6.4.2017

BLOG: Zdaj gre za pripadnost

"Ekipa AŠK BRAVO si zasluži našo večjo podporo, kot jo je deležna na domačih tekmah," nam je v novem blogu povedal Darko Klarič predsednik NK Bravo.

Zelo dobro se zavedam, kako resnično težko je v današnjih časih zgraditi pripadnost vsakemu klubu. Za naš NK Bravo, ki ima šele dobro desetletje tradicije, pač ne moremo pričakovati, da bo v tako zelo kratkem obdobju zgradil potrebno identiteto in blagovno znamko, ki bi sama po sebi pritegnila ljubitelje nogometa v slovenski prestolnici. To, da smo postali prepoznavni kot nogometna šola, ki dobro dela z mladimi, je pač premalo za obisk članskih tekem. 

Pravzaprav ima probleme z gledalci že ljubljanska Olimpija, ki je povsem v drugačnem položaju, kot se nahaja Bravo, kjer si šele utiramo pot na področju članskega nogometa.

Res pa je tudi, da v tem trenutku ekipa AŠK Bravo igra dober nogomet in se trenutno nahaja med tistimi ekipami, ki se borijo za vrh lestvice v 3. SNL-center. Trenutno smo celo vodilna ekipa omenjene lige, potem ko smo v prvih štirih kolih spomladanskega dela prvenstva zabeležili štiri zaporedne zmage. 

Ponuja se nam enkratno priložnost, da se z ekipo AŠK Bravo uvrstimo v 2. SNL že v sezoni 2017/2018. 

Zavedam se, da področju obiska našim tekem vsi skupaj storimo premalo in da se samo po sebi tudi ne bo zgodilo veliko. Naša zgodba in filozofija mora postati dosti bolj prepoznavna tudi v širši javnosti, predvsem pa ji moramo dati večjo podporo mi vsi skupaj, v našem klubu. 

Vsi člani NK Bravo uvrstitev članske ekipe v 2. SNL podpiramo. Ne zato, ker bi sanjali o priložnosti, da se bomo takoj borili za uvrstitev v Prvo ligo, temveč predvsem zato, ker bo to nova priložnost za uveljavitev naših odličnih mladih nogometašev naše nogometne šole Bravo. V naši piramidi je članska ekipa AŠK Bravo namreč zgolj ena izmed 11 tekmovalnih selekcij NOGOMETNE ŠOLE BRAVO. 

Prav zato morajo naši največji navijači postati prav naši mladi nogometaši in njihovi starši iz vseh naših selekcij, saj je naša članska ekipa prvenstveno namenjena prav njim. Njihov prvi cilj mora biti prebiti se v našo člansko ekipo in od tam naprej v druge lige. Zavedati bi se morali dejstva, da bodo svoj talent najbolj lahko razvili prav v naši članski ekipi, kot tudi tega, da v nogometu bližnjic ni in da mora biti pot razvoja pravilna in naravna. 

Strokovni svet naše nogometne šole je na zelo dobri poti, da skupaj z vsemi našimi mladimi nogometaši omogoča, za naše razmere, dober osebnostni in nogometni razvoj na pravih temeljih. Gre za prave vrednote in za pripadnost, ki so predpogoj, da v prihodnosti zgradimo resnično dobro nogometno zgodbo.

To nedeljo ob 16:30 bo v Športnem Parku Radomlje (zaradi zasedenosti stadiona ŠPL) nova priložnost, da v kar največjem številu pridemo navijat za naše člansko moštvo in pokažemo, da smo na njih ponosni.

Se vidimo!

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI