6.8.2019

MP #117: Točka za točko - obstanek

Do konca sezone 2019/2020 za vse, ki delujemo v NK Bravo ne bo miru. Stopili smo namreč v najbolj zahtevno sezono v svoji kratki klubski zgodovini. Uvodne tekme članske ekipe v 1 SNL predstavljajo za vse nas zelo velik iziv in ogromno organizacijsko prelomnico.

Dela je namreč toliko, da ga komaj zmoremo. Strokovna ekipa je na srečo že zelo dobro uigran, toda tudi otganizacija tekem v 1 SNL zahteva precej več kot smo bili vajeni v 2SNL. Za mnoge med nami, je marsikaj novo. Prvič se tudi srečujemo da cilj ni preboj v višjo ligo, temveč obstanek v njej.

Po prvih 4 odigranih tekmah je za kakršnokoli oceno še mnogo prezgodaj. Vendarle pa imam občutek, da je trud, ki ga vsi skupaj brez izjeme vlagamo v projekt Bravo v 1. SNL lahko poplačan. Seveda je do konca prvenstva še zelo dolga pot in načrtovanje v nogometu nista enako kot tista v gospodarskih družbah.

Po mojem skromnem mnenju bo tudi v naprej največ odvisno od korektne medsebojne komunikacije, zagnanosti in potrpežljivosti, sicer tudi hitrih odločitev do spoznanja, da ničesar ne moremo prehitevati. Imamo sicer potencial, da postanemo stabilni prvoligaš, toda ni dovolj le želja, temveč delo in vztrajni napredek korak po koraku, iz dneva v dan.

Opogumlja me zelo pozitivna atmosfera v klubu ter pripravljenost, da vsak na svojem področju naredi več, kot je bil to običajno doslej. Vsi se zavedamo, da imamo zgolj priložnost, od nas samih pa zavisi, kako uspešni bomo.

Poraza v prvih dveh krogih nista pustila posledic, kot tudi ne boljši rezultat v nadaljevanju. Zavedamo se, da moramo ostati čvrsto na tleh in opravljati , tako kot doslej, vse svoje naloge. Prav ta naša značilnost brez negativizma ali nerealne evforije je tisto, kar nam dovoljuje osredotočenost na bistvene zadeve. To pa je sprotna analiza napak, iskanje poti in načina, da postanemo boljši.

Zavedam se, kaj vse nas še čaka na tej poti. Vsak nov v NK Bravo ni nikoli enak prejšnjemu. Stalno se nekaj dogaja, vse se odvija hitro, morda celo prehitro. Zdaj nas čakajo zapored 3 domače tekme. V petek prihaja v goste Aluminij, potem je sredi tedna na vrsti pokalni obračun z Rudarjem in konec tedna še redno kolo in tekma z Domžalami.

Torej se vsem, ki jim je Bravova zgodba zanimiva, obeta, kar nekaj zaporednih priložnosti, da si na delu v živo ogledajo klub z najmlajšo nogometno tradicijo v 1. SNL. Morda je to, če niste še vnet privrženec kakšnega drugega slovenskega prvoligaša, prava priložnost, da se morda pridružite naši družini. Saj kot radi rečemo, nekoga moraš imeti rad.Zakaj to ne bi bil prav Bravo?


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

MEDIJSKI POKROVITELJ