26.7.2020

A. Matko: Bravo je vrhunski klub za mlade igralce

Med nominiranci za najboljših 11 v letošnji sezoni je tudi Aljoša Matko. Najboljši strelec mladinske lige v sezoni 2018/19 se je za leto dni iz Maribora preselil v Ljubljano in zablestel v polnem sijaju.

Aljoša Matko je letos premikal meje. Tako svoje kot klubske. Proti NŠ Mura je dosegel svoj prvi gol med člansko konkurenco, ki je hkrati tudi prvi zadetek NK Bravo v najelitnejšem slovenskem nogometnem razredu. Postal je prvi igralec NK Bravo, ki je dosegel dva zadetka na tekmi, v predzadnjem krogu proti Triglavu pa je zabil še krstni hattrick. 

Sezono je kot najboljši strelec kluba končal s petnajstimi zadetki. Čeprav se z novo sezono seli nazaj v štajersko prestolnico, Ljubljane in Šiške ne bo nikoli pozabil.

Krog Tekma Goli
2 Mura - NK Bravo 4:3
4 Celje - NK Bravo 2:2
9 Rudar Velenje - NK Bravo 1:4
11 NK Bravo - Mura 3:3
26 NK Bravo - Triglav Kranj 1:0
28 Olimpija Ljubljana - NK Bravo 0:5
29 NK Bravo - Mura 1:0
31 Bravo - Celje 1:2
32 Aluminij - NK Bravo 1:2
35 Triglav Kranj - NK Bravo 1:4V člansko konkurenco ste vstopili z izjemno popotnico, tj. 31-imi zadetki v mladinski ligi. Niste potrebovali dolgo in svoj nos za zadetke aktivirali tudi med elito. Lahko govorimo o vaši popolni krstni sezoni?

Sezona je bila zares dobra, a vedno je lahko še boljša.

Iz Maribora ste bili posojeni v NK Bravo. Očitno so vam bili delo v klubu, okolje in soigralci pisani na kožo ...

V klubu sem se od prvega trenutka naprej počutil odlično. Trener mi je takoj dal vedeti, da računa name, kar mi je pomenilo veliko, zato mi je bilo vse v nadaljevanju veliko lažje. Hitro sem se vklopil v Bravov sistem igre, ki mi kot način igranja nogometa najbolj ustreza. Veliko smo stavili na protinapade in polprotinapade. V tem elementu smo bili med boljšimi v ligi.

V NK Bravo ste bili del mlade ekipe z mladim trenerjem. Je to sredina, ki je optimalna za mlade igralce?

Bravo je vrhunski klub za nas, mlade igralce. Veliko nas je dobilo priložnost in zaupanje trenerja. Celotna stroka in ostali klubski zaposleni so potrpežljivi. Tudi, če nekaj tekem zaporedoma ne prideš do zadetka, te spodbujajo, še naprej verjamejo vate in ti ponudijo novo priložnost za dokazovanje.

S kakšnimi spomini se vračate v Maribor?

Bravo mi bo vselej ostal v srcu. Tukaj sem debitiral in dosegel svoj prvi zadetek v PLTS. S soigralci smo se na treningih ob resnem delu venomer zabavali in postali odlična ekipa. Ob tej priložnosti bi se njim in strokovnemu kadru želel zahvaliti za nepozabne trenutke in za to, da so mi pomagali narediti nov korak v moji karieri.


MH

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI

MEDIJSKI POKROVITELJI