15.7.2019

MP #112: Zmage so lahko različne

Ni kaj, v svoji uvodni tekmi v 1. SNL kljub porazu nikakor nismo bili razočarani. Ne pomnim, da bi bil Stadion Ljubljana v zadnjem desetletju kadarkoli razprodan. Dvoboj ljubljanskih prvoligašev je sicer minil v znamenju zaslužene zmage Olimpije, toda tudi naši navijači so bili lahko več kot ponosni na svoje fante.

Filozofija NK Brava, ki temelji na delu in organski rasti vseh v klubu, priča, da nogometna tekma lahko tudi v Ljubljani postane dogodek, celo manjši praznik.

Zadovoljstvo kljub porazu ni nekaj samoumevnega, nekaj kar lahko doživiš na vsaki tekmi. Tisto kar velja izpostaviti je med drugim neverjeten pozitivizem, ki ga je bilo čutiti na vsakem koraku. Niti v enem trenutku ni bilo zaznati, da se kdorkoli ne bi počutil varnega. Celo Green Dragonsi so tokrat pripomogli, da med kluboma ni bilo čutiti nobenega sovraštva. Seveda je vsak, razumljivo, navijal za svoje, ampak tekmo so na isti tribuni pod skupno streho spremljali vsi skupaj. Fan prostor pred tekmo in po tekmi je bil namenjen vsem, tako domačim kot tudi gostom. Ogromno je bilo tudi otrok in družin, še posebej najmlajši so se znali krasno zabavati. Mnogi so se zadržali pozno v večer in tako bo tudi v prihodnje.

Verjetno bo marsikdo na tekmo prišel tudi prej kot je bil navajen doslej, saj se bo tako lažje izognil gneči. Ljubljanski derbi je gotovo nekaj posebnega, toda ni bilo malo tudi tistih, ki so na tekmo prišli tudi zaradi Brava.

Upam, da bo njegova zgodba med ljudmi vzbujala predvsem pozitivne občutke, takšne, ki jih morda po svoje celo zelo potrebujemo. Ni namreč v naši filozofiji poraziti nasprotnika, temveč iz tekme v tekmo dokazovati, da lahko tudi sami napredujemo in postajamo boljši in boljši.

Priznam, potrebujemo čas, saj prav na nobenem področju ne želimo ničesar prehitevati. Seveda si želimo zmagovati, toda uspehom naproti želimo priti na svoj način. Z trudom, s spoštovanjem do nasprotnika in tistih, ki navijajo za svoje. Okrog sebe zbiramo srčne ljudi, katerih glavni cilj je postati boljši. Veseli nas, ko dajemo priložnost tistim, ki si to želijo in tudi zaslužijo.

Zato simboliziramo malce drugačno zgodbo kot smo jo jih tudi sicer vajeni. Poraz ni prav nobena tragedija, nasprotno, je samo priložnost, da postanemo boljši. Da nikoli ne obupamo in se veselimo napredka. In ravno to nas uči naša zgodba. Nastala je dobesedno iz nič in rasla je iz leta v leto. Tudi 1. SNL nas ne bo v ničemer spremenila. Rasli bomo iz tekme v tekmo, brez nerealnih nakupov, toda trdno povezani med seboj. NK Bravo postaja klub z dušo. Je klub, ki mnogim ponuja upanje, da je nemogoče vendarle mogoče. Zato se nikoli ne pritožujemo. Zavedamo se, da prihodnost lahko naredimo zgolj sami. To ni nekaj kar nam avtomatično pripada, zanjo se je potrebno prizadevati dan za dnem, korak za korakom.

Ponosen sem na vse sodelavce, ki so se neizmerno trudili, da je bil naš zgodovinski prvi nastop v 1. SNL klub porazu v bistvu tudi zelo velik uspeh. Dokazali smo namreč, da ni prav nobene potrebe, da bi bili zaskrbljeni. Slej ko prej bodo prišle tudi prve zmage. Ne glede na to koliko porazov bomo na svoji poti še doživeli, je karakter vseh v klubu preprosto takšen, da se vsi zavedamo, kaj moramo storiti, da bomo kmalu dovolj dobri, da bodo tudi zmage nekaj samoumevnega.

Pri Bravu smo namreč zbrani ljudje, ki nikoli me obupamo in vsi skupaj trdno povezani simpatiziramo zgodbo, ki jo oblikujemo skupaj.

 

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI