11.11.2019

MP #128: Trenerjev ne menjujemo

V drugi četrtini prvenstva v 1. SNL rezultatsko ne blestimo. Potem, ko v tem delu še nismo zmagali in po seriji zaporednih porazov, mi marsikdo zastavi vprašanje, kdaj bomo zamenjali športnega direktorja in trenerja članske ekipe.

Da ne bo nepotrebnih ugibanj naj vsem, ko razmišljajo podobno, povem takoj, da sam o morebitnih menjavah niti slučajno ne razmišljam.

Priznam, da smo po uspešni prvi četrtini, ko smo osvojili 11 točk, upali da bomo uspešni tudi v nadaljevanju prvenstva.  Imamo 28 nogometašev v kadru, morda tudi največ izkušenih, pa tudi precej talentiranih mladih nogometašev. Dogovorjene obveznosti se izplačujejo redno, medsebojni odnosi so skorajda vzorni.

Verjetno imata športni direktor in trener članskega moštva na svojih delovnih mestih resnično manj izkušenj kot naša konkurenca v ligi. Toda ta dvojica je klub pripeljala iz 3. SNL najprej v 2. SNL in potem še v 1. SNL. Na to dejstvo v klubu ne pozabljamo in tudi z uvrstitvijo v 1. SNL kljub trenutno malce slabšim rezultatom trdno verjamemo v njuno delo.

Preveč imam dolgoletnih nogometnih izkušenj, da bi me lahko premamila zgolj strast po boljših rezultatih. Trdno verjamem, da bo enak strokovni štab do konca sezone 2019/2020 znal konsolidirati ekipo, ki sploh ni slaba, da bomo na koncu obstali v ligi.

Zato ni prav nobenega razgovora za kakršnokoli paniko ali nerazumne poteze. Verjamem, da smo kot novinec v ligi kar malce dolgočasni, saj z nami ni povezanih nobenih škandalov in ne nepotrebnega kalimerovstva.

Če smo trenutno na 9. mestu pač še nismo dovolj dobri, da bi bili uvrščeni višje. Edina prava pot je, da v klubu skupaj in vsak zase trudi biti vse boljši.  Nikakor ne bo lahko, saj smo ljudje vajeni iskati napake prej pri drugih, kot pri sebi. A dobro vem, da sem tudi sam lahko še boljši in da je edina prava pot to tudi pravilno razumeti.

Če bi NK Bravo ob koncu prvenstva izpadel v 2. SNL to ne bo nikakršna tragedija. Se bomo pač morali učiti iz lastnih napak. Nikoli pa ne bomo zaradi tega obupali in krivili drugih. Tragedija bo, če se iz porazov ne bomo učili in jih vzeli kot najboljšo priložnost, da določenih stvari ne ponavljamo.

Poiskati bomo morali nogometaše, ki niso zadovoljni že s tem, da igrajo v NK Bravo. Najti moramo predvsem tiste, ki cenijo vse tisto kar jim naš klub ponuja in bodo čas v našem klubu dojeli kot svojo priložnost. V razmerah, ko tega mnogi ne dojamejo, je kaj več nerealno pričakovati.

Trenutno je članska ekipa NK Bravo natančno tam, kamor sodi. Seveda pa nam ostaja priložnost, da dokažemo, da si v nadaljevanju prvenstva zaslužimo tudi kaj več.

 

Darko Klarič

častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI