16.6.2014

Srce ti igra in hvala vsem!

Sedmi mednarodni turnir Ljubljana Open je za nami. Ker sem bil prisoten prav na vseh, si upam zapisati, da je bil ta v vseh pogledih daleč najboljši med vsemi, je v svojem blogu zapisal predsednik kluba Darko Klarič.

Prvič sem bil ves čas turnirja vse tri dni priče izjemno pozitivnemu razpoloženju vseh prisotnih na turnirju. Morda je svoje pripomoglo vreme, ki nam je bilo ravno prav naklonjeno, gotovo so k razpoloženju prispevali tudi rezultati naše selekcije. Ampak na turnirju je bilo čutiti še nekaj več, predvsem velika povezanost ljudi, ki so pri projektu Ljubljana Open sodelovali.

Čeprav so imeli organizatorji polne roke dela, pa je bilo v ospredju ves čas čutiti praznično vzdušje, ki ga lahko ustvari pristna povezanost mladih razposojenih ekip iz različnih delov Evrope in staršev, ki so se z njimi veseli, jih vspodbujali in se med seboj družili. Nikjer nisi zasledil slabe volje ali morebitnih vprašanj ali nam je to vse skupaj potrebno. Še nikoli doslej nisem začutil tako močnega občutka, kot ravno na tem turnirju, da se je tako turnir, kot tudi klub Bravo dokončno povsem uveljavil. Če je bilo v prejšnjih letih še morda zaznati nekakšen dvom, češ kaj bi ti ljudje sploh radi in je bil Bravo še predmet začudenja, pa tokrat teh dvomov ni bilo več.

Zgodba Brava je dokončno postala resničnost, ko so njene vrednote dokončno začutili ne zgolj nekateri, ampak vsi prisotni, vključno tudi delavci Športnega parka Ljubljana. Še bolj pomembno pa je, da klub dobiva dušo in da so ljudi, ki jih nikoli ne smeš podcenjevati, v tej zgodbi pričeli povsem sodelovati. Srce mi je igralo, ko sem videl vse te starše, ki so skupaj s vsemi trenerji in sodelavci skupaj poprijeli za delo, a se hkrati zabavali in se družili. Skoraj na vsakem koraku je bilo čutiti pripravljenost, da se še kaj postori, čutiti je bilo iskreno željo, da bo turnir uspešen. 

Še nikoli doslej, ni bilo nikoli tako čutiti pripadnosti ideji, kot tudi želja, da je projekt uspešen. Tistim, ki jih na turnirju ni bilo, je to težko razložiti, sam pa sem prepričan, da bo prihodnost še boljša. Kajti ne gre samo za tekmovanje, turnir je praznik za klub, je enkrat letno priložnost za širše druženje nogometne družine, je dogodek, ki lahko presega zgolj nogometne dimenzije.

Ljubljana je namreč pravo mesto za to. Ima primerno infrastukturo in je ravno dovolj pogumna, da zna prisluhniti idejam in ima gostom tudi veliko lepega in zanimivega  za ponuditi. In NK Bravo združuje vedno več ljudi, ki se zavedajo in čutijo, da je to resnično predvsem tudi njihov klub, kjer lahko zaživijo tudi njihove ideje. NK Bravo je klub, v katerem je zmagal skupen interes in resnično deluje v skupnem javnem interesu.

Zato lahko turnir Ljubljana Open počasi prerase zgolj nogometna dogajanja, ponuja se priložnost, da se zgradi ena lepših zgodb ne samo medgeneracijskega sodelovanja, temveč ima tudi realno možnost dobrega evropskega in počasi tudi svetovnega sodelovanja. 

Morda bo kdo pomislil, da pretiravamo in sanjamo. Ampak kaj je lepšega kot sanjati? Zame je to spoznanje, da smo skupaj veliko večino teh sanj tudi uresničili. Zato v mojem imenu iskrena zahvala prav vsem, ki so tako ali drugače omogočili, da smo do konca tako uspešno izpeljali že 7. mednarodni turnir Ljubljana Open.

Že jutri pa se moramo pripravljati in veseliti naslednjega. 

Darko Klarič

predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI