6.4.2010

Ljubljana Open 2010: Tri dni, 12 ekip

Največ sprememb je povezanih s tekmovalnim delom, in sicer se bo turnir »razširil« z dveh na tri dneve, temu primerno pa bo večje tudi število sodelujočih klubov. Namesto dosedanjih osmih, jih bo med 18. in 20. junijem letos v Športnem parku Ljubljana nastopalo dvanajst. Enajst od teh klubov je svojo udeležbo že potrdilo. To so: Wiener Neustadt, Austria Kärnten (oba Avstrija), Hlučin (Češka), MTK Budimpešta (Madžarska), NEC Nijmegen (Nizozemska), MŠK Žilina (Slovaška), Bravo Publikum, Interblock, Olimpija, Simer Šampion (vsi Slovenija) in Partizan (Srbija). Čakamo še na potrditev enega tujega predstavnika, ki bo še zaostril že tako močno mednarodno konkurenco na vsako leto odmevnejšem turnirju Ljubljana Open.

Tako kot lansko leto, bo tudi letos turnir potekal pod pokroviteljstvom Mestne občine Ljubljana in njenega župana Zorana Jankovića, spet pa si bo mogoče na programu Šport TV pogledati tudi obširno reportažo s pregledom vsega pomembnejšega dogajanja.

Tudi letos dobrega nogometa ne bo manjkalo.

»Ponosni smo, da turnir vedno bolj pridobiva na veljavi doma in v tujini. Pričakujemo, da bodo tekme letos še bolj kakovostne in razburljive kot v prejšnjih letih. Žal smo morali kar nekaj zelo dobrih tujih ekip zavrniti, saj je število udeležencev turnirja, pa čeprav smo se odločili za njegovo širitev, omejeno,« je ob tem povedal vodja projekta Ljubljana Open Ambrož Krajnc in dodal, da bo imel letošnji turnir še poseben čar zaradi tega, ker bo potekal v času svetovnega prvenstva v Južnoafriški republiki.

»Za turnir med drugim načrtujemo tudi možnost ogleda tekem svetovnega prvenstva v živo na velikem zaslonu,«
je dejal Krajnc in pristavil, da bosta vzporedno s turnirjem potekala še dva zelo pomembna dogodka: skupinski piknik vseh selekcij, ki ga organizira Svet staršev, in premierno tudi Bravov dan odprtih vrat, na katerem bomo najmlajšim poskusili kar se da dobro predstaviti delovanje naše mlade, a že zdaj zelo uspešne nogometne šole. 


L. M.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI