7.2.2013

Na Lj Open 2013 velika evropska nogometna imena

Kljub temu, da je do turnirja še štiri mesece, je bilo do sedaj že veliko postorjenega za Ljubljana Open 2013. Vodja projekta Dejan Močnik je s svojimi sodelavci v Ljubljano privabil zveneča imena evropskega klubskega nogometa.  Zagotovo bo prihod Valencie FC, Groningena ter Rapida iz Dunaja še povečal zanimanje za turnir v prihodnjih letih.

Poleg omenjenih klubov bodo letos sodelovali tudi naši stari znanci Dinamo Zagreb,  MTK Budimpešta, NK Crvena Zvezda, AIK Stokholm ter Bolton Wanderers, ki je bil lani navdušen nad kakovostjo in organizacijo turnirja.

Tokrat bomo na turnirju spremljali tri slovenske ekipe. Poleg gostitelja NK Bravo bo prisotna še NK Olimpija in zmagovalec kvalifikacijskega turnirja iz Ivančne Gorice. Gre namreč za novost turnirja Ljubljana Open, saj je zanimanje slovenskih ekip preveliko. V Ivančni Gorici bo tako turnir slovenskih ekip, ki bo zmagovalcu omogočil nastop na glavnem turnirju. Le ta se bo odvijal 4. maja 2013.


Lanski pokalu  za najboljše posameznike na turnirju Ljubljana Open 2012

Poleg kvalifikacijskega turnirja pa bo med Ljubljana open odigrana revijalna tekma med nekdanjimi slovenskimi nogometaši, ki so med ali po karieri diplomirali in novoustanovljeno ekipo AŠK Bravo, ki bo svoj tekmovalni debi doživela s sezono 2013/2014.

Tudi za naše fante je to izjemna priložnost, da se dokažejo in prvič v življenju zaigrajo na našem največjem stadionu v Stožicah.

Starši so prav tako zelo pomemben del projekta Ljubljana Open in so že izkazali pripravljenost pomagati na turnirju. Vodja projekta Dejan Močnik je bil po sestanku z njimi zelo zadovoljne: ''Veliko smo se pogovarjali in  čuti se zadovoljstvo ter pripravljenost pomagati na marsikaterem področju, tako sem se že dogovoril z nekaterimi starši, da bodo poskrbeli za različne aktivnosti med samim turnirjem.''

Ekipe Ljubljana Open 2013:

1. Valencia (ŠPA)
2. Groningen (NIZ)
3. Rapid Duanj (AUT)
4. DinamoZagreb(HRV)
5. Crvena Zvezda (SRB)
6. MTK Budimpešta (MAD)
7. Bolton Wanderers (VB)
8. AIK Stokholm(ŠVE)
9. MŠK Žilina (SVK)
10. NK Olimpija
11. NK Bravo
12. kvalifikant turnirja v Ivančni Gorici


Srečko Ferlež
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI