23.7.2019

MP #114: Bravo fantje!

Naj zapišem to, o čemer sem popolnoma prepričan. Vsi, ki delate v NK Bravo, si zaslužite moj velik poklon, iskrene čestitke in velik Bravo. Resnično sem zelo ponosen na vas, saj točno vem, da vse to delo in neizmerna požrtvovalnost ter vsakodnevni pozitiven odnos zagotovo na daljši rok pripeljejo tudi do rezultatov.

Sam na uvodna dva poraza sploh ne gledam kot na poraza. Zame sta dokaz, da smo skupaj na zelo dobri poti, da bomo ne samo dosegli zastavljene cilje, temveč jih celo presegli.

Morda vsi ne delite mojega mnenja, toda sam imam že dovolj izkušenj, da smo na pravi poti. Napredek, ki ga vidim je namreč več kot očiten in to na vseh področjih.

Tisti, ki priznavajo zgolj rezultate mi bodo morda oporekali, da igramo preveč odprto in da bi z drugačno taktiko lahko v Murski Soboti dosegli še boljši rezultat. Sam sem bil z prikazanim zelo zadovoljen. Videl sem dobro in gledljivo predstavo v kateri so imeli domačini malce več športne sreče in so zasluženo zmagali, saj so dosegli gol več. Toda če bi Bravo v zadnjih sekundah izenačil, to še zdaleč ne bi bilo nezasluženo.

Zato fantje, glave gor!  Prvenstvo bo še zelo dolgo in če bomo tako nadaljevali sem prepričan, da bomo ne glede na trenutno uvrstitev v nadaljevanju prijetno presenečenje 1. SNL.

Poudarim naj še izjemno fair športni boj na obeh dosedanjih odigranih tekmah.  Na obeh smo skupaj s strani sodnikov prejeli le 1 rumeni karton.

Čeprav bodo za novo nedeljsko tekmo 3. kroga mnogi menili, da je to borba za obstanek v ligi, sam nanjo gledam drugače. Srečanje med nami in ekipo Tabora iz Sežane ne bo nič drugega, kot za obe ekipi nova priložnost za dokazovanje. Obe imata v aktualni sezoni povsem enak cilj, to pa je obstanek v 1. SNL. Ta pa v nobenem primeru še ne bo zagotovljena z zmagovalcem tekme. V nedeljo je sicer na stadionu v Šiški pričakovati manj gledalcev kot na  uvodni tekmi z Olimpijo, ko je bila glavna tribuna razprodana. Toda prepričan sem, da bodo objektivni ljubitelji nogometa prišli na svoj račun.

Vem, da ni lahko navijati za klub, ki je v tem trenutku na zadnjem mestu lestvice. Toda morda si prav zato zasluži vašo podporo in pozornost. Nenazadnje je potrebno ceniti trud in prizadevanja, predvsem pa neizmerno pozitivno energijo, ki jo je ne glede na rezultat čutiti na prireditvi.

Ker točno vem in praktično dnevno občutim celotno delovanje in utrip v klubu, bom ne glede na vse v nedeljo tudi sam prisoten na tribuni in seveda tudi mnogi starši, prijatelji in nogometaši mlajših selekcij nogometne šole Bravo. Nenazadnje gre za naš klub, za našo zgodbo, ki jo vsi skupaj podoživljamo in soustvarjamo. Prav na to skupno zgodbo smo, če pogledamo le malo nazaj, vse od ustanovitve kluba lahko zelo ponosni.

Ne vem, kakšen bo tokrat končni rezultat nedeljske teme, prepričan pa sem, da si naši nogometaši zaslužijo vso našo podporo in, da se bodo za svoj klub pošteno in športno borili od prve minute do zadnjega sodniškega žvižga.

Se vidimo!


Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI