13.6.2008

Ljubljana Open je pred vrati

Na turnirju bo sodelovalo osem ekip iz petih držav. Gre za tekmovanje U-11, kar pomeni, da bodo na njem lahko nastopili fantje rojeni 1. 1. 1996 ali kasneje.

Poleg naše ekipe, ki je gostitelj turnirja, bodo na turnirju Ljubljana Open nastopile še ekipe Austria Dunaj (Avstrija), Hit Gorica, Hajduk Split (Hrvaška), Interblock, Maribor, Sparta Praga (Češka) in Žilina (Slovaška).

 

»V klubu smo se odločili, da se poleg rednih udeležb mednarodnih turnirjev preizkusimo tudi v lastni organizaciji takšnega dogodka. Glavni motiv pri tem je bil, da zagotovimo kakovostne udeležence, kar nam je na koncu tudi uspelo. Poleg štirih eminentnih evropskih klubov smo na turnir privabili tudi najboljše slovenske klube. Prepričani smo, da bomo priča vrhunskemu nogometnemu dogodku, zato vabimo vse ljubitelje nogometa, da si ga ogledajo v živo. Poseben izziv turnirja vidimo v odgovoru na vprašanje, kako se bodo naši mladi nogometaši (U-11) kosali v igranju velikega nogometa z evropskimi konkurenti, ki so tega za razliko od naših fantov vajeni v okviru svojih tekmovanj,« je pred turnirjem povedal vodja nogometnih projektov pri NK Bravo Publikum Ambrož Krajnc.

Ekipe bodo razdeljene v dve skupini po štiri, pri čemer bosta najboljši dve ekipi iz vsake skupine napredovali v polfinale, tretje- in četrouvrščeni ekipi iz obeh skupin pa se bosta med sabo pomerili za peto oziroma sedmo mesto. Podroben razpored tekem bomo objavili v prihodnjem tednu.

Turnir bo odigran na območju Štadiona Ljubljana (ŽŠD), prizorišča pa bodo tri: pomožno igrišče, umetna trava (skupinski del tekmovanja) ter glavno igrišče (oba polfinala, tekma za tretje mesto in finale).

Turnir, ki spada med najmočnejše mednarodne turnirje na slovenskih tleh, bo odigran pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Ljubljana Zorana Jankovića.

L. M.

SPONZORJI

BRAVO MALČKI, KUL NAVIJAČ, BRAVO NOGOMETNA IZKUŠNJA

SPONZORJI IN PODPORNIKI