6.8.2017

MP: Za začetek navdušujoče v Rogaški

Boljšega starta v 2.SNL, bi si od naše ekipe AŠK Bravo težko želeli. Razen neznosne vročine in razumljive začetne treme obeh ekip, je bilo to zanimiva in privlačna tekma, v kateri so imeli domačini predvsem v začetku tudi zrele priložnosti. Še posebej po našem prvem golu in prvencu najmlajšega na igrišču pa smo bili boljši nasprotnik in smo zasluženo slavili. Je še enkrat glavne poudarke tekme povzel predsednik NK Bravo Darko Klarič.

Pohvaliti moram prizadevne domače organizatorje, ki so storili vse, da je bila organizacija tekme brezhibna in dejansko smo se počutili kot dobrodošli športni prijatelji. Kljub njihovem porazu verjamem, da bodo v nadaljevanju prvenstva zelo dostojen nasprotnik vsem ekipam. Z uvrstitvijo njihove ekipe U15 v državno ligo so postavili pomemben temelj nogometne šole, na katerem bodo morali graditi svojo prihodnost.

Kar se naše ekipe najprej čestitke strokovnemu vodstvu in sodelavcem, ki so zelo pogumno uspeli sestaviti, upam si trditi, najmlajše moštvo v 2.SNL, ki pa premore celo vrsto izjemno nadarjenih nogometašev, ki pa skupaj delujejo predvsem kot ekipa, ki ve kaj hoče. Seveda bi bila vsaka evforija po prvi zmagi dokaz naše nezrelosti, sem pa prepričan, da bodo trenerji in nogometaši realno takoj preprečili vsako domišljavost in nerealnost, ki bi se nam takoj zelo hitro maščevala. 

Prvo tekmo smo odigrali proti novincu v ligi, sledi pa še cela vrsta težkih tekem, z mnogimi nekdanjimi prvoligaši in ekipami, ki imajo v svojih vrstah mnoge izkušene nogometaše in celo ambicije po igranju v Prvi ligi. Zavedati se moramo, da nam za kaj takega še veliko manjka, da pa omogočamo našim mladim nogometašem hitro nabiranje prepotrebnih izkušenj. Zato si bomo lahko že v bližnji prihodnosti tudi sami realno zastavili višje cilje. Zgolj od nas samih je odvisno, kaj in kdaj bomo to dosegli.

Ob dobri igri in zmagi pa sem bil najbolj vesel naših navijačev. Bili so nepozabna skupina od najmlajših do staršev, vsi tesno povezani v eno samo Bravovo družino, ki so bili zelo dobro organizirani in na katere bi bil ponosen vsak klub. Prav naša navijaška skupina je dokaz, da čeprav res nimamo bogate tradicije, nismo umetni klub, temveč izvrstna NOGOMETNA ŠOLA BRAVO, kjer mladi, ki so temelj kluba zelo hitro dozorevajo. Zato vsem, prav vsem skupaj v klubu moje iskrene čestitke ob spoznanju, da smo na dobri poti.

Se pa moramo zelo dobro zavedati, da moramo trdno ostati na tleh in nenehno na vseh področjih še izboljševati naš vsakodnevni pristop, ki nas je pripeljal do sem, kjer trenutno smo. Tako kot nam nič ni bilo podarjenega v preteklosti, nam ne bo tudi v prihodnosti. Le vsakodnevno trdo delo in prave poteze nas lahko postopoma pripeljejo naprej, da postanemo še boljši. Vedno bolj verjamem, da si to želimo vsi v klubu in s svojimi dejanji sledimo načrtnemu delu. Zato bom vedno tudi previden, vendar me ob takšnem pristopu ne skrbi za našo klubsko prihodnost.

Ta bo takšna, kot si jo bomo tudi sami s svojim delom zaslužili. 

Se vidimo v petek na tekmi z nekdanjim prvoligašem in klubom z velikimi ambicijami, ko nam v goste prihaja Nafta iz Lendave. Seveda se bomo potrudili, da bomo dobri in gostoljubni gostitelji. Čeprav se z vsemi ekipami praktično prvič srečujemo, nam v goste prihajajo vedno zgolj novi športni prijatelji. Kar se igrišča tiče pa je tudi jasno. Naj zmaga boljši, pomembno je da bo dobra tekma in bodo gledalci za katere igramo, s prikazano predstavo obeh ekip zadovoljni.

So zmage in so porazi, pomembno je, da se učimo, napredujemo in se do novega srečanja razidemo kot športni prijatelji, ki se med seboj spoštujemo in veselimo ponovnega srečanja. Le tak način razmišljanja nas lahko vodi v še bolj uspešno prihodnost. 


Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI