6.2.2019

MP #89: Širitev sistema Bravo

Na zadnjem kolegiju Sistema Bravo sem podrobneje predstavil vizijo ideje o Klubu Adventura, kot neformalnega organa NK Bravo.

Člani kolegija so sprejeli sklep, da idejo podprejo ter me kot častnega predsednika kluba zadolžijo, da skušam idejo uresničiti in pripraviti ustrezen projekt.

Simpatizerji naše zgodbe, ki jih bom uspel povabiti in pritegniti k bolj aktivnemu sodelovanju, nam bodo lahko s svojimi izkušnjami in znanjem v zelo veliko pomoč. Moram pa takoj poudariti, da izmed simpatizerjev ne iščemo novih profesionalnih sodelavcev, temveč predvsem strokovnjake in tiste sodelavce, ki so z nami preprosto pripravljeni sodelovati kot prostovoljci.

Seveda obstaja dvom in dilema, kdo je sploh še pripravljen delovati na tak način, saj sebe običajno vsi zelo cenimo.

Sprejel sem torej še nov, dodaten izziv in priznam, da se zavedam težavnosti te naloge. Nikjer ne piše, da bom pri tem projektu sploh lahko uspešen. Toda še nobene naloge, ki sem se jo v življenju lotil, ni bila lahka in marsikaj mi tudi ni uspelo tako, kot sem si zamislil. Ampak prav ničesar ne obžalujem.

Ne nazadnje se tudi nogometaši lahko več naučijo iz porazov, kot iz zmag. In ko pridejo tudi zmage, so prav zato te še toliko slajše.

Klub Advenura s svojim delovanjem nikakor nima namena prevzemati kakršnekoli operativne obveznosti v klubskem projektu nogometne šole Bravo. Toda njihovo znanje in izkušnje so pri našem razvojnem projektu Sistema Bravo lahko zelo velikega pomena. Danes pa se moramo nenehno učiti in napredovati in domišljavo bi bilo razmišljati, da smo že zelo dobri.

Čaka me torej priprava podrobnega načrta o poslanstvu Kluba Adventura.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ