12.4.2014

Bravo bo Bravo

Na naši spletni strani se je pojavil poziv, da vabimo k sodelovanju trenerje, ki bi radi delovali v našem klubu v sezoni 2014/2015. Kaj ta poziv pomeni? O tem v današnjem blogu razmišlja naš predsednik Darko Klarič.

Čeprav nisem bil sam pobudnik razpisa, pa moram priznati, da sem potem, ko sem zanjo slišal, idejo podprl.  Prepričan pa sem, da bo objava povzročila kar precej najrazličnejših odmevov in šele čez čas bomo lahko ocenili ali je bila to napaka ali ne. Sam sem mnenja, da bo ob tem najbolj dragoceno, da se bodo mnenja kresala in da bomo potem spet vsi skupaj malce bolj pametni, saj bomo zadeve neobremenjeno analizirali in prišli do novih spoznanj. 

Je pač tako, da vsaka novost ali spremembe pri ljudeh najprej ustvari začudenje in nemir. V naši navadi je, da mnogi začnejo najprej razmišljati negativno, drugi so samo začudeni, spet pri tretjih se takoj pojavijo predlogi za imena trenerjev, ki bi bilo dobro, da jih povabimo v klub.

Sam sem vesel vsake pobude in vsak ima pravico do svojega mnenja in že v naprej se zahvaljujem za vsa mnenja, ki jih bomo v zvezi s tem dobili.  V današnjem času se vsi skupaj vsakodnevno srečujemo z najrazličnejšimi interesi. Vsak se bori za svoj prostor pod soncem. Čeprav je težko zagotoviti absolutno pravičnost pa se je zelo pomembno zavedati kakšno strategijo in cilje ima klub. 

Želimo biti urejen klub, z jasno določenimi cilji in pravili. Veliko truda je bilo potrebno, da so bili narejeni in sprejeti. Zdaj sledi tisto kar je najtežje. Pravila je potrebno spoštovati, načrte pa izvajati. Želimo biti prijazen klub do vseh, ki so naši člani, toda osnova je skupen red, disciplina, ne pa želje posameznikov. Če pravila niso dobra, je potrebno predlagati spremembe in navesti razloge za spremembo. 

Kar se pa navad tiče, pa tudi vemo kam te lahko pripeljejo. Zato naj jasno povem, da razpis nikakor ne degradira stroke v našem klubu. Osebno sem prepričan, da imamo mnogo zelo dobrih trenerjev in nanje sem velikokrat ponosen. Tudi morebitni vtis, da smo obupani, je povsem napačen. Razpis tudi ne pomeni, da v našem klubu, lahko dela vsak, ki ima voljo in pet minut časa.

NK Bravo postaja vedno bolj urejen, kljub negotovim finančnim razmeram na področju, kjer živimo, so izplačila redna že vse od ustanovitve kluba. Toda tudi vsak trener se mora vprašati, ali nima bolj osebne kot klubske interese. Ali je pripravljen priznati, da še ni najbolj pameten in se je pripravljen še učiti in se prilagajati spremembam. Če ni in mu klub ni všeč si bo pač poiskal boljšega. 

Nikakor pa ne želimo sodelovati s trenerji, ki so v klubu nezadovoljni in niso pripravljeni spoštovati sprejetih pravil. In kdo pravi, da izven našega kluba ni dobrih trenerjev, ki pa nimajo težav s tem, da ne bi spoštovali pravil in se želeli dokazati pri nas. Ne nismo obupani, ravno nasprotno. Smo polni volje in pričakovanj in nobenega razloga ni, da bi kdorkoli zaradi tega razpisa moral razmišljati pesimistično. 

Toda vrata kluba niso nikomur zaprta in želimo si različnih sodelavcev, ki bi bili veseli, da dobijo priložnost, ki bodo dovolj dobri, da nas o svojih sposobnostih prepričajo in ki jim bo tudi v veselje z nami sodelovati. Sam pri tem projektu ne bom sodeloval, saj svojim sodelavcem, ki bodo to delo opravili, popolnoma zaupam. 

So pravični, imajo znanje in potrebne izkušnje. Predvsem pa nimajo svojih interesov in želijo klubu dobro.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo 

Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje. 

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI