23.8.2016

V pokalu prva ovira NK Dob

Ekipo AŠK Bravo po odličnem začetku sezone, ko so v Šenčurju z 2:1 ugnali prvega nasprotnika v ligi, v sredo čaka obračun predkola pokala MNZ Ljubljana. AŠK Bravu je žreb določil enega najtežjih nasprotnikov, saj se bo merili proti drugoligašu NK Roltek Dob. Tekma bo odigrana v sredo 24. 8. 2016 ob 17:30 na osrednjem igrišču Športnega parka Ljubljana.

 

 

Po prvi tekmi v sezoni, ki je AŠK Bravo v gosteh z 2:1 ugnal NK Šenčur, je bil trener Boštjan Kreft zadovoljen s predstavo svojih varovancev. Pred tekmo v pokalu MNZ Ljubljana pa je dejal: ''V prvem tekmovalnem tednu bomo odigrali kar 3 tekme, saj nas v sredo čaka NK Dob v 1. kolu pokala MNZ Ljubljana. To je za naše fante odlično, da vidim kako se odzovejo pod polno obremenitvijo in da čim hitreje pridemo na želeni nivo igre.''

 

O nasprotniku je trener Kreft povedal: ''Vsekakor gre za kakovostno ekipo, kar dokazuje že njihov status. Igrajo namreč v 2. SNL. Sezono 2016/17 pa so začeli dobro. A mi se na to ne oziramo, ampak se v miru pripravljamo na tekmo. Naš cilj je vsekakor zmaga. Verjamem v fante, saj vem česa so sposobni in kaj kažejo na treningu. Upam, da bodo uživali na tekmi in sproščeno odigrali proti ekipi NK Dob.''

 

To bo 3. medsebojna tekma med AŠK Bravo in NK Dob, a prvi, ki zmagovalcu nekaj prinese. Na prvi prijateljski tekmi, ki je bila odigrana februarja 2014 je ekipa NK Dob slavila s 7:0, na pripravljalni tekmi letošnjega februarja pa je bil rezultat 3:3. Po porazu in remiju je sedaj na vrsti zmaga. Fantje so jo gotovo sposobni doseči.

 

Poleg para AŠK Bravo – NK Dob bo zanimivo ne še nekaterih obračunih. Izpostaviti gre dvoboj drugoligaša Krke, ki se bo doma pomerila proti NK Ivančna Gorica.

 

Že v nedeljo pa ekipo Boštjana Krefta čaka nov prvenstveni obračun. V 2. kolu 3. SNL-center se bodo na stadionu ŽAK merili proti NK Kolpa, s katerimi imajo še nekaj neporavnanih računov iz lanske sezone. Tekma se bo pričela v nedeljo, 28. 8. 2016 ob 11:00.

 

Srečko Ferlež
Foto: Martin Rigler 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI