30.6.2020

Tudi proti Celju igrati naš način igre (FOTO)

Po dopoldanski analizi tekme v Sežani je sledil nov trening pred petkovo tekmo s Celjem, kasneje pa so se Dejan Grabić, Mustafa Nukić in David Brekalo udeležili še novinarske konference.

"Ekipa je homogena, povezana in pripravljena delati. Seveda uspešen niz ni prišel čez noč, temveč smo zanj garali, se odrekali in počasi postavljali en kamenček na drugega. Zavedamo se, da nas čaka še veliko pretečenega znoja, da bomo prišli do zastavljenega cilja," niz enajstih zaporednih tekem brez poraza na novinarski konferenci pokomentira glavni trener Dejan Grabić.

"Skupaj smo že dlje časa in zelo dobro se razumemo. Zdaj je treba v takšnem ritmu tudi nadaljevati. Cela ekipa igra za isti cilj," o pozitivnem nizu pravi David Brekalo, Mustafa Nukić ga zgolj dopolnil: "Igramo eden za drugega in si pomagamo na vseh položajih. Zares uživamo v nogometu in se veselimo vsake nove tekme.""David in Mustafa sta ravno to, kar zagovarjamo pri NK Bravo. Davidu in vsem mladim igralcem ponujamo priložnost in vanje verjamemo. Želimo, da se fantje na vsakem koraku učijo in razvijajo. Napredek je hkrati opazen tudi pri tistih nekoliko starejših. Mustafa Nukić ali pa Ovbokha Agboyi sta odličen primer. Oba sta naredila ogromen napredek v letošnji sezoni. Veliko delamo, imamo svojo filozofijo in trdno se je držimo," še dodaja glavni trener.

V Sežani je NK Bravo začel s spremenjeno postavo, kadrovske težave pa so se nadaljevale med in po tekmi: "Tekma je bila zelo naporna. Zaradi zloma noge smo žal izgubili Andraža Kirma, a mu bo klub stal ob strani na poti rehabilitacije. V tem trenutku še ne vemo, koliko davka bomo plačali zaradi atipičnega prvenstva, a dejstvo je, da bo tudi prehod v novo sezono trajal malo časa in da se bomo preštevali šele ob daljšem premoru. Trenutno je ekipa sveža in pripravljena, s petkovo tekmo pa se začenja hud ritem obračunov do konca sezone. Upam, da nam bo vreme naklonjeno in da ne bo prevroče," pogled naprej usmerja Grabić."Na petkovi tekmi si želimo razviti naš način igre in pri njem vztrajati. Celjani imajo svoje adute. Seveda bomo v pripravi na tekmo fante opozorili na kakšno njihovo posebnost, a bo večji del priprav znova namenjen naši igri. Zavedamo se, da se naš tekmec poteguje za najvišja mesta v prvenstvu, igra v odlični formi že dlje časa in bo v petek zelo motiviran. Vloga favorita je nedvomno na njihovi strani."

V letošnji sezoni sta se NK Bravo in Celje trikrat razšla z rezultatom 2:2. "Tekme s Celjem so bile vselej dinamične in zanimive. V določenih segmentih smo si zelo podobni, spet v drugih se popolnoma razlikujemo. Veselim se obračuna in upam, da bo več dogajanja pred njihovim golom," dodaja še Nukić.

MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI