12.9.2016

Predsednikov blog: Glave gor

V četrti tekmi prvenstva v 3.SNL-center se domači ekipi AŠK Bravo ni izšlo vse po načrtih. Res, da v tej ligi ni izrazitih favoritov in za zmago je pač potrebno dati gol več od nasprotnika. Našemu moštvo tokrat to ni uspelo. Neodločen rezultat sicer najbolj ne odraža priložnostim na igrišču, vendar to nič ne šteje. V začetku svojega novega razmišljanja piše predsednik Darko Klarič.

Čeprav so imeli gostje teh manj pa bi lahko igrišče zapustili tudi kot zmagovalci. Predstavili so se kot izjemno borbena ekipa, ki si je zmage verjetno celo bolj želela, kot domačini.

Po treh zaporednih zmagah je naša ekipa začela tekmo kot favorit, ki med tekmo razmišlja kot, da ji zmaga samoumevno pripada. Malce bolj ležerni pristop v prvem polčasu in vzrokih zanj je vprašanje s katerim se bo moralo pozabavati strokovno vodstvo in o tem bodo morali razmišljati tudi nogometaši. Seveda neodločen rezultat ne pomeni prav nobene katastrofe, po svoje je morda celo pozitiven.

Spomnimo se na primer samo lanske sezone, ko smo po seriji zelo dobrih rezultatov, izgubljali z na papirju slabšimi nasprotniki in tako posledično tudi zapravili prvo mesto. Zahtevnejše je vprašanje ali smo se in se bomo iz napak kaj naučili. Mladi nogometaši nedvomno potrebujejo več izkušenj, toda priložnosti se vendarle ne sme prelahko zapravljati. Še posebej ne, če ima moštvo ambicije, da napreduje.

Ni nobena skrivnost, da si v letošnji sezono želimo napraviti korak naprej in se skušati uvrstiti v 2. SNL. Zavedamo se in povsem realno je,
da bomo v prvenstvu še večkrat igrali neodločeno in doživeli tudi poraze. Spodrsljaji so del tekmovalne sezone, veličina ekipe je, da zna po njem stopiti skupaj in pravilno odreagirati.

Zato manjši domači spodrsljaj vzemimo kot spodbudo, da stopimo močno skupaj, se pogovorimo, izboljšajmo kar ni bilo dobro in že takoj na vsakem treningu in od začetka naslednje tekme takoj zastavimo igro tako, da jasno pokažemo, da smo ambiciozni in da naši simpatizerji občutijo našo strast do zmag in ne zgolj naše želje, da bo ta prišla sama po sebi. Kdor ima še kaj nogometnih ambicij, se mora zavedati, da uspehi nikoli ne pridejo sami po sebi. So plod skrbnega načrtovanja, potrebnih aktivnostih in strasti ekipe, nikakor pa ne zgolj upanja in želje po uspehu.

Tisti, ki se tolaži, da se še sloviti Barceloni zgodi celo domači poraz razmišlja napačno. Edino pravo razmišljanje je, kaj smo se naučili in kaj storiti, da bomo sami boljši. Zato fantje glave gor in gremo naprej, s spoznanjem, da moramo že na naslednji tekmi pokazati nekaj več. Znanja ne bomo pridobili čez noč, lahko pa dvignemo željo in odnos že na začetku tekme. 

Najprej moramo krivca poiskati pri sebi. Če ga bomo vedno iskali drugod, ne bomo napredovali.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI