14.5.2017

BLOG: Cilji doseženi, sezone še ni konec. Kaj pa zdaj?

Prav nobenega dvoma ni, da bo sezona 2016/2017, ki je šele enajsta po vrsti v kratki zgodovini našega kluba, najuspešnejša doslej. Uvrstitev članske ekipe v 2.SNL, uvrstitev mladinske ekipe v finale pokala, odlični rezultati mladinske in kadetske ekipe v državnem prvenstvu, so tisti dosežki, ki samo potrjujejo, kako dobro se dela v nogometni šoli Bravo, uvodoma razmišlja predsednik NK Bravo Darko Klarič.  

Pa niti slučajno ni namen tokratnega pisanja, ustvarjanje evforije ali pretiranega zadovoljstva. Po pravici povedano, čeprav smo in bomo celo presegli zastavljene športne in organizacijske cilje, smo še zelo daleč od tega, da bi se lahko ustavili, ali bili pretirano zadovoljni. Posledica trenutnih rezultatov, je zgolj dobro dela sodelavcev, dobrih odnosov in skupne želje nogometašev po nogometnem in osebnem napredku. 

Toda bodimo realni. Včasih se iz porazov lahko več naučimo, kot iz zmag.Rezultati in zmage nas hitro lahko uspavajo in  zavedejo, da si domišljamo, da smo že nekaj dosegli. Seveda sem zelo vesel, za vse dosežene rezultate in napredek, iskreno se veselim in čestitam prav vsem nogometašem in sodelovcem, ne glede na njihove naloge. 

Vem kako pomemben je vsak kamenček v mozaiku naše zgodbe. Toda naši zrelostni izpiti so šele pred nami. Če smo doslej delovali mimo oči javnosti, bo ta počasi postala pozorna na naše delo. Po uspehih v letošnjem letu, bodo pri mnogih nova pričakovanja še mnogo večja kot doslej. Na vse nove izzive bomo morali biti dobro pripravljeni. Edina pot, ki jo vidim je, da ostanemo zelo čvrsto in realno na trdnih tleh. Da ne menjamo ne  filozofije, ne strategije pri zastavljenih ciljih. Zavedati se moramo, da smo vsi skupaj dosegli pred sezono zastavlene cilje, da je pred nami priložnost, da cilje presežemo. To nam ne bo uspelo, če smo zadovoljni z doseženim in če bomo pozabili, da bo potrebno vložiti še več znoja in truda na vseh področjih, če želimo stopiti stopnico višje. 

 

Vrhunci zadnje tekme AŠK Bravo proti NK Zagorju:

 


 
Ni pomembno kaj si sam kot predsednik. ali sodelovci in nogometaši kot posamezniki želimo. Lepo je poslušati pravljice in sanjati o uspehih.Športnega napredka ne more biti, če si zadovoljen z doseženim. Le tisti, ki razumejo, da so cilji zato, da si po doseženem takoj postavimo nove in bodo naredili vse, da iskoristijo ponujene priložnosti, se bodo dvignili nad povprečje. Zato pozabimo na doseženo in se osredotočimo zgolj na prihajajoče tekme kot imenitno priložnost,za novo dokazovanje in nove cilje.  

Na tak način smo dosegli to kar smo. V trenutku, ko bomo zadovoljni z doseženim, bomo že poraženi in kdaj kasneje bomo zgolj obžalovali, da nismo bili dovolj zreli ali če hočete odrasli in nismo dosegli vsega, kar bi lahko z malce drugačnim razmišlanjem in pristopom lahko. Ne dovolimo si, da bi kdaj kasneje karkoli obžalovali. 

Ne samo zaradi športne javnosti, zgolj predvsem zaradi sebe in lastne vesti in občutka, je edina prava pot, da naredimo še korak več in da ostanemo trdno na realnih tleh. Ostati moramo takšni, kot smo bili doslej, saj sezone še ni konec. 

Vsi za enega, eden za vse. Tisti eden je lahko samo NK Bravo. Le s takšnim razmišlanjem bomo v prihodnosti zrasli tudi kot posamezniki. Drugo ligo namreč ne jemljemo takoj kot priložnost za  pot v prvo ligo, bolj kot priložnost, za uveljavitev mnogih odličnih mladih nogometašev, ki nas navdušujejo v naši nogometni šoli. 

Ne nazadnje tudi zaradi takšnega razmišlanja, je vedno več mladih, ki želijo v našo nogometno šolo. 

To, da jim ponudimo priložnost bo prva prioriteta pred tekmovalnimi cilji ekipe in prva usmeritev kluba. Uveljavljenje mladih in športne tekmovalne ambicije klubov pa gre zelo teško skupaj. Mi bomo dali prednost našim mladim nogometašem, upam da bo to razumela tudi športna javnost. Za drugo ligo moramo biti  pripravljeni, za prvo pač še nekaj časa to ni realno in to tudi ne bo naš prvenstveni cilj. Toda delali bomo na tem, da bo tudi to ob primernem trenutku sposobni in pripravljeni tudi za ta cilj.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI