8.7.2014

Ni nam vseeno

Še malo in v NK Bravo se bodo pričele priprave nogometašev na sezono 2014/2015. Od ustanovitve kluba bo to že osma tekmovalna sezona v kateri sodelujejo različne ekipe selekcij kluba. Čeprav sodelujemo tudi zato, da so naši rezultati kar najboljši, pa zgolj zmagovati že nekaj časa, ni naš glavni cilj, V novem blogu razmišlja predsednik NK Bravo Darko Klarič.

Seveda smo se v preteklih letih veseli dveh naslovov državnih prvakov, ampak vedno bolj ugotavljamo, da imamo lahko tudi pomembnejše cilje. V mladinskih kategorijah zgolj tekmovalni cilji, nikakor ne smejo biti v ospredju.

Tako kot zmage, so in morajo biti tudi porazi sestavni del športa, tako kot se moramo tega naučiti v življenju.  Šport mladih ni nič drugega kot zelo zdrav način odraščanja in sprejemanja najrazličnejših vrednot. Je privajanje na življenje v družbi in nadaljevanje zbiranja številnih izkušenj in spretnosti. Je doživljanje krivic, uspehov, trenutkov žalosti in veselja. Učimo se lahko tako iz porazov, kot iz zmag. 

Spoznavamo lahko, da ni dovolj, da imamo zgolj sanje, temveč, da je za uresničevanje teh potrebno ogromno volje, dela, vztrajnosti in razmišljanja, tudi z lastno glavo. Na svoji poti se bodo mladi srečevali z najrazličnejšimi nasveti in tudi interesi najrazličnejših ljudi, ki jih bodo na svoji poti srečevali.

Priznam, da ta pot nikakor ni lahka in je polna najrazličnejših pasti in osebnih preizkušenj. Mnogi na tej poti iz najrazličnejših vzrokov odnehajo. Redki izbranci so tisti, ki dosežejo svoj zastavljeni cilj, postati odličen nogometaš. Pa vendarle: čeprav nimate radi nasvetov starejših, vam nekaj vendarle želim povedati. Zavedati se morate, da tudi če ne boste v nogometu tako dobri, kot ste si želeli in morda pričakovali, nikoli ne obžalujete časa, ki ste ga namenili treningu in druženju z nogometnimi vrstniki. Tudi če ne boste profesionalci, to nikakor ne pomeni, da niste dobri. To pomeni zgolj to, da so posamezniki, ki so na tem področju malce boljši, vi pa imate vse možnosti, da jih prehitite na drugih področjih.

Iz izkušenj boste spoznali, kaj vse je za uspeh potrebno storiti in žrtvovati. Izbrali si boste področje, kjer boste za vložen trud lahko bolj uspešni. Pomembno je, da vsako delo, ki ga opravljate, to vedno počnete z veseljem.

In če vam narava ni podarila najbolj optimističnega pogleda na svet, potem morate kar najhitreje spoznati, da je predvsem pozitiven pristop in pogled na svet, tisto, kar nam najbolj pomaga in osrečuje ter omogoča, da čim bolj realno skupaj ocenjujemo razmere.

To je misel, ki jo pred začetkom nove sezone namenjam vsem generacijam selekcij nogometašev, njihovim staršem, trenerjem in sodelavcem. Zatorej naj bo naš pozdrav glasen Bravo, za naš skupen klub BRAVO. 

Nikakor nam ne sme biti vseeno za nobenega našega člana. Vsi so zaslužni za sestavljanje mozaika skupnih uspehov. Enkrat nekoč bo pomembno, da si bil zraven v sistemu Bravo pa čeprav morda ne boš uspešen zgolj kot nogometaš. Seveda, če bomo tako kot smo jo zastavili, gradili ves čas dobro, zelo dobro, malce drugačno zgodbo Bravo. V tej zgodbi namreč sodeluje vedno več različnih ljudi, ki želijo biti zraven in ki v tej zgodbi želijo pustiti tudi svojo sled.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 
 
 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI