2.12.2018

MP #83: Priznanje

Ni mi nerodno priznati, da sem bil malce v dilemi. V NK Bravo so od ustanovitve naprej moji sodelavci opravili vrhunsko delo. Postali smo prepoznavni po zelo dobrem delu z mladimi nogometaši. Trije osvojeni naslovi državnih prvakov in dobro delo v vseh selekcijah mladinskega programa so temelj, ki je postajal dobra zgodba o uspehu mladih v naši nogometni šoli.

Ko smo se s člansko ekipo uvrstili v 2. SNL sem bil nadvse ponosen, da smo v prvi tekmovalni sezoni uveljavili celo vrsto mladih nogometašev. Logična posledica je bila, da so mnogi postali zanimivi prvoligaškim klubom.

Tudi v novi sezoni imamo v prvi postavi še vedno tri mladince, pa tudi več starejših nogometašev. Posledično so rezultati boljši, mnogi nas uvrščajo celo med favorite za uvrstitev v PLTS.

Na mestu je vprašanje, zakaj sploh dilema in zakaj se ne osredotočamo na edini cilj: storiti vse, da se uvrstimo v PLTS ?

Moja vizija in začrtana pot, ki se mi je zdela primerna in je bila tudi osnova mojega poslanstva, je bila: vse selekcije mladinskega programa in mlada članska ekipa v 2. SNL. Seveda razumem tudi bistvo športa, to je razvoj in tekmovalnost. Ali imam pravico komu prepovedati zmagati, ali pa celo preprečiti uvrstitev v višjo ligo? Ne, te pravice nimam.

Zato sem tudi javno izjavil, da v primeru uvrstitve ekipe AŠK Bravo v PLTS ta izziv tudi sprejmemo. Vse ostalo ne bi bilo športno in bi gotovo pomenilo razočaranje.

Vendar kljub vsem dilemam ostajam popolnoma miren. Strokovni svet članske ekipe in nogometaši ekipe AŠK Bravo bodo tisti, ki bodo imeli tako kot doslej škarje in platno popolnoma v svojih rokah. Sam jim v mejah, ki so zame še sprejemljive, lahko samo podprem pri njihovih odločitvah.

Tisto kar trenutno sam ne vem, je ocena, kaj bi takšen ali drugačen končni rezultat pomenil za nadaljnji razvoj NK Bravo. Ampak vsega pač ne moremo v naprej vedeti in ne natančno predvideti. Moj cilj je bil vedno ponuditi stroki in nogometašem priložnost, da sami dokažejo, iz kakšnega testa so.

Ne zato ker bi morali, temveč zato ker to sami hočejo. Zimski premor je imenitna priložnost, da naš nogometni orkester opravi vse analize, se uglasi in najde svojo organsko primerno strategijo nadaljnje usmeritve in razvoja kluba.

Tudi zato sam v zvezi s tem nimam več nobene dileme. Edina prava pot so urejeni medsebojni odnosi, čisti računi in posledično dobro teamsko delo, tako da bomo vsi skupaj v prihodnosti samo še boljši. Sam druge poti ne poznam.
 
Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.
 

MEDIJSKI POKROVITELJ