehov v kratki zgodovini NK Bravo. Ekipa AŠK Bravo je v Regionalno ljubljansko ligo vstopila z jasnim ciljem: znova se že v 1. sezoni prebiti iz 4. v 3. slovensko ligo. Tudi drugo leto zapored je pravi pristop in dobro odmerjeno delo prineslo napredovanje. AŠK Bravo je vse konkurente za sabo pustil za najmanj 10 točk.

  Državni prvaki U15 (sezona 2014/15)

  Za tretje prizorišče med-univerzitetnega študentskega nogometnega derbija sta ekipi Ljubljane in Maribora izbrali nevtralno prizorišče – Celje. Na tem obračunu smo videli najvišjo zmago ene od ekip. Tokrat so nogometaši Univerze v Ljubljani slavili s 3:1 in zasluženo dobili prehodni pokal.

  Celotno sezono sta odlične nogometne predstave kazali ekipi kadetov in mladincev. Ob medsebojnem sodelovanju selekcij in kontinuiranem in kakovostnem delu na treningih sta ekipi dobro krmarili med čermi izenačene 1. slovenske kadetske in mladinske lige. Na skupni lestvici prvenstva je NK Bravo zasedel 3. mesto in prvič v zgodovini presegel mejo 100-ih točk.

  Še drugič pa so nogometaši letnika 2000 dokazali, da jim v Sloveniji ni para. Že redni del sezone v ligi U15-zahod je pokazal, da jim je lahko le malo katera ekipa kos. Na 26-ih tekmah so zabeležili kar 22 zmaga in po dva remija in poraza. To je bilo dovolj za zmago na Zahodu in pot v veliki finale. Tam pa jih je znova čakal NK Maribor. Prva tekma na ŠPL -ju se je končala za remijem 1:1, a ekipa Brava je bila tako samozavestna, da jim povratna tekma v Mariboru ni povzročala bistvenih preglavic. Slavili so z 2:0 in ta generacija se je v svoji karieri veselila že drugega naslova državnih prvakov.

 • 2013/14

  Z uspehi mladega kluba iz prestolnice, se je prepoznavnost NK Bravo v slovenskem prostoru povečala. Vedno več ljudi pa je uvidelo, da se v nogometni šoli Bravo dela dobro in da iz leta v leto iz kluba iz Šiške prihaja več reprezentantov.

  S 1. septembrom 2013 je na tekmovalno pot stopila članska ekipa AŠK Bravo. V ligi MNZ Ljubljana so z načrtovanim in predanim delom, z ekipo sestavljeno iz študentov Univerze v Ljubljani, nogometaši članske ekipe AŠK Bravo v sezona 2013/14 brez večjih težav osvojili 1. mesto. Etapni cilj je bil dosežen, AŠK Bravo pa je v prvi sezoni nastopanja napredoval v višjo ligo.

   

  Vzporedno z razvojem ekipe AŠK Bravo se je porodila še ena zamisel o sodelovanju z Univerzo: Študentski nogometni derbi med Univerzo v Ljubljani in Univerzo v Mariboru. Premierni dvoboj je bil organiziran maja leta 2014 v Mariboru, v Ljudskem vrtu, povratni obračun pa je bil odigran oktobra istega leta na Kodeljevem.

  Turnir Ljubljana Open je še naprej privabljal ekipe od blizu in daleč. V letu 2014 je v Ljubljano iz 2300 km oddaljenega obrobja Moskve pripotovala ekipa Khimkija. 3-dnevni turnir je bil znova odlično organiziran, finalni dan v Stožicah pa je prinesel nemalo veselja tudi domači ekipi. NK Bravo je v tekmi za 3. mesto po 11-metrovkah ugnal FC Groningen in se prvič na turnirju zavihtel med najboljše tri. Tudi vsesplošno vzdušje na turnirju je bilo nepozabno.

 • 2012/13

  Turnir je privabljal vse več zanimivih ekip, veliko pa je bilo takšnih, ki so Ljubljana Open prepoznali kot kakovosten in odlično organiziran 3-dnevni turnir. Zato so se več let zapored vračali v Ljubljano. Leta 2013 je Dinamo iz Zagreba slavil tretjič zapored, skupno pa četrtič.

  Po krajšem premoru je v klubu znova zaživela ideja o lastnem članskem moštvu. Ob sodelovanju z Univerzo v Ljubljani je nastal Akademski športni klub Bravo oz. krajše AŠK Bravo, ki je kot novoustanovljeno moštvo moralo začeti na dnu, v 5. slovenski ligi.

  Del Ljubljana Open v letu 2013 je bila tudi revijalna tekma med nekdanjimi in sedanjimi nogometaši. Ekipo ''bivših'' so sestavljali nekdanji profesionalni igralci, ki so med svojo kariero uspeli zaključiti študij. Tako je bilo na tisti tekmi moč videti, kaj pomeni trda volja in osredotočenost k cilju. Vsi so bili namreč uspešni tako na športnem kot na akademskem področju.

   

   

  V sezoni 2012/13 je izjemen napredek pokazala selekcija U12, ki je v tekmovanju MNZ Ljubljana – mlajši dečki bíla boj z mestnima tekmecema: z Olimpijo in Interblockom. Po koncu rednega dela prvenstva, so po 88 tekmah zbrali vsega 9 točk več od prvih zasledovalcev in si tako zasluženo priborili nastop v finalu. Nasprotnik pa stari znanec z Vzhoda: NK Maribor. Finalna tekma se je igrala v Štajerski prestolnici, domačini pa so bili kar preveč prepričani v zmago. Toda od štirih odigranih tekem so igralci NK Bravo slavili na treh in tako so prvič v zgodovini kluba osvojili naslov državnih prvakov v kategoriji mlajših dečkov.

 • 2011/12

  Članski nogomet se je v sklopu sodelovanja z NK Interblock na najvišjem nivoju igral v sezoni 2011/12. Takrat je bila ekipa Bravo 1 Interblock članica 2. SNL. Sodelovanje med kluboma pa se je razširilo na celotno igralsko piramido. Toda sodelovanje v takšni obliki je trajalo vsega dobro leto, nato pa sta se kluba znova odločila kreniti vsak na svojo pot.

  Vzporedno z vsemi dogodki v NK Bravo je vsako leto na veljavi pridobival mednarodni turnir Ljubljana Open. Iz prvotnih 8 ekip se je razširil na 12 sodelujočih moštev, velika sprememba za nogometaše do 11 let pa je bilo igranje finalnega dne na največjem stadionu v Sloveniji – v Stožicah. To je turnir Ljubljana Open postavilo ob bok največjih turnirjev v tej regiji.

 • 2010/11

  Tudi v naslednji sezoni je bilo v klub veliko dogajanja. Članski ekipi Bravo Študent se je uspelo prebiti v 4. ligo in kot v preteklih letih, je vsaj eni selekciji uspelo napredovati ob koncu sezone. Že leta 2010 pa sta sporazum o sodelovanju podpisala NK Bravo in Univerza v Ljubljani. Najmlajši ljubljanski klub pa je s tem pokazal, da lahko gresta izobraževanje in nogomet z roko v roki.

  Toda tudi v tem letu ni šlo brez uspeha selekcije U14. Tokrat so nastopili na velikonočnem turnirju v italijanskem Pordenonu. Na poti do zmage na močnem mednarodnem turnirju so ugnali klube kot so nizozemski Den Haag, Empoli in dve reprezentanci: V polfinalu Rusijo in finalu Romunijo.

 • 2009/10

  Že naslednje leto se kadeti in mladinci niso zadovoljili zgolj z 2. državno nogometno ligo. Obe ekipi sta bili v svoji ligi krepko prvi, na 26-ih tekmah pa je tako mladincem kot kadetom uspelo zabiti več kot 100 golov. Rekord te sezone so postavili kadeti, ki so zabili kar 169 golov.

  Sredi poletja 2009 je NK Bravo dobil priložnost nastopiti v Meki nogometa – Braziliji. Tam je ekipa U14 spisala eno najlepših športnih zgodb v zgodovini NK Bravo. V mesto Porto Seguro so prišli kot pravi eksoti, a na igrišču so pokazali svoje kvalitete. Iz skupine so napredovali iz 2. mesta in med drugim premagali podružnično ekipo Barcelone v Južni Ameriki. V velikem finalu so premagali ekipo Vitorie in poskrbeli za veliko evforijo sredi Brazilije.

  Tudi doma, na brniškem letališču, so naši fantje doživeli lepo presenečenje, saj jih je pričakala množica navijačev, ki so slavili izjemen uspeh nogometašev, ki so povsem očarali brazilsko občinstvo.

  Uspehov selekcije U14 smo bili v prvem obdobju NK Bravo kar vajeni. In tudi v tem letu ni bilo nič drugače. Znova izjemni v ligi U14-zahod, prvi na lestvici, za nagrado pa so se v velikem finalu pomerili proti NK Maribor. V drugo so bili boljši Mariborčani in se tako ekipi Brava oddolžili za poraz v prejšnjem finalu.

  Ampak tiste sezone selekcija U14 še zdaleč ni rekla zadnje. Priborili so si nastop na finalnem turnirju slovenskega dela Nike Premier Cup v Celju, v finalu premagali FC Koper in se tako prvič v zgodovini kluba uvrstili na mednarodni nivo tekmovanja, ki je potekal v Aarhus na Danske. Tudi tam so nogometaši Brava blesteli, v družbi 20-ih ekip prišli do boja za 3. mesto, kjer so premagali danski Brǿndby.

 • 2008/09

  Že v 3. letu obstoja je imel NK Bravo popolno igralsko piramido. Od tistih najmlajših pa vse do članov. Bravo je kaj kmalu začel sodelovati tudi z drugimi klubi, s tem pa sta imela vedno koristi oba vpletena. Tako je torej v sezoni 2008/09 NK Bravo dobil prvo člansko ekipo imenovano Bravo –Belinka. Igrali so v 3. ligi. Prvič so nastopili mladinci, drugo sezono zapored tudi kadeti, obema ekipama pa se je že 1. leto uspelo uvrsti v 2. slovensko mladinsko oz. kadetsko ligo.

  Še enkrat pa je največ pozornosti pritegnila selekcija U14. Že v prvem letu nastopanja v državni ligi U14-zahod, so naši nogometaši pokorili konkurenco na zahodnem delu države, za vrhunec tiste sezone pa so se v finalu pomerili proti NK Maribor. Na prvi tekmi je edini gol za NK Bravo dosegel Gregor Bajde, na povratni tekmi v Mariboru pa so gledalci videli po en zadetek v vsaki mreži in nepopisno slavje se je lahko začelo.

 • 2007/08

  Že v 2. sezoni delovanja kluba je iz prvotnih dveh selekcij zraslo kar 8 ekip, ki so sodelovale v tekmovanjih lig MNZ Ljubljana. Največ tekmovalnih ambicij pa je bilo v selekciji U14. Fantje rojeni v letih 1993 in 1994 so bili hit prvenstva in so tudi v drugi zaporedni sezoni postali prvaki lige.

  Toda čakalo jih je najtežje v tisti sezoni… igranje kvalifikacij proti NK Primorje Ajdovščina. Prva tekma na Športnem parku Ljubljana se je izšla sanjsko, dva dosežena gola, nobenega prejetega. Toda povratna tekma v Ajdovščini je bila nekaj posebnega. Ogromno želje, čustev in motiva so premogli nogometaši NK Bravo in na koncu ti za takšen pristop nogomet vrne – z zmago.

  Po vsega dveh letih nastopanja je ekipa U14 napredovala v državno ligo U14-zahod.

  Toda veselja tiste sezone še ni bilo konec. Vsi v klubu so nestrpno pričakovali 1. mednarodni turnir za nogometaše do 11 let – Ljubljana Open. Šlo je za še en velik projekt, ki se ga je lotila maloštevilna, a zagnana ekipa NK Bravo. Pod pokroviteljstvom župana Ljubljane Zorana Jankoviča je na turnirju sodelovalo 8 ekip iz evropskih držav, zmage pa se je na koncu veseli splitski Hajduk.

 • 2006/07

  Nogometni klub Bravo je bil že od samega začetka nekaj posebnega...

  Ideja o ustanovitvi novega kluba je začeli cveteti že v letu 2005, ko nekaj staršev otrok iz MNK Ljubljana ni bilo zadovoljnih s pogoji dela za mlade nogometaše. Takratne razmere so bile predstavljene Darku Klariču, ki se je v začetku leta 2006 odločil, da stopi na novo pot, nepopisan lista z imenom NK Bravo.

  Že ob ustanovitvi kluba se je vse dogajalo bliskovito hitro: ustanovna skupščina, uradna registracija kluba, vpis v register društev... Že v mesecu marcu je luč svata ugledala spletna stran kluba, aprila 2006 je bil NK Bravo sprejet v MNZ Ljubljana.

  NK Bravo je začel z dvema selekcijama: U10 in U12... igralci in starši so v novo zgodbo vstopili zgolj zaradi zaupanja v trenerje in vodstvo kluba.

  S tem oglasom je slovenska javnost prvič spoznala NK Bravo, ki je vabil k testiranju. Toda vse se je odvijalo tako hitro, da je novoustanovljeni klub zmagal še pred prvim testiranjem. Na prvem turnirju: Munidal 2006, v Celju je bila ekipa U10 v finalu boljša od Crvene zvezde. Že od vsega začetka pa je vodstvo kluba spodbujalo igranje na močnih mednarodnih turnirjih. Najprej Como v Italiji, kjer sta obe ekipi zasedli 2. mesto. Nato pa tudi prva zmaga v tujini. V Žilini na Slovaškem je ekipa U11 osvojila turnir.

  Že na prvem testiranju, ki ga je sestavil koordinacijski odbor tekmovalnih selekcij na čelu z Marijanom Pušnikom, je privabil več kot 40 otrok. Kljub temu, da je klub obstajal samo nekaj mesecev se je pred potencialnimi člani že lahko pohvalil z lovorikami...

  Klub je julija 2006 prijavil prvi ekipi za tekmovanja MNZ Ljubljana, in sicer 27 nogometašev letnikov 1994, 1995, 1996 in 1997. Tekmovali so v 3. ligi U12 in ligi CICIBANI U10.

  Strokovno delo je bilo od samega začetka vtkano v filozofijo NK Bravo, zato sta omenjeni ekipi avgusta 2006 opravili prve priprave v Kočevju... Nepozabne 4 dni spoznavanja vseh vpletenih.

  Pred prvo tekmovalno sezono pa sta bila ustanovljena še dva stalna spremljevalca NK Bravo. Svet Staršev in družba Bravo 1...

  Že po prvi sezoni 2006/07 se je lahko ekipa U12 veselila ligaške lovorike. V premierni sezoni so na 64 tekmah zabili neverjetnih 316 golov in osvojili naslov v 3. ligi MNZ Ljubljana.

SVET STARŠEV SEZONA 2017/2018

Sašo Kvaternik
PREDSEDNIK SVETA STARŠEV

T: 031/682-212
E: saso.kvaternik@gmail.com
Luca Borzatta
Namestnik

T: 031/397-321
E: Luca.Borzatta@telekom.si
Dejan Močnik
Vodja mladinskega programa

T: 041/352-327
E: dejan.mocnik@nk-bravo.si
Jernej Klarič
Mediator

T: 041/746-309
E: jernej.klaric@siol.net
/
PREDSTAVNIK STARŠEV U-19
Darjo Zrimšek
Namestnik

T: 041/520-322
E: dadi.zrimsek@gmail.com
Bojana Burnik
PREDSTAVNIK STARŠEV U-17

T: 040/323-371
E: bojana.burnik71@gmail.com
Tomaž Bojko
PREDSTAVNIK STARŠEV U-15

T: 031/642-006
E: tomaz.bojko@gmail.com
Tjaša Cvetkovič
Namestnica
Slobodan Banjac
PREDSTAVNIK STARŠEV U-14

T: 041/696-893
E: slobodanb16@gmail.com
Frane Erečulj
Namestnik

E: frane.erculj@fsp.uni-lj.si
Mitja Lenič
PREDSTAVNIK STARŠEV U-13

T: 041/444-340
E: mitja.lenic@vzajemna.si
Egon Parte
Namestnik

T: 031/538-006
E: egon.parte@gmail.com
Marjan Vešligaj
PREDSTAVNIK STARŠEV U-12

T: 051/662-950
E: Marjan.Vesligaj@rtvslo.si
Igor Nedić
Namestnik

T: 041/376-480
E: igor_nedic@t-2.net
Rok Novak
PREDSTAVNIK STARŠEV U-11

T: 051/303-322
E: rok.novak@gmail.com
Klemen Pevc
Namestnik

T: 040/753-326
E: klemen.pevc@gmail.com
Luca Borzatta
PREDSTAVNIK STARŠEV U-10

T: 031/397-321
E: Luca.Borzatta@telekom.si
Janez Ferkolj
Namestnik

T: 041/272-956
E: janezferkolj@yahoo.com
Victoria Križaja Ayalon
PREDSTAVNIK STARŠEV U-9

T: 031/397-321
E: sonyrobi.c@gmail.com
Robert Češnovar
Namestnik

T: 031/432-940
E: janezferkolj@yahoo.com
Tadej Rejc
PREDSTAVNIK STARŠEV U-8

T: 031/343-555
E: tadej.rejc@alpepharma.si
Zlatko Hajdinovič
PREDSTAVNIK STARŠEV CICIBravo

T: 041/837-938
E: zlatko.ajdinovic@gmail.com

SVET STARŠEV

V našem klubu že od leta 2007 deluje Sklad, v katerem se starši in predstavniki kluba s svojim delovanjem skupaj trudimo našim mladim nogometašem omogočiti čim boljšo popotnico na njihovi športni poti. Sklad v sezoni 2017/18 upravlja Upravni odbor, sestavljen iz predstavnikov staršev in kluba:

Nekaj načrtov smo že uresničili, kar precej pa jih še imamo. Zato je v želji, da pri teh prizadevanjih združimo moči in oplemenitimo ter nadgradimo dobro delo kluba, nastala zloženka Sklada NK Bravo. Z zloženko bi vam radi delovanje Sklada in naše načrte bolj približali in vas povabili k sodelovanju v dodatni akciji zbiranja sredstev.

Sodelujte kot posamezniki, obrnite se na svoja podjetja, poiščite še kakšne dodatne poti … Vsak od nas naj prispeva po svojih močeh. Vsaka radodarnost šteje in vsak evro pomaga. Finančne prispevke lahko nakažete na račun NK BRAVO 02300-0255667474, sklic na številko 00 2009 (namen SKLAD).

S pravnimi osebami se lahko dogovorimo tudi za donatorsko ali sponzorsko pogodbo.

Hvala vsem, ki ste že ali še boste prispevali v sklad in s tem postavili kamenček v mozaik klubskih aktivnosti.

Ta svet je lep, če nekomu nekaj daš.
Ta svet je lep, če nekoga rad imaš,
če stisneš roko komu, ki ga kaj boli.
Ta svet je lep, če si človek do ljudi.

-Tone Pavček

SVET AŠK

 
Mojca Rupert predsednica Sveta AŠK Bravo
 
Tomaž Ambrožič podpredsednik Sveta AŠK Bravo
 
Darko Klarič častni predsednik NK Bravo, član
...
vsi člani

REVIJA BRAVO BRAVO

 
 

BRAVO CGP

V letu 2017 smo po 11 letih spremenili celostno grafično podobo (CGP) NK Bravo. Nov je grb, ki ima osvežene barve ter logotip BRAVO z ''letečo žogo'' v črki 'o'.

PRENESI DATOTEKE (2.283 KB)

MEDIJSKI POKROVITELJ