21.7.2017

Moj pogled: Pogum, skromnost, vztrajnost in iskrenost.

To so vrednote, ki so splošno znane, mi v sistemu nogometne šole Bravo pa jih skušamo vcepiti vsem našim članom. To velja za vse, še posebej za mlade nogometaše ekipe AŠK Bravo, ki se pripravlja za start v 2. SNL. 

Za nas bo to sezona velikega učenja in še večji preizkus naše filozofije. Klub, ki nima dolge tradicije in posledično tudi ne pripadnosti ne okolja in ne gledalcev, ki bi komaj čakali na začetek prvenstva kljub vsemu postaja zanimiva nogometna zgodba, ki ima svoj smisel in vedno bolj trdne temelje. Te gradi čvrsta odločenost vseh sodelavcev, da je to lahko postane zgodba po njihovi meri, v kateri ne bo osebnih kalkulacij in v kateri je samo velik skupen cilj. 

Seveda se zavedamo svoje majhnosti in ranljivosti slovenskega prostora, kjer smo pač vsi skupaj ujetniki razmeram, ki niso idealne, a jih je potrebno upoštevati in se jim delno prilagajati. Toda niti za trenutek ne smemo od svojih načel, principov in načina dela odstopati. Rastemo kljub porazom od katerih se lahko le učimo, lahko zgubimo skoraj polovico moštva a se znamo veseliti tudi uspehov  naših nogometašev v drugih klubih, saj so ti uspehi vsaj delno tudi uspehi dela mojih sodelavcev. Odhodi nekaterih ključnih nogometašev bodo hkrati tudi lepa priložnost za uveljavitev novih, ki prihajajo. Vse to mora dati potrebno dodatno energijo tudi naši kadetski in mladinski ekipi. Počasi bodo tudi drugi spoznali, da z nami velja sodelovati, saj to lahko postane tudi njihova prednost. 

Ni bližnjic in ni lahke poti do uspeha. Ko se ozrem nazaj po prehojeni poti, natančno vem kaj je bilo dobro in kaj slabo, kaj mogoče in kaj nemogoče, Napake postopoma odpravljamo in si postavljamo vedno nove naloge. Vedno bolj načrtujemo naše aktivnosti. Ni vedno novih ciljev, kajti ta je lahko le eden, postati najboljša slovenska nogometna šola. To še nismo in do cilja je še dolga pot. Sploh ni pomembno, kje trenutno smo. Bolj pomembno je, da hočemo več in da se presneto dobro zavedamo, kako hitro lahko z zgolj nekaj nepremišljenimi potezami veliko postorjenega tudi zapravimo.

Ne samo naši prvi selekciji, ekipi AŠK Bravo, ki ji razumljivo posvečamo največ pozornosti, te pozornosti bodo morale biti deležne vse selekcije. Da je dragocen. bo moral občutiti vsak naš član in vsak naš gledalec, ki bo jutri morda šele začel razmišljati, da postane naš navijač. Nič se ne bo zgodilo samo po sebi. 

Zgodba o NK Bravo ni več iluzija, je zamisel, ki je postala realna, je projekt, tu pred nami na dosegu roke. Je priložnost z ogromnim potencialom, česar se vedno bolj zavedamo vsi, ki v klubu delujemo. 

Imamo prihodnost, ki je nikakor ne smemo zapraviti. Smo vedno bolj samozavestni, vendar ne domišljavi. Postajamo klub, ki se ga da opisati z eno samo besedo: BRAVO in ki v svojem imenu pravzaprav simbolizira vse, kar počne. Veseli bomo, če boste začeli razmišljati, da se nam v najrazličnejših vlogah pridružite. Dovzetni smo za vaše pobude in predloge, če bodo v skladu z našo filozofijo in strategijo.


Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI