2.12.2019

MP #133: NAJLEPŠA HVALA

Padla je zavesa, tudi za zadnjo domačo tekmo članske ekipe NK Bravo na stadionu ŽAK v Šiški. Res je, da nismo zmagali, Olimpija je bila boljša. Ampak domov niti slučajno nisem šel razočaran.

Tekma je bila resnično pravi nogometni športni praznik.  Toliko mladih, toliko družin, na naših stadionih resnično redko vidiš.  Pravzaprav je neverjetno, ampak tekme našega mladega kluba postajo nekaj posebnega, nekaj drugačnega, nekaj, kar je vredno doživeti.

Pravijo, da so zmage lahko različnih vrst. Zame je vse, kar so to jesen naredili moji sodelavci izjemno darilo športu in nogometu. Je zabava za mlade, za tiste, ki jih na stadionih ne vidimo pogosto. Je dokaz, da je nogomet lahko tudi drugačen in je sama tekma zgolj del prireditve, na kateri se prav vsi dobro počutijo.

Zato najprej moja iskrena zahvala vsem sodelavcem in prijateljem, ki so vse to omogočili. Vsega tega niso počeli zaradi denarja, pač pa preprosto zato, ker v sebi globoko čutijo, da lahko Bravova nogometna izkušnja lahko postane resnično malce drugačna zgodba, ko obiskovalci tudi ob porazih zadovoljni zapuščajo stadion.

Seveda si vsi še kako želimo zmag in trudili se bomo, da dosežemo cilj, ki je obstanek v 1. SNL. Vendar tisti najpomembnejši cilj smo v jesenskem delu prvenstva že dosegli. Čeprav je NK Bravo sploh prvič del elitne slovenske lige in je od ustanovitve kluba manj kot 14 let, pa smo lahko neizmerno ponosni na zabeležen obisk tekem na našem stadionu. Povprečje zabeleženih gledalcev se bliža številki 1000. To je za klub brez nogometne tradicije številka, ki nam jo zavidajo mnogi drugi.

Organizacija in sama zasnova tekem pa je takšna, da policija in varnostniki niso zaznali potreb po posredovanju skoraj na nobeni tekmi. Morda je temu tako tako tudi zaradi dejstva, da kljub temu, da smo športniki, ni naš osnovni cilj zgolj premagati nasprotnika. Zavedamo se, da je za naše fante že velik uspeh to, da igrajo v 1. SNL. Seveda si želimo postati postopoma boljši in izboljšati rezultate. Toda zavedamo se tudi, da ne moremo ničesar prehiteti in zato tudi ne obljubljamo ničesar. Vendar se vsi zelo trudimo, da bomo na vseh področjih postopoma vedno boljši.

Tudi zato moja iskrena zahvala vsem, ki so tako dobro organizirali vse domače prireditve in poskrbeli, da so začeli na naše tekme hoditi celo ljudje, ki na nogometne tekme običajno ne hodijo. Še posebna zahvala tudi vsem, ki so tudi najmlajših gledalcem omogočili, da sami nogometno igro tudi doživijo, ali pa celo kot malčki postanejo del zgodbe.

Daleč je še čas, ko bomo lahko realno dvignili športne rezultate, lahko pa obljubimo, da bodo najboljši nogometaši naše nogometne šole vsako leto pomemben del članske ekipe.

Hvala vsem, ki nas podpirate in od nas prehitro ne zahtevate zgolj športnih zmag. Tisti, ki spremljate naše delo in našo pot gotovo sami veste, da vložen trud ni in ne more biti zaman. O tem smo se lahko že prepričali v preteklih letih, ko smo se postopoma prebijali naprej. Čeprav ne vemo, kako se bo letošnja sezona končala, pa je nekaj gotovo. NK Bravo pridobiva nove spontane navijače, ki radi prihajajo na domače tekme. Ker ne glede na rezultat, to postaja eden od načinov preživljanja prostega časa z ljudmi in na prizorišču, kjer se zelo dobro počutijo tudi najmlajši.


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 


TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI