1.8.2016

BLOG: In vendar se premika

Razen že ob nekdanjih uspehih slovenske reprezentance in preboja mariborskih nogometašev v ligo prvakov, smo se v lanski sezoni lahko veselili tudi povečanega obiska prvoligaških tekem in pozornosti, za katere je z direktnimi prenosi poskrbel Pro Plus. Uvodoma razmišlja predsednik Darko Klarič.
 

Mnogi skeptiki, so bili prepričani, da bo nova sezona spet korak nazaj in, da se takega dvoboja kot sta ga lani uprizorila Olimpija in Maribor in tako napetega boja za obstanek, ne da več doživeti.
 

Toda slovenski nogomet nas vedno znova preseneča. Dosedanje predstave Domžal in Maribora v kvalifikacijah za ligo Evropa si zaslužijo krepak aplavz. Olimpiji je sicer za las spodrsnilo, ampak slovenski nogomet ponovno spet vedno bolj opozarja nase.
 

To, da dva slovenska trenerja tako uspešno krmarita moštvi Rijeke in Hajduka, si je bilo še pred leti še povsem nepomljivo zamisliti. 
 

Morda sem prevelik optimist, toda nogometni center NZS na Brdu nas mora navdajati s ponosom, kot moramo biti ponosni že na samo kandidaturo njenega predsednika Aleksandra Čeferina za mesto predsednika UEFE. 
 

Slovenski nogomet ima po drugi strani še veliko dela na mnogih področjih in gotovo ni vse idealno. Toda to ne sme biti ovira, da ne videli svega dobrega, kar se dogaja in popravili kar je slabega. V bistvu je največji problem v nas samih, ki smo že tradicionalno preveliki pesimisti, imamo premalo zaupanja vase in smo premalo ponosni na vse kar smo dosegli. Kar se mene tiče sem navdušen nad vsem doseženim v slovenskem nogometu v zadnjem obdobju in se dobro zavedam, da lahko pridejo kaj kmalu tudi porazi in kakšno razočaranje.

Ampak realno gledano, še zdaleč ni vse idealno, 
toda trend je trenutno več kot dober. Seveda se v vseh urejenih sredinah zelo dobro in vedno bolj zavedajo, da je osnova vsega zgolj skrbno načrtovanje in del. Tam kjer to znajo, ne sme biti bojazni za prihodnost. Kakovost se ne doseže čez noč in zgolj besede in pričakovanja so zato premalo. 

 

Srčno si želim in se skupaj z vsemi sodelavci trudim, da bomo tako uspešni še v prihodnje tudi v NOGOMETNI ŠOLI BRAVO. Zato vsem trenerjem, sodelavcem in staršem hvala za vaš trudi v pripravljalnem obdobju in čimveč dobrih iger v novi sezoni, ki se pričenja s prvo avgustovko soboto in tekmo prvega kola kadetov in mladincev.

 


Športni pozdrav!
 
Darko Klarič
Predsednik NK Bravo

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI