2.7.2017

Moj pogled: Izkoristimo potencial

Pravzaprav sem zelo vesel, da so se zadeve na relaciji NZS in predstavniki drugoligaških klubov v zvezi z medsebojnimi odnosi začele odvijati v pravi smeri. Oboji so namreč spoznali, da skupaj lahko storijo več in da je medsebojna komunikacija dobra in nujno potrebna. To je nov pogled predsednika NK Bravo Darka Klariča.
 
Nobenega dvoma namreč ni, da so prizadevanja za večjo medijsko podporo 2. SNL lahko dvignejo prepoznavnost tega produkta. Z povečanjem lige in pripravljenostjo SPORT KLUBA, da zagotovi televizijsko produkcijo, je narejen zgolj prvi korak k projektu, ki lahko zelo veliko pomeni k nadaljnji popularizaciji nogometa v Sloveniji. Seveda ni nobenega dvoma, da bodo potrebne še nadaljnje aktivnosti, vendar je že prvi sestanek na relaciji NZS in predstavniki klubov 2. SNL odprl možnosti za razvoj projekta.

Upoštevati je potrebno, da se je tudi NZS sama v minulih mesecih srečevala s številnimi predvsem kadrovskimi spremembami. Tudi predstavniki drugoligašev so se šele dobro spoznali in začenjajo priprave na novo sezono. 2. SNL kot nov zanimiv produkt mora s svojim nedvomnim potencialom šele dobiti svojo pravo podobo in do zaključka letošnjega leta je to priložnost, ki jo je potrebno izkoristiti. 

Novi generalni sekretar NZS  Marko Vavpotič, ki je poslovnež in je z delom nastopil te dni, ima imenitno priložnost, da skupaj s sodelavci in v sodelovanju s klubi 2. SNL ta projekt spravi v življenje. Seveda sama priložnost ni dovolj, pravočasno in zelo hitro je potrebno ustanoviti team ljudi, ki bo dnevno načrtoval aktivnosti in potrebne naloge za realizacijo projekta.

Odgovornim na NZS so drugoligaški klubi na podlagi medsebojnega sestanka in usklajevanja poslali dopis, ki je lahko sprejemljiv za obe strani. Zdaj je na potezi predvsem Marko Vavpetič generalni sekretar NZS, ki mora in lahko skoordinira aktivnosti, da se zadeve premaknejo v pravi smer, to pa je v skupno načrtovan projekt, da iz potenciala, ki ga nedvomno ima, po PLTS postane nov prepoznavni produkt slovenskega nogometa. 

Edino prav je, da projekt vodi NZS, ki pa mora okrog njega združiti tudi sposobne ljudi, ki jim pri tem lahko pomagajo. Velika škoda bi bila, če ponujene priložnosti ne bi znali izkoristiti. 
 
Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI