28.5.2014

Ljubljana open povezuje vse v klubu

Nezadržno se bliža že 7. turnir Ljubljana open, uspešnost katerega se vsako leto precej izraža v nesebični pomoči staršev nogometašev NK Bravo. S pismom se je oglasil predsednik Sveta staršev Nenad Panič, ki je v zadnjih dveh letih precej pripomogel k aktiviranju staršev za pomoč na našem mednarodnem turnirju.

Leto je naokoli in spet se bliža turnir, ki ga organizira naš klub, turnir Ljubljana Open 2014. Letošnji turnir bo organiziran sedmič zapored in tudi letos bomo lahko vsi ljubitelji nogometa gledali na delu nogometaše selekcij U12, ki nam bodo pokazali vse svoje do sedaj pridobljeno znanje. Turnir bo potekal kot veste od petka 13. 6. 2014 do nedelje 15. 6. 2014, ko se bo svečano zaključil na našem največjem stadionu Stožice.

Turnir Ljubljana Open je z organizacijskega vidika prireditev, ki jo ni najlažje organizirati. Marsikdo je že ali pa še vedno misli, da je to za NK Bravo prevelik zalogaj. Turnirji do sedaj govorijo sami za sebe, vsi ki smo v klubu, kakor tisti, ki jih ni več v naši sredini, smo še vsako leto dokazali, da smo s skupnimi močmi, s sodelovanjem kluba in staršev tej nalogi dorasli. To smo dokazali že šestkrat in tudi sedmič bomo. Priprave za letošnji turnir so se začele takoj po koncu lanskega turnirja, z analizo turnirja, takoj zatem pa so se začele tudi temeljite priprave. 

Ena izmed analiz je bila tudi pripravljenost staršev za sodelovanje pri izvedbi letošnjega turnirja. Starši, ki predstavljamo selekcije v Svetu staršev smo se zavezali, da bomo tako kot vsako leto tudi letos aktivno sodelovali pri izvedbi turnirja. Marsikdo se sprašuje zakaj pišem vse to, vendar to pišem iz enega zelo preprostega razloga. Starši se moramo zavedati, da je za organizacijo takega dogodka potrebno nemalo finančnih sredstev za vse osnove pogoje, da turnir lahko poteka nemoteno. Poleg vseh neizogibnih stroškov, je veliko dejavnosti, katere izvajamo starši s svojim prostovoljnim delom in prisotnostjo na samem turnirju. Turnir Ljubljana Open je hkrati tudi dogodek na katerem je organiziran zaključni piknik sezone za vse selekcije, vse igralce in vse starše. Vse to je v prvi vrsti namenjeno druženju, spoznavanju in zabavi, ne glede na to, kdo je iz katere selekcije, vsi smo Bravo in to je tisto kar šteje in nas dela močnejše. Vzporedno s tem imamo na dlani turnir, kjer sodelujejo odlične nogometne ekipe.

Ali NK Bravo potrebuje tak turnir?

Ali potrebujemo toliko tujih ekip? Ali je potrebno sam sebi delati tako velike stroške? Moje osebno mnenje je, da je turnir take vrste, s tako kvalitetnimi sodelujočimi ekipami zelo dobra izkušnja, tako za otroke ki nastopajo, stroko, kakor tudi za promocijo kluba. Ne poznam kluba v naši bližini, ki bi organiziral tako kvaliteten turnir. Ne poznam niti kluba, ki si danes lahko privošči organizacijo klubskega turnirja in vsa potrebna sredstva dobi od donatorjev, sponzorjev in podobno. Seveda je ogromno klubov, ki organizirajo razno razne turnirje, saj so turnirji klubom tudi del finančnih prihodkov za samo delovanje klubov. Ne glede na to, je NK Bravo v tem pogledu klub, ki si je za organizacijo turnirja, postavil zelo visoke standarde, predvsem tukaj mislim na kvaliteto sodelujočih ekip, kakor tudi vse dejavnosti, ki turnir spremljajo. Logistično mora biti vse predvideno do najmanjše podrobnosti, od sprejema in nastanitve ekip, do organizacije spremljevalcev sodelujočim ekipam.

Sam sem sodeloval na turnirju Ljubljana Open dvakrat, moral bi trikrat, vendar smo eno leto s selekcijo manjkali, ker smo se udeležili Cordial cupa v Kitzbühelu. Na obeh turnirjih smo s starši iz naše selekcije, kakor tudi s starši ostalih selekcij preživeli nepozabne trenutke, med seboj smo se družili, ogledali smo si tekme, ki so bile zelo kvalitetne, s tem pa smo še dodatno okrepili pripadnost klubu. Da, pripadnost klubu, to se mi zdi nekaj, česar nikoli ne more biti ''preveč''. Kot oče plavalke poznam razmere tudi v mladinskem plavanju, kjer ni mitinga brez prostovoljne pomoči staršev. Turnir Ljubljana Open je priložnost, kjer spoznavamo tudi otroke in starše najboljših domačih ekip. Vsi vemo, da se ne igrajo vsak dan tekme z Domžalami, Olimpijo ali Mariborom, če smem izpostaviti te ekipe, letos bodo na turnirju te ekipe sodelovale. Nihče ne more biti prikrajšan za dober nogomet in prijateljevanje zunaj igrišča, tako med otroci kakor med starši.

Starši v Svetu staršev smo imeli med letom sestanke na temo organizacije turnirja, kjer smo si v grobem razdelili naloge in zadolžitve. Vsak predstavnik je imel nalogo, da naloge in zadolžitve predstavi v selekciji. Vsa leta do sedaj je bilo nekako nepisano pravilo, da je večina pomočnikov na turnirju med starši iz selekcije ki nastopa, selekcije U12, prvi pomočniki tej selekciji pa so starši iz mlajše selekcije U11. Letos smo se predstavniki selekcij odločili, da bo organizacija turnirja postala neobvezna naloga vseh staršev v klubu. Turnir je z leti postal del nas, del naše tradicije, ki roko na srce ni dolga, je pa izredno hrabra in za prihodnost obetajoča.

Za konec bi rad dodal še to, da je namen tega pisma predstaviti turnir Ljubljana Open, predvsem staršem ki se s turnirjem še niso srečali. Vrhunsko strokovno organiziran turnir s prijateljskim druženjem in zabavo vseh članov kluba, osebja, vodstva kluba, gostov in seveda nepogrešljivih staršev. Upam spoštovani starši, da si boste turnir ogledali v čim večjem številu, da boste pripeljali svoje otroke s seboj, da bodo tudi oni videli, da so del družine Bravo. Ne pozabimo, jutri bodo vaši otroci glavni ''Messiji in Ronaldi'' na Ljubljana Open. Vljudno vabljeni!
 
Hvala lepa vsem staršem, vsem predstavnikom v Svetu staršev, celotni ekipi in vodstvu kluba NK Bravo.
 
Nenad PANIĆ
predsednik Sveta staršev NK Bravo

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI