13.1.2020

Dva nova obraza - Ogrinec in Kramarič

Sandi Ogrinec in Martin Kramarič sta prvi okrepitvi NK Bravo v zimskem prestopnem roku. Ogrinec se vrača v klub, v katerem je nogometno dozorel, in je podpisal 2-letno pogodbo, Kramarič pa bo v NK Bravo do konca sezone kot posojen igralec. Oba sta prišla iz NK Maribor.

Vrnitev v domače okolje za Ogrinca

Sandi Ogrinec je za NK Bravo igral že v generaciji starejših dečkov in kadetov. Dres NK Bravo je oblekel kar 106-krat in na tekmah pod okriljem NZS zabil tudi 20 golov.

Po odhodu iz NK Bravo je Sandi v mladinski konkurenci nastopal za NK Maribor, kjer je naredil tudi preskok v člansko konkurenco. V zgoščeni ekipi v štajerski prestolnici sprva zanj ni bilo prostora, zato je prišlo do posoje v NK Krško. V sezoni 2017/18 je Sandi zbral 12 nastopov v 1. SNL, v naslednji sezoni pa celo 20. Pred začetkom letošnje sezone se je vrnil v NK Maribor in v jesenskem delu prvenstva zabeležil tri nastope. Dvakrat je tekmo začel v prvi enajsterici.

"Želel sem si novega izziva, saj mi je v Mariboru primanjkovalo igralnih minut. Na Bravo me vežejo sami lepi spomini in zelo sem vesel, da sem se vrnil. Prišel sem z namenom, da se v nogometnem smislu "vrnem med žive", naredim korak naprej in ekipi pomagam do čim boljših rezultatov," je ob podpisu 2-letne pogodbe povedal novopečeni član NK Bravo.


Oba fanta sta bila prisotna na današnjem treningu na umetni travi

Kramarič bo pomagal do konca sezone

22-letni Martin Kramarič je v mlajših selekcijah zastopal matično Krko, od koder ga je pot vodila v štajersko prestolnico. Še kot kadet je v sezoni 2014/15 zbral osem nastopov in 2 gola v 1. SNL za vijoličaste. Skupno je do prestopa v NK Bravo na njegovem računu že 91 nastopov v eliti slovenskega nogometa. V letošnji sezoni je za NK Maribor nastopil na sedmih tekmah.

"Po prvem treningu vseh novih obrazov še ne poznam, ampak občutki so dobri. Verjamem, da se bom hitro vklopil v nov sistem dela in da bom lahko pomagal ekipi v boju za obstanek," je ob prestopu povedal Martin Kramarič.

Sodelovanje z NK Maribor odprto in korektno 

"Zelo sem vesel, da se Sandi vrača v klub, kjer je preživel kar nekaj časa in tudi opozoril nase. Verjamem, da bo tudi v novem obdobju naše sodelovanje odlično in da se bo Sandi hitro vklopil v ekipo, kjer je kar nekaj njegovih soigralcev iz časa, ko je bil pri nas. Hkrati smo seveda izjemno zadovoljni, da smo se uspeli dogovoriti tudi za posojo Martina Kramariča. Gre za odličnega igralca in prepričani smo, da nam bo pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev do konca letošnje sezone. Rad bi se zahvalil tudi športnemu direktorju NK Maribor Zlatku Zahoviču za izjemno odprto in korektno sodelovanje pri prestopu obeh igralcev. Sandi in Martin dobrodošla," je ob prihodu dveh novih igralcev povedal športni direktor NK Bravo Dejan Močnik.MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI