22.10.2013

''Noben igralec ni večji od kluba!''

"Priznam, da bo sezona 2013/2014 v mnogo čem prelomna", pravi v svojem blogu predsednik Darko Klarič in nadaljuje.

Nisem vedež, da bi lahko sam suvereno pojasnil vse vzroke, zakaj imamo težave v naši mladinski selekciji. Ti so se verjetno kopičili že precej časa, bili pa so bolj ali manj zakriti in popolnih razlogov skoraj gotovo ne poznajo, ne nogometaši, ne njihovi starši in tudi ne trenerji. V nogometu je pač tako, da bo vsak zagovarjal svoj pogled in običajno svoj interes. Slišal sem mamice, ki pravijo, da jih zanima le njihov sinko in nič drugega. Pri tem pa o njegovem obnašanju marsičesa ne vedo. 

Sam lahko povem le to, da ni nogometaša, ki bi lahko pljuval čez svoj kljub. Če nekdo strga kapetanski trak, je o sebi povedal vse. Pretep in nedostojno zmerjanje med soigralci, so nedopustne zadeve. Nekje so meje, mimo katerih se ne sme. Nobenega ne želim pribijati na križ, a hkrati Javno povem, da takega obnašanja ne bomo tolerirali.

Priznam in ne slepim se, da so bile v preteklosti prav gotovo storjene napake predvsem s strani strokovnega vodstva in nekaterih trenerjev. Kot predsednik sem nekaterim preveč zaupal in si domišljal, da je dovolj, če jim zagotovim urejene finančne pogoje. Sprašujem se, ali so bile pretirane želje po rezultatih in premajhen poudarek vrednotam in vzgoji največji napaki. Prav nogometašem letnika 1995 kot paradni selekciji se je najbolj gledalo skozi prste. So zato nekoč perspektivni fantiči precenili svoje sposobnosti in pozabili na delo, obnašanje in realnost, predvsem pa na pripadnost ekipi. Saj vem, da je odraščanje težavno, ampak enkrat je vendarle potrebno odrasti. Še posebej to velja za športnike, ki bi se še prej kot ostali morali zavedati, da profesionalec postaneš zgolj, če se obnašaš profesionalno in to dokazuješ z delom in obnašanjem, ne pa z domišljavostjo in nepravim odnosom do ekipe, katere član si. In ta odnos sem v igri mladincev še kako pogrešal! V tej ekipi smo imeli nogometaše, ki so mislil, da so nad ekipo in da lahko počnejo vse.

Lahko bi molčal in govoričil, da je v našem klubu vse krasno in lepo. Saj načelno je še vedno mnogo dobrega, še posebej v mlajših selekcijah. Ampak, če bi bili tiho in ne bi ukrepali, potem bi bil to zelo slab signal za vse ostale. 

Čeprav smo že uvedli številne spremembe, jih bo kar še nekaj potrebno postoriti. Prepričan sem, da skupaj to zmoremo, saj je velika večina ljudi v klubu zelo pozitivnih in realnih. In kar se mene tiče prav noben igralec ni pomembnejši od kluba in noben naslov državnega prvaka ni več vreden od pripadnosti ekipi katerekoli selekcije. Tisti, ki tega ne bodo doumeli, se bodo slej kot prej izločili sami.

Žal mi je, če jim tega ne bodo znali razložiti ne trenerji, ne njihovi starši.

Zakaj tega ne počnemo? 
Pozabimo na lastne ambicije in skupaj zgradimo sistem na katerega bomo ponosni in katerih temelj bodo prave vrednote. Zato, da bomo čez čas ponosni na vse naše selekcije, tudi mladinsko, v kateri je vendarle večina pravih fantov, ki ne razmišlja zvezdniško, temveč si preproste želijo igrati, ker imajo nogomet radi.

Darko Klarič
predsednik NK Bravo
Darko Klarič v svojem blogu izraža lastne poglede na aktualno dogajanje v klubu in okrog njega. Njegova mnenja v nekaterih točkah še ne pomenijo tudi uradnega stališča kluba. Lahko so le provokacija, da se stališče kar najhitreje oblikuje.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI