3.12.2017

Primer dobre prakse

Da je NK Bravo klub s posebno zgodbo smo videli že večkrat. Nič drugače pa ni tudi s prepletanjem nogometa in izobraževanja oz. zaposlovanja. Predstavljamo vam primer našega kapetana članske ekipe AŠK Bravo Milana Đajića, ki poleg nogomet uspešno napreduje tudi v podjetju, kjer je zaposlen.   

V NK Bravo sta se mudila predstavnika podjetja CVS mobile Valter Grilanc (CFO) in Aleš Jeršič (vodja nabave), kjer je zaposlen kapetan članske ekipe Milan Đajić. Oba sta pritrdila, da z veselem zaposlujeta športnike, ki so odgovorni in organizirani. To pa sta tudi glavni dve lastnosti Milana Đajića, ki sta ju sogovornika izpostavila.
 
 
''Športniki, ki sem jih zaposloval v svoji poslovni karieri, so mi znali vedno vrniti več. Izkazali so se kot nadpovprečni delavci. Bili so odgovorni, saj, ko dobijo določeno delo to opravijo. S tem lahko takšnega delavca odmislim, ker vem da bo delo zanesljivo opravljeno,'' je razložil Valter Grilanc, nekdanji atlet sedaj pa eden od vodilnih mož podjetja CVS mobile.
 
V podjetju CVS mobile je zaposlen tudi kapetan naše članske ekipe Milan Đajić. Njegovi nadrejeni pa zanj najdejo samo pozitivne besede: ''V podjetju so mi Milana predstavili kot mladega delavca, ki aktivno igra nogomet. Z njim je v oddelku delal izkušeni delavec Miloš, ki je zastavil besedo zanj in predlagal, da ga obdržimo. Kaj kmalu sva se z Milanom sestala in takrat sem mu predstavil svoj vidik. Povedal sem mu, da meni ''štemplanje'' delovnega časa ni pomembno, važno je, da opravi svoje naloge in zadolžitve. Dejal sem mu, da ga pri nogometni poti podpiramo in da toleriramo tudi kakšen izostanek. Ampak tudi v našem podjetju so cikli, ko je potrebno biti nekoliko več prisoten in samo stvar organizacije dela je, da so zadeve urejene pravočasno. S pomočjo vodje nabave Aleša Jeršiča je Milan hitro spoznal vse zakonitosti dela in se je znal prilagoditi delu.''
 
''Spominjam se anekdote, ko sva oba delal tudi pozno zvečer. Večkrat se je zgodilo, da sva ob 21:00 oba pritekla do alarma in ga želela izključiti, saj se le-ta samodejno vključi ob tej uri. Včasih sva kar tekmovala, kdo bo prej prišel do alarma (smeh),'' se vneme Milana Đajića spominja Valter Grilanc.
 
''Tudi vzdušje v oddelku, kjer deluje Milan je zelo dobro in pozitivno. Hitro je dobil občutek za organizacijo dela. Zna združiti cel oddelek, vsak ve kaj mora početi in vse poteka, tako kot mora. Ponudil sem mu nekaj smernic, a kako priti od ene do druge točke, sem prepustil njemu. Sedaj imajo v oddelku tablo z urnikom, ki jo aktivno uporabljajo in dopolnjujejo ter s tem vsi še učinkoviteje delajo,'' je še eno od osebnostnih kvalitet Milana Đajića izpostavil Grilanc.
 
''Milan je dokaz, da športniki zaradi svoje odgovornosti pri športu zanjo prenesti v delovno okolje. S tem opravijo delo kot se od njih pričakuje, sam pa zaradi dobre organiziranosti določeno delo opravi prej in tako smo zadovoljni vsi. Mi kot delodajalci, ker vemo, da bo delo kakovostno opravljano in Milan kot naš zaposleni, ki ima s tem več časa zase in za športno udejstvovanje,'' je zaključil Valter Grilanc.
 
Kapetan ekipe AŠK Bravo Đajić je dober dokaz, da se lahko igralec tudi med aktivno nogometno kariero uspešno izobražuje in napreduje na delovnem mestu, ob tem pa počne tisto, kar ima najraje, igra nogomet.
 
#BravoBravo
#podpiramoBravo
 
Srečko Ferlež
Foto: Srečko Ferlež

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI