20.6.2017

Moj pogled - Uvod

Sezone 2016/17 je nepreklicno konec, smo v času počitnic, poletja, vročega vremena in …. ''kislih kumaric'', kot radi poimenujemo poletno obdobje brez velikega števila novic. Toda na spletni strani NK Bravo upada novic ne boste doživeli, saj predsednik Darko Klarič pričenja z novo rubriko v obliki nadaljevanj: Moj pogled. Pred vami je uvod, do začetka 2. SNL pa lahko pričakujete redna javljanja predsednika NK Bravo.

MOJ POGLED

Ko sem razmišljal, da bi sicer občasno rubriko blog predsednika ob koncu tekmovalne sezone, nadomestil z bolj redno rubriko, sem si zastavil tudi vprašanje, ali ima to sploh kakšen smisel?  Ampak ker veste, da ne odneham hitro in kar se da dolgo preprosto vztrajam pri osnovni zamisli. Pomembno je sprejeti odločitev in potem delati kar najbolje. Vem, da so za večino ljudi spremembe lahko moteče. Sprašujejo se, če je to sploh potrebno. Ko sem se odločil da ustanovim NK Bravo, sem bil deležen kar nekaj pomilovanja, češ kaj bi sploh rad. Ampak izkazalo se je, da novoustanovljeni klub ni bil muha enodnevnica in naša NOGOMETNA ŠOLA BRAVO se razvija in pred leti mlajši dečki so  odrasli in so pripravljeni, da postanejo člani. Danes mnogi priznavajo, da smo takšno zgodbo potrebovali in da je tudi članstvo s klubom vedno bolj povezano. Ni več pomembno kdo je in zakaj je bil klub ustanovljen, pomembna postaja pripadnost, njegova sedanjost in prihodnost. 

Z uvrstitvijo naše prve selekcije AŠK Bravo v 2. SNL je dozorel čas, ko lahko realno  načrtujemo nogometni in osebnostni razvoj mladih nogometašev, ki bodo v naši šoli prepoznali, da so si izbrali pravo pot. Seveda se zavedam, da 2. SNL še ni uresničitev nogometnih sanj posameznikov, toda zagotovo pa bo mnogim pomenil priložnost, da pokažejo iz kakšnega testa so. Napočil je čas, da sledimo svoji filozofiji in našim mladim, tistim, ki so dovolj sposobni in se veselijo izziva, ponudimo priložnost, da dobro trenirajo in tudi igrajo.

Ko bodo v tej konkurenci pridobili dovolj izkušenj, bomo razmišljali in se pripravili za nov korak naprej. Zavedam pa se, da smo še vedno klub, ki nima tradicije in da pravzaprav na drugoligaških tekmah realno še ne moremo pričakovati tudi kaj dosti večji obisk, kot smo ga imeli na tekmah 3. SNL-center.  Skušnjave ali naj damo v 2. SNL prednost izkušnjam in borbi zgolj za rezultat ali naši mladosti in začrtani usmeritvi ni bilo. 

Zavedam se, da smo vsi v klubu pred doslej najtežjo preizkušnjo, ki pa se je neizmerno veselimo. Pred strokovnim vodstvom in vsemi najbolj odgovornimi bo nova sezona v članski konkurenci izziv, kako trdni smo, kako močno je naše zaupanje, da smo se odločili prav. V lanski sezoni smo se razvadili, da celo pomlad nismo poznali poraza. V 2. SNL bomo s tako mlado in za to konkurenco še v glavnem neizkušeno ekipo v povsem drugi situaciji. Nerealno bi bilo pričakovati, da smo lahko takoj konkurenčni, saj se bomo srečevali z mnogo boljšimi ekipami.

Morda sem se občasno srečal z bojaznijo kako bomo vsi skupaj reagirali, ko bomo doživljali poraze, na katere pravzaprav nismo več vajeni, jih pa moramo tudi realno pričakovati. Potem pa sem bil v Kopru na finalni tekmi slovenskega mladinskega pokala, kjer smo se srečali z ekipo Maribora. Naši najzvestejši navijači-starši in prijatelji, ki so ves čas čudovito navijali in spodbujali svojo ekipo, so dokazali, da znajo kljub porazu po loteriji enajstmetrovk, razmišljati pozitivno.



Bili smo priče, da pravzaprav ni zmagala boljša, temveč srečnejša ekipa. Zato ni bilo nobene slabe volje in počutili smo se prijetno, kajti zmagal je nogomet, kot tudi miselnost, da nas ni potrebno skrbeti in da moramo nadaljevati z dobrim delom in jim še ponuditi priložnost. Bodo pa nujno potrebovali tudi vašo podporo najboljših možnih navijačev. Če bo te vsaj približno toliko kot smo jo videli v Kopru ali na turnirju Ljubljana Open, ko so navijali za našo ekipo U12, deležna tudi ekipa AŠK Bravo, potem se nam tudi v Ljubljani obeta prav posebna nogometna zgodba čiste energije, ki izvira iz spoznanja, da je za dobro zgodbo potrebno precej več kot le želja, denar in pogoji. Smo dovolj samozavestni, da mirno pričakujemo novo sezono, na katero se bomo dobro pripravili. 

Tisti, ki razumejo čustveno inteligenco, vedo kaj želim povedati. Seveda se bo moralo še marsikaj poklopiti, opraviti bo potrebno zelo veliko dela in narediti produkt 2. SNL zanimiv in gledljiv. To pa lahko naredimo le skupaj s pozitivnim pristopom in zavedanjem, vsak na svoj način, vendar vsi za skupen cilj. Naj bo za nas vsaka tekma mlade ekipe AŠK Bravo tudi naš praznik. Ne dvomim, da bodo naši nogometaši pridobivali izkušnje in nas znali vedno bolj tudi razveseljevati tudi z igro in posledično tudi z rezultati.

V svoji krstni sezoni načrtujemo uvrstitev v sredino lestvice, dobre predstave naše mlade ekipe in dobro vzdušje na tribuni. Seveda se vse to ne more zgoditi samo po sebi. To nam lahko uspe le skupaj, povsem spontano, ker to ni naša dolžnost, ampak to občutimo, se tega veselimo in to želimo. 
 
Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svoji rubriki Moj pogled izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI