16.5.2017

FOTO: Domžalčanom vzeli točko

Ob zgodovinski uvrstitvi AŠK Bravo v 2. SNL seveda nismo pozabili na naše najmlajše družinske člane. Na sporedu sta bila mladinski in kadetski derbi z Domžalami. Tekmec je v minulih letih konstantno pri vrhu razpredelnice in tudi letos je pred zaključkom sezone v izjemno dobrem položaju.
 
ekipa nasprotnik rezultat VEČ
U19 

NK Bravo - Domžale

1:3

uradni zapisnik tekme

U17

NK Bravo - Domžale 1:1 uradni zapisnik tekme

U15

NK Bravo - Bilje

3:1

uradni zapisnik tekme


Tako mladinci kot aktedi so na tekmi 24. kroga uspeli doseči vodilni zadetek, v nadaljevanju pa vodstva niso uspeli zadržati. Domžalčani (prva ekipa mladincev in druga v kadetski konkurenci) so uspeli priti do boljšega zaključka in na koncu so ŠPL zapustili brez poraza.


U19


Trener U19 Aleš Arnol je po tekmi povedal: ''Tokrat smo morali priznati premoč nasprotnikom iz Domžal, saj so si s prikazanim na igrišču zaslužili zmago. Po dobrem uvodu v tekmo in zgodnjem zadetku ter razmeroma izenačenem prvem polčasu, smo v pričetku drugega dela, prejeli zadetek, ki je bil plod naše neodločnosti. Slaba reakcija ob predložku, je tehtnico obrnila na stran gostov, ki so še naprej s svojo agresivnostjo in disciplino onemogočali našo igro. Agresiven nasprotnik in prepočasna igra s premalo dinamike v posesti, nam ni omogočala, da bi skozi posest prihajali v zadnjo tretjino igrišča. Posledično smo prepogosto izgubljali posest v pripravi napada in gostom dovoljevali hitre prehode, kjer so lahko izkoriščali individualno kvaliteto.

Po zares lepi seriji zmag in uvrstitvi v finale pokalnega tekmovanja smo tokrat sicer močno oslabljeni prikazali premalo za kaj več proti dnevno zelo razpoloženem nasprotniku. S porazom smo se sicer trenutno oddaljili od samega vrha lestvice, a še vedno ostajamo v igri za najvišja mesta, tako da motivacije za delo v zadnjih dveh tednih še naprej ne sme manjkati.

Čestitke kadetski ekipi za osvojeno točko in nadaljevanje niza neporaženosti. Če upoštevamo še dejstvo, da so tokrat na mladinski tekmi nastopili kar štirje igralci, ki so po stažu še kadeti, lahko zaključimo, da se za prihodnost ne gre bati.''

 

U17


Trener U17 Aljaž Gornik je po tekmi povedal: ''Vesel sem, ker smo tudi na tokratno tekmo uspeli prenesti elemente iz treninga. Fantje so zopet dali maksimum in dokazali, da lahko na podlagi strokovnega, doslednega in kakovostnega treninga igrajo enakovredno tekmo proti vsakemu nasprotniku. Seveda nam je cilj biti vsako tekmo boljši zato bomo med tednom poskušali našo pripravljenost in igro dvigniti še na višji nivo, saj nas konec tedna čaka zahtevno gostovanje. Seveda bomo tekom tedna zopet postavili trdne temelje naši pripravljenosti in igri, kar nam bo omogočalo, da bomo lahko uživali vsak sleherni trenutek prihajajoče tekme.''

Ekipi U17 in U19 se bosta konec tedna merili proti vrstniok iz Maribora v gosteh. 

Ekipa starejših dečkov je proti Bilju vodila že z 2:0, nato pa je do svojega gola prišla tudi gostujoča zasedba. Da ni prišlo do preobrata so varovanci Darjana Šuštarja poskrbeli z azdetkom za končnih 3:1.

Pestro dogajanje je bilo tudi v najnižjih selekcijah, kjer še naprej poteka neumorno zbiranje izkušenj naših najmlajših fantov. 



MH, SF
Foto: Darjo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI