29.1.2017

Špela Poglajen: ''NK Bravo te zasvoji!''

Nogometni klub Bravo je v letu 2016 obeležil 10 let obstoja. Ker začetek leta 2017 s tekmovalne ravni še ne ponuja obširnih dogodkov na igriščih (zimski premor), smo se odločili predstaviti ljudi v ozadju. Očem dobro skriti posamezniki, ki skrbijo za nemoteno delovanja kluba na vseh ravneh so temelj našega uspeha. Naslednja, ki jo boste bolje spoznali je Špela Poglajen.


počasi do vrha


Z NK Bravo sodelujem od sezoe 2012/2013. Sprva sem bila le v pomoč kadar je bil urnik tekem bolj natrpan, s časom pa so prihajale nove zadolžitve in tako danes vodim Zdravniško službo našega kluba. V praksi to pomeni, da skrbim za vse poškodovane igralce, da se čimprej vrnejo na zelenice, pa tudi za različne preventivne ukrepe, da ob napornem ritmu do poškodb ne pride. Moje delo seveda vključuje tudi prisotnost na tekmah, v zadnjem času predvsem na tekmah članske ekipe, kolikor čas dopušča (prekrivanje tekem) pa tudi na tekmah mlajših selekcij. 
 

oD VSELEJ ŽELJA ZA DELO S ŠPORTNIKI


Ko sem se vpisala na študij fizioterapije, sem imela željo delati s športniki. Ko se je tistega septembra pokazala priložnost za delo v NK Bravo, sem jo seveda z veseljem sprejela. Že od prej mi je bilo namreč znano, da je to dober klub. Vodstvu kluba sem zelo hvaležna za priložnost, ki so mi jo ponudili in za zaupanje, ki mi ga izkazujejo pri opravljanju fizioterapije.


 

NK Bravo - Nova vrsta odvisnosti


V klubu se mi zdi, da postaneš kot član neke družine, veš kdo ima kje tekmo, kdaj kdo igra, kdo je zmagal, kdo za las izgubil... Nekako te zasvoji, da stalno spremljaš rezultate in se zanimaš za dogajanje. Ravno to je verjetno marsikomu nenavadno, da jaz kot ženska vse to spremljam. A nogomet je del mojega življenja že od nekdaj in brez tega bi mi verjetno postalo malo dolgčas.
 

Tudi fizioterapevtka mora poslušati trenerje


Spominjam se priprav na Pohorju s selekcijo U15, ki je kasneje v tej sezoni postala državni prvak. Trenerja Šuštar in Gornik sta fantom po večerji določila uro kdaj morajo biti v sobah. Na pripravah pa je pogosto tako, da fantje prosijo za kakšno masažo, saj so treningi naporni in tako je bilo tudi tisti večer. Seveda se je v fizioterapevtkini sobi tudi prijetno družiti in vse skupaj je trajalo dlje od določene ure za spanje. Trenerja sta nekaj minut čez postavljeno uro to ugotovila in sledil je kazenski nočni pohod po Pohorju. 
 

Vesela, da se krepi ženski del ekipe


Delo v klubu, poleg moje redne službe, vzame kar precej časa in usklajevanje vseh obveznosti je pravi mali podvig. Vendar, če nekaj počneš z veseljem, potem ni težko. Vesela sem, da se nam je v letošnji sezoni pridružila še kolegica Tina, s katero odlično sodelujeva in tako dvigujeva prisotnost žensk v klubu.


M. H. 
Foto: Anton Škrbec

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI