4.6.2016

BLOG: Vredno je dobro delati

Za javnost je bila te dni presenetljiva novica, da je Marijan Pušnik postal trener NK Hajduk Split. Zame niti ne. Če bi se kaj takega zgodilo deset let nazaj, bi bila to prvovrstna senzacija. Danes je drugače. Keku se bo sedaj na Hrvaškem pridružil tudi Pušnik, v novem blogu razlaga predsednik Darko Klarič.

Pred 25-timi leti je le redkim posameznim nogometašem uspelo, da so se prebili izven slovenskih meja. Danes je ta vrsta zelo številna. V slovenskem nogometu, ne zgolj v reprezentanci, je bil narejen ogromni korak naprej. Ne vem zakaj smo Slovenci tako skromni in ponižni, kot da nas bi bilo sram priznati, da smo dobri na mnogih področjih. Kdo ni ponosen na nogometni center na Brdo? Se dogajajo čudeži ali je spregledala politika? 

Ne eno, ne drugo. Posledica, da vse to lahko zapišem, se skriva v dobrem delu v ljudeh, v klubih, na NZS in na igriščih, ko številni "neznani" trenerji skupaj z nogometaši dokazujejo, da si tudi nogomet na sončni strani Alp zasluži domovinsko pravico. 
Zakaj nečesa kar je dobro, tako redko pohvalimo?

To, da je Pro Plus  začel s prenosi slovenskih nogometnih tekem, je bil prav tako izjemno pomemben korak naprej. Letos sem bil izjemno ponosen tudi, ko sta se na tekmi Prve lige srečala dva, javnosti bolj malo znana trenerja: Dejan Kopasič, sicer zgolj kot nadomestilo na klopi Olimpije, in Tomaž Petrovič kot trener, ki se je tako dobro obnesel letos na klopi NK Krško.

Ponosen pa sem bil tudi zato, ker sta kar nekaj časa trenirala tudi v NK Bravo. 

Tomaž Petrovič je v prvi tekmovalni sezoni NK Bravo pred desetimi leti vodil Bravovo ekipo U12 v 3. ligi MNZ Ljubljana. 

Zaključek je kot na dlani:  S predanim delom, nenehnim izobraževanjem in z jasnimi cilji, se lahko daleč pride. Vsak dan lahko konkretno opazujem razliko, med tistimi, ki svoj razvoj tako pri trenerjih in nogometaših načrtujejo in predvsem delajo in med drugimi, ki o vsem tem le sanjajo, se pogovarjajo, le delajo premalo.

V NK Bravo imamo odlične trenerje in iskreno si želim, da bodo med njimi še mnogi uspeli, tako kot tudi mnogi nogometaši. Zato nič ne skrbimo, če nas bo kdorkoli zapustil in šel na boljše. To je tudi naše trenutno poslanstvo. Hkrati pa gradimo tudi razmere, da bomo tudi mi iz leta v leto boljši in vesel sem, ker nam to tudi uspeva. 

Deseta tekmovalna sezona je prinesla velik korak naprej, zanesljivo  sem prepričan, da bo enajsta še boljša. Ponosen sem, da vodim klub, ki ima tako velik potencial in da smo to skupaj s sodelavci praktično ustvarili iz nič. 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI