10.6.2016

Močnik: Kakovost na turnirju ne bo slabša!

V soboto, 11. 6. 2016 bo na največjem stadionu v Sloveniji odigran že 9. mednarodni turnir Ljubljana  Open. Že od samega začetka, leta 2008, je v turnir nogometašev starih do 12 let vpet Dejan Močnik, ki je tudi letos eden najzaslužnejših, da bo turnir zaživela v polnem sijaju. Letos bo na turnirju kar nekaj novosti. Vas zanima katere? …

Po dolgih letih bo 9. Ljubljana Open trajal samo en dan. Zakaj?
Ko smo se odločali kako naprej, smo sprejeli odločitev, da je turnir v takšni obliki, kot je bil do sedaj, za nas težko izvedljiv. Tako iz organizacijskega kot tudi finančnega pogleda. V tej sezoni smo se veliko bolj posvetili članski ekipi, zato smo sklenili, da raje naredimo enodnevni turnir in s tem znižamo stroške ter si olajšamo organizacijo.

Čeprav je bilo 3-dnevni turnir po mnenju večine zelo dobro speljan in so se udeleženci radi vračali na Ljubljana Open, smo tokrat ubrali nekoliko drugačno strategijo.

Bo zaradi tega padla kakovost turnirja? Ostaja še vedno mednarodni turnir?
Seveda turnir ostaja mednarodno obarvan, saj bodo nastopile ekipe iz treh držav. Tri iz Slovenije, dve iz Hrvaške in ena iz Avstrije. Vse klube, ki smo jih povabili, so se takoj odzvali in z veseljem prišli, saj je turnir Ljubljana Open v zadnjih letih precej pridobil na veljavi. Z vsakoletno organizacijo turnirja pa smo dvignili tudi ugled kluba.

Letos mi je nekoliko žal, da na turnirju ne bo naših dobrih prijateljev iz Manchestra (Bolton Wanderers) in Groningena, a je enodnevni turnir prekratek oz. logistično prezahteven, da bi se ekipi vozili tako daleč. Zaradi manjšega števila udeležencev smo s pripravo turnirja začeli nekoliko kasneje, a že imamo v mislih nekaj idej, kako bi kljub enodnevnemu turnirju v Slovenijo povabili FC Groningen in Bolton, da bi poleg turnirja odigrali nekaj prijateljskih tekem in bi bili pri nas vsaj tri dni.



Kakšna so pričakovanja v tekmovalnem delu turnirja?
Kljub manjšemu številu ekip (6), mislim, da kakovost tekem ne bo na nižjem nivoju. Tudi letos pričakujem zanimive in izenačene tekme. Če pa se dotaknem naše ekipe je treba reči, da mora biti za nas glavno vodilo primerjava naših fantov z vrstniki. Kako daleč smo v razvoju v primerjavi z drugimi državami in klubi. Vsaka zmaga, točka in dosežen gol mora biti za naše fante zadovoljstvo, saj na tem turnirju ne gledamo strogo rezultatskega vidika, ampak, da otroci uživajo  in da na nastopanje na turnirju gledajo kot nagrado za dosedanji trud. V klubu ne ustvarjamo nikakršnega rezultatskega pritiska.

Pomemben vidik turnirja pa je tudi igranje na največjem stadionu v državi, mar ne?!
Naš pogoj za organizacijo turnirja je bilo igranje na stadionu Stožice. Pri tem nas je podprl tudi župan MOL g. Zoran Jankovič, za kar se mu na tem mestu zahvaljujem. To daje turnirju dodaten čar. Žal nam lani ni uspelo organizirati zadnjega dne na Stožicah, ker so v istem terminu igrali kvalifikacijsko tekmo med Slovenijo in Anglijo.

A letos se znova vračamo na Stožice in za mlade nogometaše, ki se s pravim nogometom šele spoznavajo, mora biti že to velik motiv in zadoščenje. Kajti le redkim 12-letnikom je omogočeno, da igrajo na največjem stadionu v državi.

Srečko Ferlež
Foto: Martin Rigler
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI