12.7.2017

Po prvi tekmi: Imamo veliko potenciala!

Članska ekipa AŠK Bravo je priprave na naovo sezono začinila tudi s prvimi tekmami. Uvodni nasprotnik čete Dejana Grabiča je bil ruski prvoligaš Amkar Perm, ki je slavil s 3:1. Čeprav strokovno vodstvo s porazom ni bilo zadovoljno, pa je trener naše ekipe uspel dobiti tudi veliko informacij o svojih igralcih.

Po prvem polčasu, v katerem so imeli naši fantje tudi nekaj zrelih priložnosti, je bil rezultat 0:0. V nadaljevanju so se Rusi vendarle dokopali do treh zadetkov, edini, ki je zadel za AŠK Bravo, je bil Andraž Mrkonja.

"Danes se je potrdilo, da imamo veliko potenciala v ekipi. Individualno in moštveno. Energija v ekipi je zelo dobra. Konkurenca je velika in to je odlično. Cilji uvodne tekme so bili: tempo, usmerjenost v globino, nenehni pritisk na žogo, zmaga. Na vsaki tekmi zahtevamo vse omenjene cilje. Mi si želimo zmage na vsaki tekmi. Zato z današnjim srečanjem ne moremo biti zadovoljni. V prvem polcčsu smo imeli primeren psihološki in energetski nastavek. To je pripeljalo do treh ali štririh stoprocentnih priložnosti, nasprotniku smo dopustili zelo malo. Na takšni tekmi enostavno moraš zabiti dva ali tri gole in mleti naprej. Če se nam bodo podobne stvari dogajale v prvenstvu, bomo le povprečna drugoligaška ekipa. Mi pa hočemo biti in bomo odlična ekipa," je uvodoma povedal trener članske ekipe Dejan Grabič.

"Z veliko večino igralcev smo pogojno zadovoljni. Z njihovim pristopom, agresivnostjo, željo, obnašanjem. Vseeno pa se moramo individualno in moštveno naučiti zmagovati ter igrati na višji stopnji svojega potenciala." 

"Elemente, v katerih smo bili dobri in tiste manj dobre bomo predebatirali z ekipo na analizi."

"Še zadnja, ampak v tem trenutku najpomembnejša stvar. V ekipi razvijamo točno določen kodeks obnašanja, ki se ga igralci in strokovno vodstvo držijo. Urejenost, red, dobri medčloveski odnosi in spoštovanje se odražajo direktno na igrišče. Tukaj moštvo ne bo toleriralo nikakrsnih odstopanj. To je naša osnova in kdor se kodeksa ne bo zmogel držati, nima svojega mesta v tej odlični skupini ljudi in v klubu,"
zaključuje Grabič.


MH
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI