16.10.2015

BLOG: Kakšen apetit ima članska ekipa?

Običajno ješ, dokler si lačen. Kako lačni so nogometaši AŠK Bravo zmag v 3. SNL-center je vprašanje, na katerega odgovore bo potrebno še počakati. Kot kaže so imeli AŠK-ovci v začetku prvenstva zelo dober apetit, potem pa jim je ta malce opešal, razmišlja predsednik NK Bravo Darko Klarič pred nadaljevanjem sezono v 3. SNL.

Čeprav v klubu ne skrivamo, da si želimo uvrstitve v 2. ligo, seveda če si to želijo tudi nogometaši sami. V tem primeru, je naša dolžnost, da njihovim ciljem sledimo tudi v upravi. Ostati moramo namreč zelo realni in čvrsto na tleh. Eno so želje in pričakovanja, nekaj povsem drugega pa je skrbno načrtovanje in realizacija zastavljene poti in ciljev. Mi smo nekako na sredi. Da ne bo pomote: strokovno vodstvo in nogometaši so brez vsakih pritiskov, več kot dobro opravilo z dosedanjim delom, tudi uvrstitev je zelo dobra. Morda so bili zadnji rezultati malce slabši. Verjamem, da smo koga tudi razočarali, zame, ki skušam v vsaki stvari najti nekaj pozitivnega, pa je to nekaj povsem normalnega. So predvsem dobra šola, da ugotoviš, da zmage niso vedno samoumevne in da se v nogometu vsaka tekma začne z rezultatom 0:0.

V kolikor že od samega začetka nogometaši v ekipi niso lačni zmage, ta samoumevno ne bo prišla. Celo lahko si boljši nasprotnik pa vseeno izgubiš, ker je nasprotnik svoje priložnosti izkoristil, mi pa smo bili neučinkoviti. Dogajalo se nam je prav to.

Tudi v 3. SNL si vsak nasprotnik zasluži spoštovanje in vsak lahko premaga vsakega. Od pristopa, kančka sreče in še marsičesa, je odvisno v katero smer se bo tekma zasukala. Edina prava pot je, da se iz dneva v dan trudiš in prizadevaš in skušaš postati boljši kot posameznik in ekipa.

Moram zapisati, da je našim fantom to kar dobro uspevalo in prepričan sem, da jim bo še. Edini pogoj je, da ne zgubijo volje in samozavesti in začnejo vzroke iskati izven sebe. Zato tudi ni nobenega razloga, če se zaradi tega ne obremenjujemo. Predvsem moramo uživati v nogometni igri in v vsaki tekmi posebej. Če bomo to dojeli, bomo lahko uživali skupaj, če ne, nič hudega. Ne nazadnje je nogomet zgolj igra, ki nam poleg zabave lahko ponudi, še marsikaj. Da začnemo spoznavati sebe in druge. Da si znamo zastavljati vprašanja in poiskati odgovore nanje.

Bo AŠK Bravo ob koncu sezone še v igri za 2. SNL?  Ne vem.

Vem pa, da bodo to vedno naši fantje na katere bomo vedno ponosni, na to kar so dosegli, pa naj izgubljajo ali zmagujejo. Bistvo, ki ga ne smemo pozabiti je, da dobro delamo, da se dobro razumemo in da nas veseli kar počnemo. In ob vsakem spodrsljaju se moramo spomniti, kaj vse nam je že uspelo v minulih letih, kaj vse smo dosegli, zato fantje, kapo dol.

Ko bomo zreli za več, bomo to prav gotovo tudi dosegli. Ker razmišljate pozitivno dobro vem, da boste že kmalu lačni novih zmag in uspehov. Niti najmanj ne dvomim, da v to verjamete tudi sami.

Zato glave pokonci in srečno v nedeljo in na prihodnjih tekmah.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 



 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI