28.8.2017

Moj pogled: Učiti se in napredovati

Vsak poraz gotovo pusti, ali vsaj moral bi pustiti, posledice. Če želimo napredovati, je poraz lahko tudi priložnost za učenje in napredek. Tega se v NK Bravo seveda zelo dobro zavedamo. Je povsem realen po prvem porazu v sezoni predsednik NK Bravo Darko Klarič.

Vsako leto na začetku sezone, ko se ekipe še spoznavajo, imamo vzpone in padce. To še posebej velja za selekcije mladinskega programa, kjer prihaja do številnih sprememb in posledične neuigranosti nogometašev. Posledično so tudi rezultati slabši kot v nadaljevanju sezone, ko so kot posledica dobrega dela v nadaljevanju tudi rezultati dosti boljši. 

Poraz članske ekipe AŠK Bravo je bil po svoje posledica preprostega nogometnega pravila, da če gola iz svojih priložnosti ne dosežeš, potem ne moreš zmagati, oziroma tekmo izgubiš, če nasprotnik gol doseže. 

Dejstvo je, da so 3 zmage iz štirih odigranih tekem več kot smo lahko realno pričakovali, zato vsem v ekipi lahko le čestitamo. Še posebej, ker je bil tudi pristop na tekmi, ki smo jo izgubili pravi in je poraz pač posledica naše neučinkovitosti. 

Priznati moramo, da v nasprotju z lansko sezono, nimamo pravega ''golgeterja''. Doslej smo skupaj dosegli 6 golov, vendar prav nihče ni bil uspešen več kot enkrat. Ekipa sicer pogosto prihaja v priložnosti, toda manjka nam izraziti napadalec, z občutkom za gol. 

Zaenkrat bo to, kar smo lahko v štirih tekmah videli, dovolj, da bomo po vsej verjetnosti uvrščeni na sredini lestvice, kar je trenutno naš realni domet. Res pa je, da nas je ekipa v samem startu prijetno presenetila in pokazala več kot smo pričakovali.

Vsi pa se zavedamo, da je to naša realnost, ki jo fantje v ekipi lahko presežejo le zgolj s svojo vztrajnostjo, zagnanostjo in nepopustljivostjo, ki pa jo tudi izžarevajo in dokazujejo, da imajo svoje ambicije, ki jih želijo dokazovati tako na treningih, kot tudi na tekmah. Zato nimam nobene bojazni, da bi jih zadnji poraz kakorkoli omajal pri njihovi poti. Zavedajo se, da bodo morali biti še bolj osredotočeni na ponujene priložnosti in se potruditi, da jih izkoristijo.

Letos je imenitna priložnost, da na višji ravni nogometa, kar nastopanje za nas v 2. SNL nedvomno je, naredimo korak naprej in ugotovimo, kaj nam v ekipi manjka, da bomo lahko razmišljali o preboju v Prvo ligo TS. Gotovo je res, da bodo morda posamezniki že na limitu svojih sposobnosti, toda večina med njimi pa lahko v razvoju še hitro napredujejo. Prav to pa je naš glavni cilj, omogočiti, da jih kar največ doseže korak naprej v svojem razvoju, v ekipo pa želimo priključevati posameznike iz nižjih selekcij, ki si bodo zaslužili, da jim to priložnost ponudimo. Dokler bo temu tako, imamo tudi zagotovljeno podporo naših navijačev, ki tako zagreto navijajo za svoje, saj so del naše filozofije in usmeritve, ki jo prav nogometna šola tako izrazito pooseblja. 

Tudi zato smo v vodstvu kluba prekinili z dosedanjo prakso, ko so bili nogometaši NK Bravo željeni in lahek plen prvoligašev in drugoligašev. Z uvrstitvijo v 2. SNL in jasnim ciljem, da, ko bomo realno zreli in si bomo s športnimi rezultati to zaslužili, bomo takoj sprejeli tudi izziv PLTS, smo zelo neposredno izrazili naše ambicije. Ali so to le želje ali pa realna opcija bomo lažje ocenili po koncu jesenskega dela prvenstva.

Že zdaj pa lahko ugotovimo, da v 2. SNL ne bomo le gostovali, temveč bomo na vseh tekmah pravi tekmec z upanjem, da se nam vsaj malce popravi tudi učinkovitost.

Zato nam ne ostaja nič drugega kot vsakodnevno učenje in napredovanje vsakega posameznika, kot tudi nas vseh skupaj v klubu. Brez evforije in brez obžalovanja po zamujenih priložnostih. Konec tedna bodo nove tekme in nove priložnosti.
 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI