21.6.2010

Se vidimo prihodnje leto v Stožicah?

Tokrat smo kljub slabemu vremenu izpeljali še množico dodatnih aktivnosti, pri čemer je potrebno izpostaviti finale selekcij U-14 med Mariborom in Bravo Publikumom, zaključni piknik, Dan odprtih vrat in vse to, kar se je ves čas dogajalo na ploščadjo pred štadionom. Pohvale gredo seveda organizatorjem in vsem udeležencem, ki ste s svojo prisotnostjo dali dogodku veliko veljavo - še posebej se zahvaljujemo tistim staršem, ki so se skozi cel konec tedna trudili za skupno dobro.

Naredili smo veliko, a smo prepričani, da zmoremo še več. Nogometaši »enajstk« so bili odlični in prikazali zavidljivo znanje, ki ga je opazil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, na podelitvi pokalov je namreč dejal, da gre brez dvoma za fante, ki bodo čez nekaj let nastopali na svetovnem prvenstvu. Mestna občina Ljubljana in njen župan sta bila tudi tokrat pokrovitelja turnirja, skupaj z nami pa se je župan že razveselil veseli tudi prihodnjega - četrtega - turnirja, ki bo potekal naslednje leto. »Se vidimo prihodnje leto v Stožicah,« je dejal. Ga bomo držali za besedo!

Razplet turnirja je večini znan, a vseeno omenimo, da je prvo mesto zasedla madžarska MTK Budimpešta pred Interblockom, ki je klonil po enajstmetrovkah, Bravo Publikum pa je v tekmi za tretje mesto premoč moral priznati nizozemskemu klubu NEC Nijmegen.

Končni vrstni red

1. MTK Budimpešta
2. Interblock
3. NEC Nijmegen
4. Bravo Publikum
5. SK Austria Kärnten
6. MŠK Žilina
7. FC Hlučin
8. Olimpija
9. FK Rabotnički Skopje
10. Partizan
11. Simer Šampion
12. SC Magna Wiener Neustadt

Trener »enajstke« Rok Golob je strnil svoje misli po tekmi za tretje mesto: »Po rezultatu nadaljujemo tradicijo predhodnih ekip. Turnir je bil naporen, tekem je bilo veliko in dobili smo vpogled v to, kje se nahajamo v primerjavi z najmočnejšimi evropskimi ekipami.« Golob je dodal, da je bil turnir za fante gotovo bogata izkušnja, ki si jo bodo zagotovo zapomnili do konca življenja, nekaj pa je povedal tudi o težavah: »V ligi igramo sedem na sedem in tu gre za velik preskok. Tudi igrati proti tako kvalitetnim ekipam ni tako enostavno kot zgleda.« Golob je po koncu sezone to označil za več kot uspešno: »Nastopali smo na štirih turnirjih, osvojili prvo, drugo, tretje in četrto mesto in tudi v ligi suvereno zmagali, a še vedno igralce in vse nas čaka kar dolga pot


Nogometaši Bravo Publikuma so osvojili četrto mesto, nad turnirjem pa so bili navdušeni.

Igralci so bili nad turnirjem navdušeni. Kapetan ekipe Nik Kučej je tako povedal: »Turnir je super. To je bila zelo lepa izkušnja. Igralci nasprotnih ekip so bili zelo dobri, zato smo se morali dokazovati malce bolj kot v ligi.« Še enkrat je Nik dodal, da je bilo igrati na turnirju odlično, tudi zaradi publike, ki pa naj je nogometaši med samo igro zaradi skoncentriranosti ne bi slišali: »Proti tako odličnim ekipam je super igrati, če zmagamo je dobro, če zgubimo pa vidimo, kje pravzaprav smo. Lahko bi bilo bolje, a sem s četrtim mestom zadovoljen.« Z njim se ni povsem strinjal David Brekalo, ki ima prav tako funkcijo kapetana: »Publika nas je glasno podpirala, kar je tudi pripomoglo k uspehu.« Kapetana sta zadovoljna s celotno sezono, kjer je selekcija U-11 v drugi ligi osvojila prvo mesto: »Celotna sezona je bila odlična, zmagali smo tudi v ligi, a imamo še vedno nekaj pomanjkljivosti glede igre, saj smo včasih zelo dobri, včasih pa prenehamo dobro igrati

Za konec lahko dodamo le, da se vidimo drugo leto na novem, še boljšem turnirju Ljubljana Open.

G. M.
Foto: Martin Rigler

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI