5.11.2019

U19: Z igralcem manj do zmage (FOTO)

Med krompirjevimi počitnicami je večina mlajših selekcij počivala, mladinci in kadeti pa so odigrali tekmo proti Iliriji. Selekcija U19 je po pokalni zmagi nad Interblockom in remijem proti Olimpiji, uspešno opravila še s tretjim mestnim tekmecem. Kljub rdečemu kartonu so se osvojile vse tri točke.

Ekipa Tekma Rezultat Več
U19 Ilirija - NK Bravo 1:2 URADNI ZAPISNIK TEKME
U17 Ilirija - NK Bravo 4.2 URADNI ZAPISNIK TEKME

Aleš Arnol, trener mladincev: "Slabo igrišče in specifična igra nasprotnika sta od nas zahtevala ustrezno prilagoditev. Razrito izgrišče v uvodu ni omogočalo kontrole skozi posest, zato smo skozi prvi polčas iskali različne rešitve. Po odvzeti žogi so Ilirjani hitro poizkušali z dolgimi podajami preko naše zadnje linije in na ta način iskali svoje priložnosti. Vsi trije napadalci domačinov so ostajali visoko in čakali na protinapade. Tako je bilo izredno pomembno, da smo ob našem napadu ustrezno kontrolirali njihove napadalce in ne dovoljevali protinapadov."

"V drugem polčasu smo uspeli izkoristiti prazne prostore na bočnih položajih in skozi posest prihajali v obetavne situacije. Predvsem me veseli, da nismo izgubljali glave, vztrajali na ob polčasu dogovojeni taktiki ter “mleli” do konca tekme. Po izenačujočem zadetku smo kljub izključitvi in igralcu manj, nadaljevali z našo igro, sledili načrtu in zasluženo osvojili tri točke."

Janez Ferk, trener kadetov: "Pokazali smo premalo. Zelo motijo štirje prejeti goli, ki so se zgodili brez, da bi bili konkretno izzvani. Drugo tekmo zapored smo prejemali gole iz popolnoma rešljivih situacij, ki sploh ne bi smele voditi do priložnosti za nasprotnika. Hkrati je potrebno priznati, da kljub dominantnejši igri v polju, nismo bili dovolj konkretni v zaključku. Kar nekaj igralcev je bilo globoko pod nivojem, ki so ga že kazali v letošnji sezoni. Seštevek na koncu je jasen, neprepričljiva igra in poraz. To je bil prvi zares slab vikend v tej sezoni, kjer smo le v prvih 25 minutah kazali podobo, ki si jo želimo. Takšna tekma se zgodi in potrebno jo je preživeti. Zanimati nas mora odgovor ekipe, prihodnji teden bo razkril vse karakterne lastnosti naših fantov."


MH
Foto: Stanislav Trdan

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI