30.5.2019

MP #102: Le zakaj?

Zakaj smo včeraj v finalu članskega pokalu članov MNZ Ljubljana nastopili z mladinci namesto s člansko ekipo ? To je vprašanja s katerim se ne bo nihče ukvarjal, pa bi se tisti, ki jim ni vseeno o smislu takšnih tekem vendarle morali.

Res je, da smo si v nedeljo po odigranem 30. krogu prvenstva v 2. SNL tri dni pred delegiranim finalom pokala MNZ Ljubljana zagotovili naslov prvaka in s tem tudi neposredno uvrstitev v 1. SNL. Toda teoretično bi se lahko razpletlo tudi drugače in bi morali na dan delegiranja članske pokalne tekme MNZ Ljubljana odigrati prvo kvalifikacijsko tekmo za vstop v 1. SNL z Gorico.

Na to možnost smo opozorili pravočasno in predlagali, da se tekma odigra v julijskem terminu kot generalko pred novim prvenstvom. S tem se je strinjal tudi predsednik NK Radomlje, a MNZ Ljubljana je termin tekme sporočil v četrtek tik pred zadnjim krogom 2. SNL.

Razumem, da so pri MNZ Ljubljana želeli na vsak način spraviti pod streho vsa predvidena tekmovanja in so pač sprejeli odločitev, ki ni bila v interesu nobenega od klubov finalistov pokala. Še posebej zato, ker je bilo možno sprejeti tudi drugačno in bolj smiselno odločitev, ki bi bila v interesu klubov.

Naš strokovni svet se je zato že pred zadnjim krogom odločil, da v primeru da osvojimo naslov prvaka v 2. SNL, ter se neposredno uvrstimo v 1. SNL, omogočimo članskemu moštvu potreben odmor, saj smo načrtovali, da bomo s pripravami na 1. SNL morali pričeti najkasneje že 10. junija.

Ker nismo želeli bojkotirati tekme, nam ni preostalo drugega kot da na finalno tekmo pošljemo izključno mladinsko zasedbo. Takšna je bila v danih razmerah razumljiva odločitev našega strokovnega vodstva. Ne bom si zastavljal vprašanja, zakaj na primer lahko v MNZ Murska Sobota brez težav in problemov svojo finalno tekmo pokala lahko načrtno delegirajo v mesecu juliju, za MNZ Ljubljana, pa je kaj podobnega očitno nesprejemljivo.

Naj bo to pojasnilo odgovor vsem tistim, ki morda ne razumejo ali pa nočejo razumeti, zakaj je finalno tekmo članskega pokala NK Bravo odigral brez članov.

Nikakor ne gre za podcenjevanje nasprotnika, niti ne MNZ Ljubljana, pač pa za rešitev v nastali situaciji, ki se je našemu strokovnemu štabu zdela najbolj primerna. Seveda smo se tako žal zavestno morali praktično odpovedati možnosti, da drugič zapored osvojimo naslov članskega prvaka na področju MNZ Ljubljana.

Pri MNZ Ljubljana bi si morali prizadevati, da bi bil finale pokala, ki ga organizirajo, praznik nogometa na njihovem področju. Pa je bil zaradi zgolj povsem napačno izbranega termina vse prej kot to. Obe ekipi utrujeni in po dolgotrajnem prvenstvu brez pravega naboja nista igrali v zasedbi, kot bi spodobilo za finale. Radomlje je nastopilo s kombinirano ekipo, NK Bravo pa v celoti z mladinsko zasedbo. Zapisnik s tekme pove vse. Oba kluba sta predlagala, da tekmo odigrata v julijskem terminu, toda vodja tekmovanja je sprejel svojo odločitev, ki po mojem skromnem mnenju ni ustrezala nikomur drugemu kot njemu, še najmanj pa samemu nogometu.

Kako, če sploh, bodo reagirali pri MNZ Ljubljana, pa je že drugo vprašanje in se s tem sam ne želim več ukvarjati. Najbolj enostavno bo, če bodo jezni name, ker sem si upal svoje mnenje objaviti na našem spletnem portalu. Dvomim in tudi ne pričakujem, da se bo kaj spremenilo, pa bi se moralo, v kolikor bi lahko razumeli, da za razvoj in napredek ni dovolj birokratsko vztrajanje pri neživljenjskih stališčih, saj je bila na voljo boljšo rešitev, s katero sta se načelno strinjala tudi oba finalista pokala MNZ Ljubljana.

Čestitam članski ekipi Radomelj za osvojeni pokal, pa tudi našim mladcem, ki so dokazali, da zelo veliko obetajo.

 

Darko Klarič
častni predsednik NK Bravo 

TUKAJ najdete vse bloge iz rubirke MOJ POGLED.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI