4.4.2016

BLOG: Naša pot je jasno načrtovana

Če danes pogledam nazaj, lahko ugotovim, da mi je zadnje desetletje, zelo hitro minilo. Tega se niti ne bi zavedal, če ne bi pred kratkim zabeležili in praznovali desete obletnice ustavitve NK Bravo. Je uvodoma v svojem novem blogu zapisal predsednik NK Bravo Darko Klarič.
 

Tu pa sem bil zraven od ideje, prvih razgovorov, do prve tekme in posameznih sezon. Življenje v klubu sem usmerjal in z njim živel. Tudi na naši spletnem portalu, ki je zaživel s prvim dnem rojstva novega kluba, ste tisti, ki vas je to zanimalo, lahko obudili del spominov na posamezne tekmovalne sezone. 
 

Naj se ob tej priložnosti, še enkrat javno zahvalim vsem, ki ste v minulem obdobju karkoli dobrega storili za naš skupni klub. Zdaj vsi priznavajo, da v slovenski nogometni družini nismo muha enodnevnica, temveč dobra nogometna šola z lastno člansko ekipo. Dobro pa se zavedam, da je nekaj drugega, kaj si o naši prehojeni poti mislimo sami in kako nas doživljajo drugi. Vendar se s tem nisem obremenjeval, saj sem se zavedal, da moj vpliv na mnenje širše javnosti iz različnih vzrokov ne morem spremeniti drugače, kot z dobrim delom, ki edino na dolgi rok lahko pusti prepoznavne sledi.
 

Moje vodilo je bilo tudi, da vedno najprej pometemo pred lastnim pragom, pomembno mi je mnenje naših članov. Zadnji dve leti so moji sodelavci na tem področju opravili veliko delo in zato sem jim zelo hvaležen. Klub vseemu pa, če se spomnim prvih dni v klubu in se vrnem v sedanjost, pa mi eno od želja ni uspelo uresničiti. 
 

Ta želja je bila, da bi mi v desetih letih uspelo, da bi NK Bravo postal finančno neodvisen od svoje dejavnosti. Na tem področju sem zelo podoben našim mladim nogometašem, ki večinoma sanjajo, da bodo nekoč vsi tako dobri, da bodo podpisali profesionalne pogodbe in igrali za zveneče tuje klube. Sem pa spoznal, da ni dovolj, da si nekaj samo močno želimo, temveč, da moramo pravilno načrtovati, kako bomo uspeli svoje cilje tudi realizirati. Zavedam se, da so mnogi večji in bolj znani klubi kot je NK Bravo po obdobjih uspehiov in rasti lahko zašli v velike težave.
 

Ni mi vseeno kaj se bo v prihodnosti dogajalo z NK Bravo. Pri poslovnih odločitvah razmišljam podobno kot v svojih privatnih družbah. Niso pomembne želje, temveč realne možnosti in v povezavi s tem načrtovanje. Te dni se bomo v klubu največ ukvarjali s proračunom za tekmovalno sezono 2016/2017. Skrbno bomo analizirali poslovanje in se na podlagi tega, odločali kako naprej. Pri tem nas bo vodila naša vsebinska usmeritev. Ta  je omogočiti mladim nogometašem naše nogometne šole zaigrati v našem članskem moštvu. Seveda v skladu z možnostmi proračuna kluba, bo to naša največja prioriteta.

Seveda bi nekateri radi, da je naš prvi cilj uvrstitev članske ekipe v 2 SNL. Tudi sam si tega želim, toda zgolj zaradi želje ne bom odstopal od svojih usmeritev, da bi ta cilj dosegli prehitro in na način, ki ni v skladu z našo usmeritvijo. Ta pa je, da to dosežemo predvsem z nogometaši, ki so ali pa še bodo zrasli v naši nogometni šoli. To pa je izjemno teška naloga, ki priznam, da je ne bo lahko realizirati.

Toda druge poti za enkrat ne vidim in je tudi ne bom podpiral. To je namreč edini način, ki omogoča razvoj mladim nogometašem seveda pod pogojem, da bodo to razumeli in tudi sprejeli. Seveda obstajajo tudi druge poti. Če bi imeli zgolj tekmovalni cilj hitre uvrstitve v 2. SNL, bi pripeljali predvsem izkušene nogometaše in večino proračuna namenili njim.

 

Tega ne bomo storili, zaradi vsega že prej zapisanega. Ampak prav zato NK Bravo ni in ne bo muha enodnevnica, ampak bo čez 10 let praznoval dvajseto obletnico uspešnega dela. 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI