29.6.2020

V Umagu nastopili še najmlajši

Potem ko so se nekatere mlajše selekcije NK Bravo na mednarodnih turnirjih mudile že v minulih tednih, je bil zadnji vikend v juniju rezerviran za ekipe U10, U9 in U8.

Številčna delegacija mladih talentov Nogometne šole Bravo je odpotovala v Umag, kjer jih je čakala mednarodna konkurenca. Tudi tokrat je našim fantom uspelo stopiti na zmagovalni oder, saj je ena izmed ekip U10 osovjila 2. mesto v svoji konkurenci.

Rezultati NK Bravo na Umag trophy 2020. Vsaka selekcija je nastopala z dvema ekipama:

U10 - 2. in 7. mesto
U9 - 11. in 17. mesto
U8 - 5. in 6. mesto

"V Umagu smo preživeli tri zelo lepe dni, ki so bili polni lepih trenutkov, tako na igrišču, kot izven njega. Fantje so se počutili kot pravi nogometaši, saj je bila organizacija na zelo visokem nivoju. Obe ekipi U10 sta prikazali nekaj izjemnih partij, seveda pa je še veliko prostora za napredek, za katerega so se fantje pripravljeni še naprej odrekati in posvečati nogometu. Z veliko želje in borbenosti smo si priigrali 2. in 7. mesto, kar je odličen dosežek. Z nekaj več zbranosti pa bi lahko obe ekipi dosegli še boljši rezutat. Za vložen trud na turnirju, kot tudi v celotni sezoni, se vsem fantom in staršem z Žanom iskreno zahvaljujeva," je turnir opisal Domen Likar, pomočnik trenerja U10."Ponovno smo se udeležili turnirja v Umagu. Turnir je bil super organiziran, tako kot kot vsako leto. Nekateri fantje so bili sploh prvič na večdnevnem turnirju in zanje je bila to neprecenljiva dogodivščina. Fantje so pridobili nove nogometne izkušnje ob tem pa so se še bolj ekipno povezali, uživali in družili. Hvala staršem za športno navijanje in prinašanje vode po tekmah, kar je vsaj malce omililo visoke temperature," je povedal Nik Salaj, trener ekipe U9.

"Najprej bi rad fantom čestital za doseženo 5. in 6. mesto. Takšni turnirji so vedno dobrodošli za razvoj igralcev in prikaz trenerjem, ali nam je uspelo narediti določen napredek. Z odnosom igralcev sva bila s trenerjem Markom čez cel turnir zelo zadovoljna. V smislu igre so razen prve tekme prikazali dobre predstave, z malce več športne sreče pa bi lahko dosegli tudi kakšno zmago več. Videl se je primanjkljaj izkušenj iz težkih tekem na velikem igrišču. To se je še najbolj poznalo na prvi tekmi z zmedenostjo na igrišču, nepotrebnim strahom do nasprotnika in napakami. Igralci so s turnirjem pridobili dragocene izkušnje, videli so kako je igrati proti težkim nasprotnikom in upam, da bodo znali to v prihodnje tudi unovčiti. Žal mi je, da na turnirju ni sodelovalo več mednarodno močnih ekip, saj bi s tem igralci pridobili še več izkušenj in spominov. S trenerjem Markom jim želiva veliko sreče v prihodnjih sezonah in veliko uspeha na prihajajočih tekmovanjih," je turnir povzel Andrej Simonič, pomočnik trenerja U8.MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI