21.2.2017

BLOG: S spremembami ni nič narobe

Če se lahko malo pošalim, se včasih počutim, kot da sem vodja velike AVTOBUSNE POSTAJE. Tako kot potniki v skladu s svojimi cilji na postajah vstopajo in izstopajo, v naš klub prihajajo in odhajajo nogometaši. Le da klub zapuščajo predvsem tisti, ki premalo igrajo ali tisti boljši, ki se jim ponudi dobra priložnost za prestop. Je novo razmišljanje na humoren način začel predsednik NK Bravo Darko Klarič.
 
Spremembe so redni del našega delovanja in tako bo vedno. Pa če nam je to všeč ali ne. Načelno tudi sam nisem maral sprememb, dokler nisem ugotovil, da z njimi samo po sebi ni nič narobe. Spoznal sem, da se moram na spremembe navaditi in jih celo sami povzročati, če verjamem, da bodo povzročile pozitivne rezultate. Zavedam se tudi, da ne glede na to kakšne bodo, ne morem preprečiti, da ne bi ob spremembah ljudje najprej pomisliti le na tisto, kar si sami želijo pomisliti. Tudi nasvetov večina ljudi ne mara poslušati. Namesto splošnih pogovorov o nogometu, sam iščem odgovore na dejstva, mnenja in skušam razlikovati med tem kaj je laž in kaj resnica. Zato je moja športna filozofija lahko samo ena: Ustvariti kar najbolj kakovostno "NOGOMETNO ŠOLO". Zato takšni in drugačni prestopi nikoli ne bodo problem, temveč uspeh in zgolj potrditev tega, da smo na pravi poti.
 
Naš cilj mora biti izšolati več nogometašev kot nam jih lahko drugi odpeljejo. Ko prestopov ne bo, bomo vedeli, da je nekaj narobe in da ne delamo dovolj dobro. Počasi se vedno bolj vsi skupaj zavedamo, da je prava pot v nogometno prihodnost predvsem dobro organizirano in načrtno delo in ne zgolj nadarjenosti in želja. Če si dober, potem te drugi najdejo. Želijo si, da prestopiš v njihov klub in taka pot je najboljša.
 
Torej ukvarjajmo se predvsem s tistim na kar sami lahko najbolj vplivamo. V bistvu je vse skupaj bolj preprosto kot si mislimo. Samo potruditi se moramo, da življenje kar najbolj podredimo zastavljenim ciljem. Z avtobusnimi postajami in nogometnimi šolami načelno ni nič narobe. Še posebej če njihovi uporabniki in tisti, ki storitve ponujajo, načrtujejo realne cilje in pri tem zase izberejo najbolj primerno možnost. 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI