30.11.2014

BLOG: Dobro izkoristiti zimski odmor!

Še malo, pa bo povsem padel tekmovalni zastor v letu 2014.  Večina selekcj je z nastopi že zaključila, zadnje tekme lovijo še kadeti in mladinci. Kot predsednik sem s prikazanim in rezultati lahko zelo zadovoljen. Zato čestitam nogometašem, trenerjem, strokovnemu vodstvu in vsem sodelavcem.

Pomlad res ni bila najboljša, toda jesen je bila sladka in uspešno. Prav v nobeni izmed selekcij ni bojazni, da bi se morala boriti za obstanek v ligi, v kategoriji starejših dečkov se celo obeta finale NK Maribor - NK Bravo. Lepo bi bilo osvojiti še tretji naslov državnih prvakov v kratki klubski zgodovini. Čeprav so takšna sanjarjenja lahko za mnoge prijetna in sproščujoča, pa je neizpodbitno dejstvo, da nas v klubu prav na vseh področjih čaka še ogromno vsakodnevnega dela. Tudi trenutni uspehi so nič drugega, kot posledica dobrega dela v začetku in nadaljevanju sezone. 

Ne dolgo nazaj si je strokovni svet skupaj s trenerji zadal skupen prvenstveni cilj,uvrstitev članske ekipe v 3. SNL-Center. Takšne cilje smo imeli v mladinskih kategorijah v začetku delovanja kluba, ko smo se prebijali iz nižjih lig v višje. Potem smo tekmovalne cilje malce postavili v drugi plan. Zakaj tokrat spet ambicije v članski konkurenci in kaj bo to pomenilo za nogometno šolo? V mnogih klubih je največja težava prav denar, ko se na račun nogometne šole denar dostikrat iz tega naslova preliva v članski nogomet. 

V nekaterih klubih zato delovanje nogometne šole in članskega moštva povsem ločijo. V NK Bravo smo se odločili, da uberemo drugačno pot. Sprejeli smo namreč skupno odločitev, da bo članska ekipa, potem, ko si bo priborila uvrstitev v 3. SNL, predvsem zelo mlada ekipa, ki bo v prihodnosti igrala predvsem v veliki večini z mladinci izstopnega letnika. Projekt bo ločen le po finančnem proračunu, tako da članska ekipa ne bo siromašila dosedanjega proračuna nogometne šole, temveč bo ta večji, saj bo vključeval stroške članske ekipe.

Še kako dobro se zavedamo, da je to izredno drzno zastavljen dolgoročni cilj, ki ga bomo lahko realizirali šele v nekaj letih. Še prej se bo potrebno prebiti v 3. SNL, za kar pa bomo potrebovali tudi izkušene nogometaše. Potrebno se je tudi zavedati, da je konkurenca v kadetski in mladinski ligi vedno hujša in se je potrebno potruditi za obstanek v ligi.
 

Kot predsednik srčno upam, da bo strokovnemu svetu njihov ambiciozen načrt uspel, kar bi bil nedvomno izjemen uspeh. To hkrati pomeni še več dela z mladimi nogometaši in hkrati zanje priložnost za še hitrejši nogometni in osebnostni razvoj. To za trenerje pomeni tudi še večje sodelovanje med sabo in zavestno odrekanje lastnim tekmovalnim ambicijam ekipe, ki jo vodijo, v korist razvoja posameznih nogometašev, ki bodo dobili glede na kakovost priložnost za preskok v močnejšo selekcijo.

Vprašanje je, ali bomo vzgojili dovolj dobrih nogometašev, da si bomo to lahko privoščili. Seveda je nemogoče predvidevati, kakšne bodo vse posledice takšnih odločitev. Uganka ni ali si to želijo tudi nogometaši. Toda želje in načrti so nekaj, drugo pa je pripravljenost vseh pri realizaciji projekta, da dan za dvevom storijo prav vse, da ta cilj disežemo. Vsak zase na svojem področju in vsi skupaj za klub. Če nam bo uspelo bomo junaki in spisali bomo zgodbo, na katero bomo lahko resnično ponosni. 

Če želimo biti pri naših skupno sprejetih načrtih uspešni, potem moramo vedeti, da v prihodnjih mesecih ne bo veliko prostih dni za počitek. Na dobri poti bomo le, če bomo dobro izkoristili, sicer dolgo obdobje zimskega odmora pred nadaljevanjem spomladanskega nadaljevanja prvenstva. Kajti odmor, ko ni prvenstvenih tekem, ni nič drugega kot delo in dobre priprave. 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI