6.9.2014

Blog: ''Nikogar nisem želel užaliti.''

Moj zadnji blog, s katerim sem imel namen malce spodbuditi razmišljanja o aktualnih odločitvah, ki so pred nami, je doživel kar nekaj odmevov in mnenj, da sem spet začel razmišljati ali sploh ravnam prav in kaj je boljše: pisati ali molčati? Tako se sprašuje predsednik kluba Darko Klarič in nadaljuje razmišljanje, ki si ga lahko preberete v nadaljevanju.

Sem pač človek, ki ne kalkuliram, ko se odločim, da na naši skupni spletni strani nekaj zapišem. Tako kot je zapisano na koncu, to ni uradno stališče kluba, temveč zgolj moj osebni pogled. Ni moj namen, da bi taktiziral, bilo komu ugajal ali preveč pametoval. Vem, da se naši interesi in pogledi lahko močno razlikujejo.

V nekaj pa sem prepričan. Delamo v korist otrok in kluba, ki mu moramo želeti, da bo vedno boljši. Kaj pomeni vedno boljši? So to zgolj rezultati ali pa je to vendarle še nekaj, kar je težje opisati in je potrebno začutiti. Po odmevih na moje zadnje pisanje, sem se prepričal, da vsem vendarle ni vseeno in da vendarle tudi obstajajo razlogi za katere nisem vedel in jih nisem poznal.

Če v selekciji U13 na primer nihče od staršev ne želi prevzeti nalogo predstavnika staršev v selekciji, to ne pomeni, da so vsi proti klubu, temveč se za tem lahko skriva tudi kakšen drugačen,meni neznan in morda tudi upravičen razlog. Ne vem, bi pa to rad vedel in to zgolj zato, da se vsi nekaj naučimo.

Morda pretiravam v prizadevanjih, da bi v današnjih časih ustvarili še bolj pozitivno klimo in ustvarili ozračje v katerem ne bo potrebno paziti na vsako besedo in se ne bo potrebno bati, če imamo v posameznih zadevah različna mnenja. Nihče v klubu nima pravice vključno z mano, da presojamo stvari zgolj iz svojega zornega kota. V klubu imamo veliko sposobnih članov, ki so klub ta leta ustvarjali in ki ga skupaj razvijamo. Kot je zapisal eden med vami, je po njegovem mnenju NK Bravo še vedno zanj najboljši klub. 

Sam se zavedam, da nam po mojem prepričanju še veliko manjka, po naravi sem namreč človek, ki bolj izpostavljam probleme, kot pa, da bi hvalil doseženo ali kot radi rečemo sadil zgolj rožice. Zdaj tudi ugotavljam, da sem v nekaterih ocenah prehiter in da zato so kakšne moje besede tudi upravičeno koga prizadele. 

Pravi vihar pa je moje razmišljanje naletelo tudi pri vprašanju ali naj še organiziramo turnir Ljubljana Open. Kot na primer pri starših selekcije U13, ki so lani ogromno postorili, da je turnir Ljubljana Open tako uspel ali pa pri starših sedanje selekcije U12, ki se že veselijo novega turnirja.

Opravičujem se vsem, ki sem jih prizadel, zdaj vem, da sem naredil nekaterim krivico in bi moral zapisati drugače. Razumeti pa morate, da kot predsednik vztrajam, da mora biti odločitev o organizaciji turnirja v mesecu septembru. Glede na analizo lanskega turnirja je bilo nekaj pomislekov ali v turnir še naprej vlagati toliko energije, ali morda tudi sprejeti odločitev, da turnirja ne bi bilo.

Odločil sem se, da to vprašanje na svoj način izpostavim tudi v svojem blogu. Zdaj sem kljub temu, da ste bili mnogi razočarani nad zapisanih, sam zelo vesel. Zdaj namreč točno vem, da problem ni v starših in da ste še kako pripravljeni sodelovati. Vem in verjamem vam, da je tako in tega sem resnično vesel.

Sedaj so na potezi še drugi, ki imajo prav tako vso pravico do svojega mnenja in povedati svojo odločitev in pogoje. Turnir Ljubljana Open je zelo resen in zahteven projekt, moj cilj je, da je samo še boljši, zato potrebujemo dovolj finančnih sredstev in nosilce posameznih nalog, ki bodo svoje delo skrbno in odgovorno opravili, v skladu z realnimi možnostmi. V kolikor to nekdo ne bo želel, je zdaj pravi čas, da to pove in da se skliče nov organizacijski odbor, ki bo prevzel organizacijo turnirja.

Sam se zavedam, da bi v kolikor želimo še boljši turnir aktivirati vse naše članstvo in prav vse klubske sodelavce ter da je turnir praznik, kjer se zberemo in sodelujemo vsi. Moja trenutna prva vloga kot predsednika je, da povem kakšen je lahko finančni proračun kluba in da sodelavci, ki so zato odgovorni na osnovi tega pripravijo vsebinski program dela.

Kar se turnirja tiče, sem sodelavcem povedal, da sem pripravljen zagotoviti zanj 12.500 evrov iz svojega sklada. Tako je bilo tudi letos. Sicer pa nadziram delo, zastavljam sodelavcem mnogokrat tudi neprijetna vprašanja in razmišljam kaj še narediti, da bo klub boljši.
Blogov mi ni potrebno pisati, pisal pa jih bom še naprej, če bom čutil, da je to potrebno. Pišem jih zgolj zato, ker čutim potrebo, da včasih nekaj povem in je to najprimernejša  možnost, da komuniciram z vami. Morda malo tudi zato, da bi spodbudil še ostale, vendar očitno pri tem nisem najbolj uspešen. Morda ostali nimajo dovolj poguma, da bi se preveč izpostavljali. Mnogo pametneje je biti v senci.

Ljudje smo namreč občutljivi in pri drugih hitro vidimo napake in morda tudi sami zato raje manj naredimo in se izpostavljamo, češ, saj se tako ne da nič spremeniti. Ob vsem tem, ko načrtujem kaj vse je potrebno še postoriti pa prevečkrat pozabljam, da je bilo v zadnjih osmih letih ogromno narejenega in to bi moral prav gotovo poudarjati bolj pogosto.

V zadnjem času sem zelo obremenjen z drugimi projekti izven NK Bravo in mi za razmišljanje in delo v klubu ostaja premalo časa. V kolikor pri teh projektih ne bom dovolj uspešen, bom tudi klubu težko stal ob strani. 

S klubom pa je potrebno živeti neprekinjeno. 

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 


 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI