5.1.2016

Klub na katerega smo lahko ponosni

NK Bravo je v letu 2016 vstopil v leto, ko bo zaznamoval svojo deseto obletnico ustanovitve. Imel sem priložnost, da sem ga tako rekoč " iz prve vrste" spremljal povsem od blizu. Danes lahko povem, da sem nanj resnično lahko ponosen. Tako je svoj prvi blog v novem letu začel predsednik NK Bravo Darko Klarič

To ne pišem zaradi sebe, saj moja vloga še zdaleč ni najpomembnejša. Klub je pomemben zaradi mladih, vseh tistih nogometašev, staršev, trenerjev in sodelavcev, ki so imeli priložnost, da z njim rastejo. 

Ob ustanovitvi ni manjkalo pomislekov, češ kaj nam je tega treba, saj je sorodnih klubov več kot dovolj, pa še ti se srečujejo z najrazličnejšimi težavami. Pa vendar sem globoko prepričan, da je Ljubljana takrat, v letu 2006, potrebovala na področju mladinskega nogometa novo zgodbo, z drugačnim razmišljanjem in pristopom. Ravno to pa je ponujal NK Bravo. V Sloveniji v resnici praktično ni na novo ustanovljenih klubov, ki bi uspeli narediti tak razvoj in napredek kot Bravo. 

Danes je nesporno dejstvo, da je NK Bravo praktični nastal iz nič, se iz leta v leto širil, prebijal iz lige v ligo, tako, da letos niti malo ne pretiravamo, če trdimo, da ima klub eno od najboljših nogometnih šol.

Zgodba NK Bravo pa je zanimiva tudi po tem, da je to eden redkih klubov, ki  nogometni šoli v proračunu nameni precej več denarja, kot članski ekipi. Vizija in filozofija je namreč prvenstveno usmerjena v delo z mladimi. Ti imajo zdaj ko se je tudi članska ekipa uvrstila v 3. SNL-center že pravo priložnost za dokazovanje tudi v članskem nivoju. Prav usmeritev, da je zdaj bolj kot rezultat pomembna celotna priložnost za razvoj mladih nogometašev, je tisto, kar NK Bravo daje posebni pečat in pot, od katere odstopanja ne bo. 

Naš namen v članski konkurenci namreč ni sanjati o Prvi ligi, temveč kar najbolj načrtno in  kakovostno delo z mladimi, ki se bodo kalili in v prihodnosti ob dobrem delu in pravilnem razmišljanju tudi uspeli. V klubu smo ponosni na opravljeno delo, vendar se zavedamo, da moramo ostati realni in čvrsto na tleh, da si niti v enem trenutku ne bi zastavili nerealnih ciljev.

Naši rezultati morajo temeljiti zgolj na posledici dobro opravljenega dela, ne pa zgolj na ambicijah nekaterih posameznikov. Pri nas so sicer dobrodošli prav vsi, tudi tisti z najvišjimi ambicijami, ki pa so dovolj pametni, da se zavedajo, da naj o tem kako dober je vsak posameznik ne sodijo zgolj sami, ampak bodo to povedali drugi.

Skušamo namreč ustvarjati tudi vrednote, kot so poleg izobrazbe in dela tudi poštenost, pravični odnosi in razmere v katerih spoštovanje nekaj pomeni. To je, vsaj zame, pomembno in je vodilo mojega predsednikovanja. Zato je NK Bravo tudi klub, ki je vedno plačal vse svoje račune. Pazi na stroške in porabi toliko kot ustvari. Če bomo tako nadaljevali tudi v prihodnosti, bomo na NK Bravo čez deset let lahko vsi skupaj še zelo ponosni.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI