14.3.2017

B. Frelih: Tukaj sem, da pomagam do 2. lige

Z zimskim prestopnim rokom se je članski ekipi AŠK Bravo pridružil Boštjan Frelih. Gre za tretjega izmed bratov Frelih v družini NK Bravo, z Davidom pa bosta tudi soigralca. Kljub temu, da je še pred kratkim praznoval 24 let (10. februar), Boštjan sodi med tiste bolj izkušene igralce v članski ekipi.  

Pri NK Bravo ste že dober mesec. Kako se počutite v naši družini?

Kar se tiče morale in vzdušja je vse super. Glede na to, da nisem prvi Frelih v NK Bravo, smo se z nekaterimi fanti poznali že od prej. Sicer pa so me odlično sprejeli. Pohvalil bi tudi trenerski del ekipe, saj opravlja odlično delo. Tudi pogoji pod katerimi treniramo bi bili težko boljši. Vesel sem, da sem prišel in da lahko pomagam pri preboju v drugo ligo.

Kar se tiče izkušenj igranja v slovenskih močnejših ligah, ste zelo visoko v NK Bravo. Kako primerjate organizacijo in delo v višjih ligah in pri NK Bravo?

Igral sem v drugi ligi. Moram reči, da je pri NK Bravo vse skupaj postavljeno na odličnih temeljih in da je morda še za korak naprej. Dela se izjemno, kar je najpomembnejše. Igral pa sem tudi na Češkem za Brno v prvi ligi. To je tisi pravi profesionalizem, kjer je vse skupaj na zares visokem nivoju. Prave primerjave se tu ne morejo vleči.
 

15. KOLO 3. snl
KOLPA - NK BRAVO

NEDELJA, 16:00


Vaše nogometno znanje je nesporno, v ekipi z mladimi fanti pa so verjetno še nekoliko bolj pomembne izkušnje. Kako gledate na svojo vlogo pri NK Bravo?

Upam, da bom mladim fantom lahko pomagal. Nisem spet toliko starejši, da bi potreboval posebno obravnavo, vendar med igro jim lahko kar veliko pomagam.

Kako pa je priti v ekipo, kjer igra že tvoj brat? 

Gre za nekaj povsem novega. Prvič se je to zgodilo. Je nekaj posebnega. Ne želim izpostavljati pluse ali minuse. Ampak na igrišču sva vendarle soigralca in oba delava za ekipo.

Pri NK Bravo ste zdaj bili kar vsi trije brati Frelih. Športno družino pa povezujeta tudi oče in mama. Kaj je na koncu pretehtalo, da ste se odločili za NK Bravo?

Predvsem to, da smo vsi na tak ali drugačen način povezani z NK Bravo. To je bil glavni motiv. Kot športniki smo bolj malo doma in ko imamo priložnost nekoliko več časa preživeti skupaj jo zgrabimo. Enkrat na teden grem iz Ljubljane tudi domov, čeprav je tudi mama že vajena, da sinov ne vidi ravno pogosto.



V Umagu vas je veliko. Tudi pet fantov je v sobah. Ste se s katerim od njih še nekoliko bolj povezali? 

Sam ne delam nobenih razlik. Prav to je čar tega kampa. Vsi smo tukaj, vsi se družimo, živimo in delujemo kot eno.



S.F. in M.H.
Foto: Srečko Ferlež

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI