30.9.2014

BLOG: Zaupanje se vrača

Edini pravi cilj našega kluba je samo vsakodnevno dobro delo in temu mora biti naravnana vsa strategija. Poleg tega v našo filozofijo sodi še učenje, šola in čim boljša izobrazba. Prav nobenemu namreč nihče ne more jamčiti, da bo postal profesionalni nogometaš, o čemer razumljivo sanja večina mladih nogometašev povsod po svetu.

Seveda smo veseli vsakega, za katerega ocenimo, da ima talent, voljo do trdega dela in podporo staršev, da mu pri njegovih ciljih pomagamo. V tekmovalni sezoni 2014/2015 je po kratkem obdobju nazadovanja, ponovno opaziti premike v vsakdanjem delu in posledice sodelovanja med vsemi odgovornimi za usodo kluba. Ponovno je po tistem "norem začetku" v prvih letih delovanja, ko je bil najbolj pomemben predvsem rezultat, vrača zaupanje v naše skupno poslanstvo. 

Zgolj tekmovalni cilji niso več prioriteta, čeprav tisti najbolj "ambiciozni", tudi v sistemu Bravo vidijo, da lahko tudi preko kluba Bravo dosežejo najvišje cilje. Seveda je to lažje, če so uspešne in dovolj konkurenčne vse mladinske selekcije in NK Bravo to prav gotovo ima. Samo poglejte lestvice selekcij starejših dečkov, kadetov in mladincev. Starši teh najbolj perspektivnih fantov že doživljajo ponudbe različnih agentov, ki jim ponujajo najrazličnejše usluge. Seveda priznamo, sladke besede so lahko zelo mamljive, vendar po svoje tudi zelo nevarne. 

Ne obsojam nikogar od staršev, ki večinoma na tem področju nimajo, niti ne morejo imeti potrebnih izkušenj, da se včasih prenaglijo in se prehitro odločijo za dejanja, ki jih kasneje obžalujejo. Pogostokrat ugibam, zakaj je temu tako in zakaj takšne odločitve nekateri skrivajo in se niti ne upajo pred samo odločitvijo soočiti s predstavnikom kluba?!

Menim, da je glavni razlog ravno v nepoznavanju problema in nepoznavanju posledic takšnega dejanja, zato se takšne odločitve mnogokrat prikrijejo. Očitno vsi skupaj v mnogih primerih še nismo dovolj zreli, da bi se o takšnih odločitvah mirno in argumentirano pogovarjali in skupaj sprejeli takšno ali drugačno odločitev. 


Vseeno pa v zadnjem času opažam spremembe tudi na tem področju. Za enkrat še ni pravila, vendar dogaja se, da se kdo od staršev obrne neposredno name in me vpraša za nasvet. Seveda si ne domišljam, da sem najbolj pameten in edini poklicani, da dajem nasvete. Nikakor ne. Toda če imam na tem področju kaj dragocenega, so to dolgoletne in neprecenljive izkušnje. Teh se ne da kupiti, znanje pač. Kar se obljub tiče, pa mora očitno vsak plačati svoje šolanje. 

Ker živimo v časih, ko mnoge vrednote nič ali pa zelo malo veljajo, si je zaupanje zelo težko priboriti. Ponosen sem na svoje sodelavce, ko ugotavljam, da se tudi po njihovi zaslugi zaupanje v sistem Bravo znova povečuje. Ne zato, ker bi menili, da smo nekaj posebnega, preprosto zato, ker smo se o vsem pripravljeni pogovarjati in predvsem želimo ostati realni. NK Bravo namreč ni in ne bo tovarna nogometašev, temveč klub, s posluhom predvsem za mlade športnike, tako za tiste, ki želijo postati 
profesionalci, kot tudi za tiste, ki to ne bodo, a v nogometu vseeno uživajo.
 
Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI