28.11.2016

Proti Domžalčanom slavili, remizirali in izgubili

Jesenski del prvenstva se je za mladince, kadete in starejše dečke zaključil z derbijem proti Domžalam. Naši fantje so odigrali izvrstno, je pa tudi nasprotnik izkoriščal napake. Mladinci so tako odigrali na izjemnem nivoju in slavili s 3:0, kadeti so zapravili svoje priložnosti in izgubili z 0:1, selekcija U15 pa je osvojila točko.
 
ekipa nasprotnik rezultat VEČ
U19

Domžale - NK Bravo

0:3

uradni zapisnik

U17

Domžale - NK Bravo 1:0 uradni zapisnik

U15

NK Bravo - Domžale 1:1 uradni zapisnik

IZJAVE PO TEKMI:

Dejan Grabič, trener U19 po tekmi z Domžalami:  "Po mojem mnenju je bila to naša najboljša tekma v tem prvenstvu. Zelo sem ponosen na fante, ker so prikazali igro, h kateri stremimo že nekaj časa in bomo takšnemu modelu stremeli tudi v prihodnosti. Skozi celotno tekmo smo bili usmerjeni v globino, bili hitri, konkretni, v pravih trenutkih tudi kombinatorni. Razpored in gibljivost obeh fazah sta bila blizu perfekcije oziroma tistemu, kar od igralcev zahtevamo in pričakujemo. Posledično smo dominirali v duel igri in nasprotnika skozi celotno srečanje izpostavljali velikemu časovno-prostorskemu pritisku ter tako nevtralizirali njihovo individualno kakovost. Po drugi strani pa so naši fantje prikazali veliko mero talenta in tehnično-taktičnega znanja. Če smo sposobni takšne predstave ponavljati iz tedna v teden, bodo naši igralci napredovali. Navsezadnje jih kmalu čaka članski nogomet, ki prinaša ogromne izzive. Čestitke tudi kadetom, ki so odigrali dobro tekmo, a so bili kaznovani iz prekinitve in tekmo minimalno izgubili."


Aljaž Gornik, trener U17 po tekmi z Domžalami: "Za kadetski nivo je bila to izjemno kvalitetna tekma. Domžalčani so imeli rahlo pobudo v polju, vendar si niso ustvarjali konkretnih priložnosti. Boli me zgolj dejstvo, da smo bili nezbrani ob prekinitvah v obrambi zaradi česar smo prejeli zadetek in izgubili tekmo. V celi tekmi smo si mi iz igre ustvarili dve 100% priložnosti, Domžalčani pa eno iz igre ter eno iz prekinitve. Na koncu so Domžale zasluženo slavile, saj so enostavno pokazale večjo zbranost ob svojih priložnostih. Moramo se zavedati, da bo na takšnih tekmah malo priložnosti tako na eni kot na drugi strani zato je pomembno, da smo v ključnih trenutkih najbolj zbrani ter izkoristimo ponujene priložnosti oziroma, da preprečimo nasprotnikove."

"Pred vsako tekmo je naše vodilo, da vsak posameznik na igrišču da maksimum od prve do zadnje sekunde tekme v vsaki situaciji. Mogoče je komu pred tekmo dolgočasno poslušati ta stavek, vendar je nogomet zopet dokazal, da je resničen. V kolikor želi kdo živeti od nogometa, si takih napak ne bo smel privoščiti. Seveda smo v kadetskem nogometu, ki je poligon za pripravo na članskega. Vendar kljub vsemu se je potrebno zavedati, da se zaradi takih napak izgubljajo točke, katere so ključne, v kolikor se želiš boriti za vrh prvenstvene lestvice."


"Za tiste, ki bi si radi ustvarili svoje mnenje o tekmi in nas primerjali z nasprotniki, ki so uvrščeni višje od nas pa prilagam video izreze naše tekme ter tekme Domžale : Maribor. Sami presodite katera ekipa je pokazala višji nivo pripravljenosti v vseh segmentih nogometne igre."
                                                        Domžale : Bravo                          Domžale : Maribor

"Sicer pa smo v strokovnem vodstvu generalno gledano zadovoljni tako s tokratno tekmo kot s celotnim jesenskim delom. Izgubili smo zgolj tri tekme z minimalnim rezultatom 1:0. Glede na gol razliko smo primerljivi z ekipami, ki so pred nami. Uvrstitev na lestvici pa je vedno realna. Na polovici prvenstva smo na četrtem mestu, zaostajamo za klubi (Domžale, Olimpija, Maribor), ki imajo dolgoletno klubsko tradicijo in imajo članske ekipe v prvi ligi zato razpolagajo z večjim številom nogometnih talentov. Kljub vsemu smo dokaz, da lahko z vsakodnevnim doslednim strokovnim delom predstavljamo resno konkurenco zgoraj omenjenim ekipam."

"Čestitke mladincem za fantastično in učinkovito tekmo. Končni rezultat in podatek, da so bile Domžale brez priložnosti povesta vse o tekmi. Izjemno!"


Darjan šuštar, trener U15 po tekmi z Domažalami: "Proti najbolj motorični ekipi v ligi in prvemu favoritu prvenstva smo večino tekme odigrali, kar smo si zadali pred začetkom. Biti ostri, agresivni, plitki, ne dopuščati ne prostora ne časa za razvoj igre nasprotnika. Dobro je uspevalo, vzeti pa je treba na znanje, da so gibalno res izjemni. V fazi napada nam je znova zmanjkalo konkretnosti, vendar tudi mi bomo "zrasli" in tudi ta segment igre dvignili že, v to sem prepričan, v bližnji prihodnosti."

"S tekmo smo lahko zadovoljni, saj smo znova izgledali z glavo in repom. Mislim, da se na igrišču vse bolj vidi, kaj hočemo v taktičnem smislu, mene osebno pa zelo veseli, da fantje vse bolj izražajo tudi pozitivne karakterne lastnosti ter značilnosti, ki so pomebne, da na igrišču (in nasploh) izgledaš dobro. Na vseh svojih 18 fantov sem zelo ponosen in srečen, da se lahko družim in ustvarjam z njimi vsakodnevno."

"Moje osebno mnenje je, da smo kot ekipa izgledali bolje od nasprotnika, pa čeprav imajo oni posameznike, ki so trenutno na, gledano izključno nogometno, višjem nivoju. Vendar, ponavljam, naš čas prihaja!"


"Odigrali smo naš trenutni optimum in fantom čestitam, saj popolnoma izpolnjujejo moje zahteve, ki pa so hkrati izključno zahteve in usmeritve strokovnega sveta kluba in nikakor moje osebne kaprice. Moja naloga je, da fante vodim in pripravim, da to izvajajo. Ker vem, da so sposobni še več, jim ne bom popuščal niti za mikrometer in jih priganjal še bolj- za njihov napredek in razvoj."

"Vsi skupaj smo lahko optimistični tudi, ko pogledamo širše in dlje, saj naša nogometna šola ne samo konkurira, ampak v nekaterih smislih in usmeritvah celo diktira smernice za kot prvo,zdrav razvoj mladih ljudi in, nenazadnje tudi za pravilno usmeritev trenažno tekmovalnega procesa mladinskih selekcij."

"Na tem mestu iskrene čestitke mladincem in kadetom za vse, kar so naredili v polsezoni. Vendar opravljeno do sedaj ne šteje jutri več nič, če tega ne bomo nadgradili! Fantje, ne pozabite: Talent v nogometu je, da si sposoben iste stvari vsak dan izvajati na najvišjem možnem nivoju. Na kratko, biti boljši iz dneva v dan. Verjemite vase in se potrudite to delati. Izplačalo se vam bo!"



MH
Foto: Drajo Zrimšek

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI