15.5.2019

Padli so tudi Beltinci, nove tri točke

Na razmočenem Žaku razmere za igro niso bile idealne, a varovanci Dejana Grabića so se znali prilagoditi. Temelji nove zmage so bili postavljeni v prvem polčasu, ki so ga domači dobili z 2:0.

AŠK BRAVO - ND BELTINCI 3:1 (2:0)
Križan 7., Ihbeisheh 31., Dabro 47.; Kristl 81.

Tekmo med AŠK Bravo in ND Beltinci so zaznamovali težki pogoji za igro, saj je slednja potekala na precej razmočenem igrišču. Kljub temu so naši fantje vknjižili izjemno uspešno predstavo in nove tri točke. Gostje so prvi polčas igrali postavljeni dokaj nizko, vendar je AŠK Bravo kljub temu našel pot do strelov na gol in že v 7. minuti srečanja slavil zadetek, ki ga je dosegel Mitja Križan. Bučna podpora s tribun je dosegla vrhunec, ko je Jaka Ihbeisheh v 31. minuti postregel s pravim evrogolom in tako vknjižil svoj drugi letošnji zadetek.

 
Na začetku drugega polčasu so domači dosegli še tretji zadetek, uspešen je bil Marko Dabro. Gostje so prihajali do redkih priložnosti, igra pa se je dodobra umirila. V 81. minuti je trenutek nepozornosti domače obrambe izkoristil Jan Kristl, vendar je bilo za presenečenje gostov že prepozno. Zmaga in nove tri točke so ostale doma, na Žaku pa je odmevalo "Bravo šampion!".

"Že tretjo zaporedno tekmo igramo na razmočenem igrišču, ampak tudi v takšnih razmerah je treba zmagovati. Za nas so nove tri točke izjemno pomembne. Lepo je bilo videti tudi veliko navijačev na tribuni. Naslednja tekma nas čaka na Ptuju proti Dravi. Gremo tekmo za tekmo, a vemo, da smo odvisni sami od sebe," je takoj po tekmi povedal Andraž Kirm, podajalec pri uvodnem zadetku.

"Fantje so znova pokazali izjemno energijo in si s tem priigrali številne priložnosti. Izkoristili smo tri, čeprav bi jih lahko še več. Znova je bilo igrišče težko, a dalo se je veliko bolje igrati kot na zadnji tekmi v Brdih. Fante je treba še enkrat več pohvaliti za ves trud. Vremenska napoved za sobotno tekmo na Ptuju pa naj bi bila vseeno boljša," so bile prve besede trenerja Dejana Grabića, ki je še dodal: "Danes smo vsi skupaj začutili tudi navijače. Lepo je igrati pred bučno podporo in upam, da bo tako tudi na zadnji tekmi. Seveda se bomo zdaj najprej posvetili regeneraciji in pripravi na sobotnega tekmeca. Obnovili bomo naš princip igre in šli samozavestno v tekmo."

MH, MŠ
FOTO: Pino Gašperšič

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI